Widok

co zrobic wszy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj zauważyłam u córki gnidy zrobiłam zaraz paranit ( dwa tyg wcześniej u dziewczynki w przedszkolu znaleziono) we wtorek ma urodziny nie wiem co robić czy odwoływać czy nie bo pierwszy raz się z tym spotkałam. Gdy wyczesywalam to ładnie się usunęły chcę przez te dwa dni ja wyczesywac i zapobiegawczo cos używać, jak sadzicie co robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
mam trzy córki z bardzo długimi włosami i zastosowałam -Pedicul Hermal, płyn do zwalczania wszawicy głowy, 100 ml,trzymałam im na głowach całą noc i nie było problemu i powtórzyłam po trzech dniach,ostatnio wypróbowałam nowa Sora, płyn do zwalczania wszawicy głowy, 100 ml, i też jest dobry bardzo tłusty troche było prania ale zwalczyłam jak ktos w otoczeniu nie wyleczy to syzyfowa praca przerabialam już mi sie płakac chciało
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dużo jest różnych specyfików na wszy teraz w sprzedaży. Ja się zdecydowałam u córki na gumki Cichowsza. Fajne, wygodne i skuteczne. A przy tym dyskretne, także nie biorą mi dziecka na języki w szkole. Nikt nawet nie wie, że te gumki są jakieś specjalne, odstraszające wszy, bo wyglądają dokładnie tak samo jak zwykłe, które córka normalnie nosiła dotychczas przy warkoczykach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

A który z tych szamponów/sprayów - http://www.aptekamini.pl stosowaliście u Waszych dzieci i zadziałało? Bo ja kupiłam taki inny szampon w aptece i nic nie działa. Nie możemy się pozbyć tego dziadostwa...

Kupowałam CICHOwSZA i polecam, córa jako jedna z nielicznych na obozie nie miała problemów ze wszami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja rowież polecam Cichowsza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Postanowiłam wypróbować Cichowsza ostatnio i jak na razie narzekać nie mogę bo wszy nie widać, a u córy w klasie się niestety pojawiły...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ogolić i wymyć i rzeczy odkazic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

Polecam hedrin, za każdym razem gdy u nas w rodzinie występuje problem wszy działa niezawodnie. Niestety jest to dość powszechne zwłaszcza gdy wysyła się dzieci do przedszkola lub gdy bawią się na zewnątrz.

Niestety często teraz w szkołach ostrzegaja przed wszawicą. Mój synek nie miał, ale sąsiedzi niestety leczyli córkę. Polecali taki preparat który nazywa się Parasidose. Nakłąda sie to na skórę głowy i potem wystarczy 5 minut pod czepkiem i wyczesujemy. Myjemy włosy szamponem dokładnie i to już rozwiązuje problem. Cała rodzina może korzystać, a sam lek jest od 3 miesiąca życia.
Obciac wlosy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Do dermatologa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tanio wychodzi CichoWsza jeśli chodzi o ochronę przed wszami, jedna paczka jest na 2 miesiące korzystania, gumki nosi się na głowie, nie różnią się wyglądem od zwykłych, także nie rzucają się w oczy innym osobom

Są w sklepach takie gumeczki do włosów jak CichoWsza, one dobrze zabezpieczają przed wszami, córa stosuje już od kwietnia, chodzi w nich normalnie do szkoły i nie mamy żadnych insektów w domu.

zarówno wszy jak i gnidy pokona Nitolic. wysokiej jakosci produkt i nadaje się do wielokrotnego zastosowania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obciąć wlochy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Byłam sceptyczna ale jednak Cichowsza rzeczywiśćie chroni, to już minął miesiąc i mimo kilku przypadków w otoczeniu córki, jej nic nie zaraża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tak samo będę chwalila CichoWsza. Prosta i skuteczna rzecz, tania, na długie miesiące stosowania. Super!

A ja z kolei zadowolona jestem z działania parasidose. 15 minut i po sprawie. :) Skuteczny preparat i co najważniejsze bezpieczny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

na łyso i git
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No niestety ale jest to typowy problem przedszkoli i szkół. I nie dotyczy to jedynie rodzin patologicznych.Bardzo łątwo jest się tym zarazić. Bywa, ze rodzice zupełnie nie zwracają uwagi na swoje dzieci, nie badają ich skóry główy, nie sprawdzają czy dzieci maja wszy czy nie. Potem takie dziecko przychodzi do przedszkola oraz zaraża inne maluchy.

Kilka porad na temat tego jak walczyć z wszawica jest tutaj:
http://czytelnia.cefarm24.pl/zdrowie/matka-i-dziecko-zdrowie/jak-skutecznie-walczyc-z-wszawica-u-dzieci
Dobry środek na wszy to taki, który skutecznie usuwa nie tylko wszy głowowe, ale także ich jaja i larwy z włosów i skóry głowy. Co więcej – ważne, aby zawierał substancje, który przynajmniej na pewien czas zabezpieczą przed ponownym pojawieniem się pasożytów. Warto go stosować nie tylko w sytuacji, gdy wszawica już rozwinęła się u dziecka, ale także wtedy, kiedy istnieje duże ryzyko zarażenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Naprawdę dobry Dom Seniora znacie? (13 odpowiedzi)

Szukam odpowiedniego miejsca a niestety w Gdańsku i okolicach nie znalazłam takiego domu, który...

do góry