Widok
co robić?? Co myśleć??
witam. Mam 21 lat i jestem w ciąży. Według ostatniej miesiączki powinien to być 7-8tydzień. W piątek dostałam krwawienia. I zgłosiłam sie do szpitala. Po usg dopochwowz lekarz stwierdził ze to napewno nie jest ten tydzień. Widać było pęcherzyk ciazowy 0.64. Ale według niego nic wiecej. Pierwsze hcg miałam 770.40 i kazali mi zrobic kolejne. Od pierwszego badania minęło 9dni. Wynik drugiego hcg wyszedł 1319. Lekarz w szpitalu stwierdził ze to za mały przyrost. I ze pęcherzyk moze być pusty itp. Dodam ze krwawienia miałam od krwiąka który sam mi sie oczyszcza. Czy ta ciążą ma szansę?? Jutro idę na 3badanie hcg a w piątek do prywatnego lekarza. Mam nadzieję ze zarodek pokaże sie;( boję sie
Przyrost może i niski, ale jest. W niektórych przypadkach tak się zdarza,że przyrost jest mały, a ciąża rozwija się prawidłowo. Moim zdaniem nie powinnaś za bardzo się na tym skupiać i robić kolejnych pomiarów b-hcg, tylko USG. Najlepiej u kogoś, kto się na tym dobrze zna i ma dobry sprzęt.
Wynik bety może coś Ci powiedzieć, jeśli zacznie spadać. Jeśli nadal będzie przyrost, ale znowu niski, to nie powie Ci to więcej niż wiesz teraz.
Wynik bety może coś Ci powiedzieć, jeśli zacznie spadać. Jeśli nadal będzie przyrost, ale znowu niski, to nie powie Ci to więcej niż wiesz teraz.
Według mnie to zamały przyrost.Też miałam ostatnio podobny przypadek. W 6-7 tyg. poszłam do ginekologa zrobić pierwsze usg i wtedy wyszło ze jest tylko sam pęcherzyk. Wtedy tez betę miałam na poziomie 600, po 7 dniach zrobiłam koljna betę i było 1300, po 2 następnych dniach 1500. To był za mały przyrost bety. Ostatecznie w 9 tyg, dostałam miesiączki, która była poronieniem. Mialam też takiego lekarza, który juz po wynikach bety od razu powiedział mi, ze to nie ma szans, ze na pewno poronię i tak tez się stało. Zarodek wogole sie nie wykształcił. Do samego końca był tylko pęcherzyk.
ALE ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!!!
ALE ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!!!