Widok
dzisiaj zupa pomidorowa z koperkiem i bazylią, z zacierkami a po za tym jako że ładna pogoda jedziemy na działkę i będziemy grillować ;-) kupiłam kiełbasę kebab bardzo dobra upieczemy sobie i ugotowałam biała surową ponacinałam nafaszerowałam ją czosnkiem i owinęłam plastrami boczku też upieczemy ymm mniam mniam ;-)))
Ja dzisiaj zamówiłam sobie jedzenie przez internet (na portalu : http://www.skubacz.pl/)
Totalnie nie miałam ochoty na gotowanie :D Więc było to dla mnie pewnym ratunkiem...
Totalnie nie miałam ochoty na gotowanie :D Więc było to dla mnie pewnym ratunkiem...
na dzisiaj/jutro kupiłam śliczną szynkę :] z myślą, że zmielę i zrobię kotlety mielone ;) ale mięsko jest tak ładne, że zastanawiam się nad sznyclami ;) sama Sprzedawczyni zdziwiła się jak odkroiła takie cudo z wielkiego kawałka ;)
do tego buraczki zasmażane :] gotuję większą ilość, bo mam zamiar zrobić śledzie pod pierzynką :] (tak mi smakowały te z delikatesów rybnych, że postanowiłam sama zrobić ;) 1 raz :])
Mąż dzisiaj zabrał do pracy wczorajszą grillowaną kaszankę :] i surówkę :] miał sobie bułki dokupić :]
u nas wczoraj otwarcie grillowego sezonu ;)
do jedzenia mieliśmy:
- chińską sałatkę z przepisy Sadyla :]
- surówkę z pekinki z jabłkiem
- sos tzatziki
- pieczone ziemniaczki
- pieczone, faszerowane pieczarki na 3 sposoby
- kaszanki z jabłkiem i cebulką, doprawione mielonym kminkiem i majerankiem
- pieczone kiełbaski
na deser rurki z bitą śmietaną usztywnioną galaretką poziomkową ;) i pyyyyszne ciasto czekoladowe, które przywieźli nasi Goście/Pomocnicy ;)
do jedzenia mieliśmy:
- chińską sałatkę z przepisy Sadyla :]
- surówkę z pekinki z jabłkiem
- sos tzatziki
- pieczone ziemniaczki
- pieczone, faszerowane pieczarki na 3 sposoby
- kaszanki z jabłkiem i cebulką, doprawione mielonym kminkiem i majerankiem
- pieczone kiełbaski
na deser rurki z bitą śmietaną usztywnioną galaretką poziomkową ;) i pyyyyszne ciasto czekoladowe, które przywieźli nasi Goście/Pomocnicy ;)