Widok
Powtórzę po innych, ale dodam też co mi pediatra powiedziała:
- wszystkie maści typu Sudocrem dobre są, żeby zapobiegać, ale nie leczą już odparzonej pupy
Poza tym:
- mycie pupki wodą z szarym mydłem
- zasypywanie mąką ziemniaczaną
- wietrzenie po każdej zmianie pieluszki po parę minut; ja robiłam tak, że po umyciu luźno owijałam pupę małego pieluchą tetrową i kładłam na 5 minut na kanapie na pieluszce z ceratką; jeśli w tym czasie coś się przydarzyło, byliśmy zabezpieczeni
- smarowanie na przemian:
>linomagiem
>alantanem
>kremem Nivea SOS
- my dodatkowo zmieniliśmy pieluszki, bo podejrzewaliśmy Pampersy o czynienie szkody
Pomogło bardzo szybko. Już na drugi dzień było widać poprawę :)
- wszystkie maści typu Sudocrem dobre są, żeby zapobiegać, ale nie leczą już odparzonej pupy
Poza tym:
- mycie pupki wodą z szarym mydłem
- zasypywanie mąką ziemniaczaną
- wietrzenie po każdej zmianie pieluszki po parę minut; ja robiłam tak, że po umyciu luźno owijałam pupę małego pieluchą tetrową i kładłam na 5 minut na kanapie na pieluszce z ceratką; jeśli w tym czasie coś się przydarzyło, byliśmy zabezpieczeni
- smarowanie na przemian:
>linomagiem
>alantanem
>kremem Nivea SOS
- my dodatkowo zmieniliśmy pieluszki, bo podejrzewaliśmy Pampersy o czynienie szkody
Pomogło bardzo szybko. Już na drugi dzień było widać poprawę :)
mycie szarym mydłem /bo każde inne np. bambino, którego normalnie używamy, szczypie i podrażnia/, suszenie i wietrzenie /leżenie z gołą pupą/, grubo linomagiem...u nas to skutkowało...wlaśnie jesteśmy "świeżo" po takich przejściach, bo mała po pierwszych słoiczkach ma bardzo ostrą kupkę i moment jej odparza, aż naskórek jest poraniony
u nas sprawdzaja sie tylko maści tłuste typu maść pośladkowa,linomag
wszelkie specyfiki typu sudocremy nivea tylko pogarszały
ważne też jest nałożenie kremu maści na suchą skóre a nie na wilgotną po przetarciu chusteczkami
no i wietrzenie wietrzenie.małą kładłam na kocyku z gołą pupką a też nie raz mieliśmy takie problemy i to pomogło
wszelkie specyfiki typu sudocremy nivea tylko pogarszały
ważne też jest nałożenie kremu maści na suchą skóre a nie na wilgotną po przetarciu chusteczkami
no i wietrzenie wietrzenie.małą kładłam na kocyku z gołą pupką a też nie raz mieliśmy takie problemy i to pomogło