Widok

co robić?? Co myśleć??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam. Mam 21 lat i jestem w ciąży. Według ostatniej miesiączki powinien to być 7-8tydzień. W piątek dostałam krwawienia. I zgłosiłam sie do szpitala. Po usg dopochwowz lekarz stwierdził ze to napewno nie jest ten tydzień. Widać było pęcherzyk ciazowy 0.64. Ale według niego nic wiecej. Pierwsze hcg miałam 770.40 i kazali mi zrobic kolejne. Od pierwszego badania minęło 9dni. Wynik drugiego hcg wyszedł 1319. Lekarz w szpitalu stwierdził ze to za mały przyrost. I ze pęcherzyk moze być pusty itp. Dodam ze krwawienia miałam od krwiąka który sam mi sie oczyszcza. Czy ta ciążą ma szansę?? Jutro idę na 3badanie hcg a w piątek do prywatnego lekarza. Mam nadzieję ze zarodek pokaże sie;( boję sie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i ze moze nie widzieć tez zarodka bo pęcherzyk jest umiejscowiony w tylozgieciu macicy czy jakoś tak. I ze kanał szyjki macicy zamknięty.
na kartce ze szpitala miałam napisane ze endometrium 5mm pęcherzyk ciazowy 0.64 ciąża wczesna. I powiedział ze moje krwawienie nie jest związane z ciążą.
ja poroniłam 2 razy i miałam właśnie za słaby przyrost bety :(
lekarz też mnie nastawiał od razu n najgorsze :( pozostawało mi tylko czekac az zacznę krwawić :(
krwawienie moze byc takie zwiazane z zanieżdzeniem się zarodka więc oby beta porządnie urosła :-) trzymam kciuki
mi krwawienie juz ustąpiło. Najwyraźniej ten krwiąk juz sie oczyścił. Jutro Bd miała wyniki kolejnego hcg. Mam nadzieję ze ostatni wynik sie podwoi albo i troche wiecej niż podwoi
Miałam podobnie aż krwawienie się nasiliło i wtedy beta zaczęła spadać:(
Według mnie to zamały przyrost.Też miałam ostatnio podobny przypadek. W 6-7 tyg. poszłam do ginekologa zrobić pierwsze usg i wtedy wyszło ze jest tylko sam pęcherzyk. Wtedy tez betę miałam na poziomie 600, po 7 dniach zrobiłam koljna betę i było 1300, po 2 następnych dniach 1500. To był za mały przyrost bety. Ostatecznie w 9 tyg, dostałam miesiączki, która była poronieniem. Mialam też takiego lekarza, który juz po wynikach bety od razu powiedział mi, ze to nie ma szans, ze na pewno poronię i tak tez się stało. Zarodek wogole sie nie wykształcił. Do samego końca był tylko pęcherzyk.
ALE ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!!!
Przyrost może i niski, ale jest. W niektórych przypadkach tak się zdarza,że przyrost jest mały, a ciąża rozwija się prawidłowo. Moim zdaniem nie powinnaś za bardzo się na tym skupiać i robić kolejnych pomiarów b-hcg, tylko USG. Najlepiej u kogoś, kto się na tym dobrze zna i ma dobry sprzęt.
Wynik bety może coś Ci powiedzieć, jeśli zacznie spadać. Jeśli nadal będzie przyrost, ale znowu niski, to nie powie Ci to więcej niż wiesz teraz.
Wg mnie też za mały przyrost bety hcg. Wiem, że to przykre, ale musisz się nastawić na najgorsze.
płeć to połączenie konkretnych chromosomów więc kto to będzie to natura wie od początku :) tylko my dowiadujemy się później.

Niestety nie pozostaje Ci nic tylko czekać, 3mam kciuki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
płeć jest od początku - geny, ale na usg możemy ją określić dopiero po kilku tygodniach....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale czy ten niski przyrost musi oznaczać tylko cos złego?? Czy jest jakiś cień nadzieji??
kasia. pierwsze co słyszę o takich rewelacjach, że mały przyrost to dziewczynka...
betę robi się w pierwszych tygodniach ciąży a płeć kształtuje się od 9 tyg.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
gdzies czytałam ze mały przyrost oznacza tez ze moze to być dziewczynka. A jak niektóre kobiety wogóle nie robia hcg i nie wiadomo jak to u nich wyglądało
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
wg. mnie za mały przyrost bety :(
beta powinna wzrastać co najmniej o 60 % co 2 dni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wlasnie trzeba wierzyc, ja tez mialam guza, krwiaka i polipa nie dawali sżans a jeszcze zarodek znajdowal sie w nie odpowiednim miejcu , a dzisiaj maly za pare dni konczy 6 lat, glowka do gory powodzenia
Wszystkiego dobrego:)Myśl pozytywnie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Przeprowadzka- jaka firma? (48 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry