Widok
http://forum.trojmiasto.pl/kapusta-kiszona-samodzielnie-t431278,1,310.html
kisiłam bez jabłka, ale w grudniu. wyszła rewelacyjnie. nie wiem, czy taka młoda wyjdzie...
kisiłam bez jabłka, ale w grudniu. wyszła rewelacyjnie. nie wiem, czy taka młoda wyjdzie...
Gabryś wczoraj do pieczonego kurczaka zażyczył sobie "takie inne frytki" ;) tzn. pieczone ziemniaczki :) no to dorzuciłam na blaszkę 3 małe obrane, pokrojone i przyprawione ziemniaczki :)
dzisiaj chyba jednak będzie zupa ryżowa :] a kto chętny na kalafiorową - to został 1 talerz(tak na oko) ;)
później zrobię ziemniaczki z zieleniną, marchewkę z groszkiem, mizerię i jajka sadzone ze szczypiorkiem :]
jutro kotlety z mortadeli, ziemniaczki z zieleniną i surówka z buraczków :] i pewnie jakąś zupę zrobię :] może właśnie jutro krupnik?
wczoraj upiekłam też pasztety drobiowe :] zamrożę po kawałku :]
jeden z rodzynkami i orzechami włoskimi :] drugi z rodzynkami i żurawiną :]
dzisiaj chyba jednak będzie zupa ryżowa :] a kto chętny na kalafiorową - to został 1 talerz(tak na oko) ;)
później zrobię ziemniaczki z zieleniną, marchewkę z groszkiem, mizerię i jajka sadzone ze szczypiorkiem :]
jutro kotlety z mortadeli, ziemniaczki z zieleniną i surówka z buraczków :] i pewnie jakąś zupę zrobię :] może właśnie jutro krupnik?
wczoraj upiekłam też pasztety drobiowe :] zamrożę po kawałku :]
jeden z rodzynkami i orzechami włoskimi :] drugi z rodzynkami i żurawiną :]
ja ciasto naleśnikowe robię z mleka i wody mineralnej gazowanej ;) więcej wody jak mleka ;)
szukałam natchnienia na danie ze schabu :]
jako, że męska połowa domowników pojechała na 2 dni do teściowej - to dla nas dzisiaj będą schabowe "dewolaje" ze szpinakiem :] i surówka z pekinki z jabłkiem :]
a jutro zrobię schab po cygańsku (jak już Chłopaki będą mieli wrócić) ;) i ziemniaczki pieczone :]
______
na deser może kisiel z jabłkami????? i kompot :] (muszę kupić owoce mrożone)
szukałam natchnienia na danie ze schabu :]
jako, że męska połowa domowników pojechała na 2 dni do teściowej - to dla nas dzisiaj będą schabowe "dewolaje" ze szpinakiem :] i surówka z pekinki z jabłkiem :]
a jutro zrobię schab po cygańsku (jak już Chłopaki będą mieli wrócić) ;) i ziemniaczki pieczone :]
______
na deser może kisiel z jabłkami????? i kompot :] (muszę kupić owoce mrożone)