Widok

co za fochy...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dobijaja mnie fochy rodziny od strony mojego narzyczonego...robimy malutkie wesele na 35 osob ustalilsmy wczesniej ze zapraszamy najblizsze osoby ale bez dzieci poniewaz lokal jest doslownie na 35 osob. i tu sie zaczol foch dlaczego bez dzieci,tlumacze kazdemu ze nie robie kinder balu tylko wesele ,i tak jest malo osob a chce aby byly tance w koncu placilam 1600 zyla za dj .no to tesciowa pszyszla powiedzial ze ona przyjdzie ze swoim stolikiem turystycznym ...zapowiedzilam ze noclegow nie gwarantuje ale moj dom jest do dyspozycji gosci wiec oni stwierdzili ze wezma koldry do samochodow...juz nie mam sily walczyc z ta rodzinka ...tak mi przykro ze ludzie robia takie problemy i nie potrafia uszanowac czyjejs decyzji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam sie z naoomi :)

Widać masz wyjątkowo dojrzała córeczkę naoomi. Co do wycieczki i prezentów... Mimo wszystko nie czuję Twojego podejścia, ogólnie, samego rozważania, ale cóż. Wszyscy jesteśmy inni, i grunt to umieć się ładnie różnić, dyskutować o tym i nie obrażać. Pozdrowionka
ja nie mysle o prezentach badz o kasie jaka dostane od gosci od nikogo naprawde niczego nie oczekuje ale znam swoja rodzine i wiem ze dostane kase ...malo czy duzo nie ma znaczenia ale napewno bedzie wiec mimo wolnie pomyslalam ze pojedziemy na wycieczke moze bedzie taka sytuacja ze bede dokladac do wycieczki nie ma dla nie najmniejszego problemu...a co do dzieci komunijnych to moja corka nic nie mowi o prezentach tylko cieszy sie ze bedzie tyle ludzi i ze bedzie miala extra tort ...w ciagu 29 lat bylam doslownie na 5 weslach i za kazdym razem spotykalam sie z tematem czy" zwroci sie nam za wesele "...
zorientuję sie co jeszcze jest na topie ;)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
Wszystko zależy czy lubisz dzieciaka czy nie:) Jeśli chcesz mu sprawić frajdę licz się z poważnym wydatkiem. Jeśli nie lubisz kup mu zegarek albo medalik - będzie zrozpaczony. Takie czasy:(
no tak, zasugerowałam się tym "chrześniakiem" i mi wyszło, że to chrzest. Jeśli to komunia, to masz spory orzech do zgryzienia moja droga ;);)
ale to już Komunia ;)
...a potem przyjdą noce
Na Chrzest quada nie polecam!! ;P haha
rany, a my własnie wybieramy sie na przyjątko ! i do tego do Chrzesniaka Lubego !
...a potem przyjdą noce
Podpisuje sie pod tym, Ostola:)
A z Ostolą się zgadzam. Zarówno ludzie, którzy obrażają się, bo młodzi nie wykupili im hotelu, jak i ci, którzy mają komuś za złe że za mało im włożył w kopertę są niewarci naszej przyjaźni i takie sytuacje tylko pokazują jacy są naprawdę..
Ano fakt, zapomniałam o quadach. Widzisz, nie jestem na czasie:)
Kasieńka, co do komputera na pierwszą komunię, to muszę Cię zaskoczyć. Ostatnio wyczytałam, że teraz w modzie są Quady! gdzie te zegarki, gdzie te rowerki..?? ;P
Ładnie to ujełaś w słowa, Ostola. To właśnie jest najważniejsze. Ten dowód wpłaty to coś w stylu "jak już ktoś koniecznie chce to lepiej to niż coś innego". Niemniej zgadzam się w pełni z Twoją wypowiedzią.
Kasienka, dla mnie najlepszym prezentem slubnym jest to ze bedzie z nami w tym dniu sto pare osob, ktore sa bliskie naszym sercom i ktore zadaly sobie sporo trudnu zeby z nami w tym dniu byc (ludzie przyleca ze Stanow, Irlandii, UK, Wegier, Holandii, Kanady i z roznych czesci Polski)... I to wlasnie powod dla ktorego robimy to wesele... Zeby dzielic nasza radosc z bliskimi... Hmmm zawsze mi sie wydawalo ze o to wlasnie w tym dniu chodzi... A nie czy ktos komus hotel wykupil i ile wlozyl w koperte....
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
A ja najbardziej cieszyłabym się z dowodu wpłaty na schronisko. Czuję się skrępowana przyjmując prezenty i tyle. Dzielenie skóry na niedźwiedziu w kontekście planowania przed ślubem co się zrobi z kasą z prezentów w moim odczuciu jest brzydkie. To coś w stylu dzieciaków cieszących się na pierwszą komunię że dostaną komputer.
Ja osobiscie nie lubie prezentow pienieznych... Wole dostac cos co bede miala cale zycie i bede pamietac, ze byl to prezent slubny od tej i od tej osoby. Zawsze jak chodze na wesela to staram sie znalezc jakis odpowiedni prezent (UWIELBIAM robic prezenty - chyba bardziej niz je otrzymywac). No chyba ze ktos wyraznie zyczy sobie kase...
To takie mile wiedziec ze ktos zadal sobie troche trudu, zeby wymyslec i znalezc jakis wyjatkowy dla was prezent...
A kasa - to taka latwizna....
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Dejwi, rzuciłam te 200 sugerując się tym co da sie wyczytać między wierszami, tym co do czego czują się panny młode zobowiązane i tym czego oczekują.
Ostola, z ludźmi, którzy się obrażą że się przyjechało bez prezentu ja bym nie chciała mieć nic do czynienia i zostawało by się tylko cieszyć, że wyszło szydło z worka kto jest jakim człowiekiem
Ostola - ZDROWY ROZSADEK - ZAPAMIETAM !!

do góry