Widok

co zrobic wszy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj zauważyłam u córki gnidy zrobiłam zaraz paranit ( dwa tyg wcześniej u dziewczynki w przedszkolu znaleziono) we wtorek ma urodziny nie wiem co robić czy odwoływać czy nie bo pierwszy raz się z tym spotkałam. Gdy wyczesywalam to ładnie się usunęły chcę przez te dwa dni ja wyczesywac i zapobiegawczo cos używać, jak sadzicie co robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
kijopa3 a jak się nazywa ten środek do psikanai?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szampon stosowałam ale u dzieciaków nie działał, mieliśmy płyn herbapolu
Po 20 dniach zaleca się powtórzyć prepatatem ale tak miałam posprawdzane córce włosy(codziennie po pasemku- masakra , zajmowało nam to dobrą godz, bo długie włosy), ze nie musiałam
Jeśli rodzice są odpowiedzialni to ok, syn z przedszkola 3 razy przynosił, (potem na szczęście były wakacje)
Po zwróceniu uwagi, ze to lekka przesadą, żebym co mies.pozbywała się tego samego, panie opowiedziały , co mają zrobić jak rodzice przyprowadzają pomimo tego, że dziecko dostało kartkę, że jest problem
U dziewczynek zamiast szamponu (a stosowałam u siebie i rodziny sora forte-którą można stosować co tydzień bo częściej jak będziesz myła to popalisz dziecku skórę) stosowałabym nowy środek taki do psikania. Dosyć drogi bo ja płaciłam 35 zł a buteleczka jest malutka. Psikasz na suche włosy wmasowujesz i po 10-15 min. spłukujesz. Wszystko samo odpada. Nie śmierdzi i można używać codziennie. Stosowałam u siebie i tylko to mi pomogło na długie włosy.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Hallo?
Szkoła zastała zaraz powiadomiona
Wypralam posciele koce ubania ktore nosilismy reczniki maskotki pochowalam w szczelnych workach w garażu beda tam ok miesiaca (porada z internetu- artykuł). Foteliki i samochód odkurzylam dywanów w domu nie mam. Myślę ze zrobiłam wszystko co mogłam tylko nie wiem czy cos jeszcze zrobić z włosami córki. Wyczesuje 2 razy dziennie po malych pasemkach i dokladnie je ogladam jak coś znajde to wyciagam i zgniatam a następnie splukuje w zlewie. Jak juz szybciej wspomniałam 2x uzylam szamponu przeciw wszom i gnidom. Pytanie czy teraz już tylko wyczesywac czy jeszcze coś użyć oprócz ponownego mycia za tydzień?
Trzeba zawiadomić szkołę, powinni sprawdzić wszystkim dzieciom głowy. Co z tego, że wytępisz wszy u swojego dziecka skoro może znowu przynieść ze szkoły. Sprawdź też wszystkich w domu czy nikt się nie zaraził, wypierz pościel i ubrania. Mojej koleżanki córka przyniosła wszy ze szkoły, zaraziła całą rodzinę, łącznie z babcią, która z nimi nie mieszka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hallo ktoś podpowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzisiaj powtorzylam kuracje zaobserwowalam jeszcze kilka gnid ktore pasmo po paśmie sprawdzalam i moje pytanie czy kolejny trzeci raz robic jej tym szamponem czy tylko czekac i ewentualnie wyczesywac i po 7 dniu zrobić kurację. Urodzinki nie są w domu wiec chyba powinno byc ok. A może przed eyjsciem popdikac sora lotionem odstraszajacym ale czy to ma sens . Jak sadzicie co zrobić
Polecam preparat nyda - po nałożeniu dobrze owinąć folią spożywczą, po godzinie ściąganie gnid włos po włosie-żaden grzebień świeżych gnid nie ściągnie, recznie niestety pod przy dobrym świetle, potem mycie, prostownica i będzie ok, nie ma opcji aby się uchowały, urodzin bym nie odwoływała, ale trzeba się liczyć z powtórką, sora przeciw wszom na czas po kuracji, a po 7 dniach zabieg trzeba powtórzyć, powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
trzeba wyprać pościel, ręczniki, maskotki, jeśli córka z jakimiś śpi. wszystko porządnie wyprasować.
odwołałabym urodziny. albo powiedzieć gościom, że macie w domu wszy. osobiście nie chciałabym przyjść do domu, w którym są wszy (albo chociaż chciałabym mieć świadomość)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 15
Koniecznie należy prasować wyprane rzeczy, bo samo pranie nie zawsze usuwa wszy, np. z ręczników frotte, w których mogą się ukryć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
moim najlepszym sposobem jest prostownica do włosów. Powoli pasmo po paśmie blisko głowy prostuje i wszystko ginie, oczywiście do tego mycie paranitem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja bym nie odwoływała urodzin. Paranit działa od razu, po tygodniu ewentualnie można powtórzyć kurację. Nie przejmuj się i rób urodziny :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
W aptece sa preparaty odstraszajace wszy , u corki w szkole tez sa wszy . Na razie nic do domu nie przyniosla. Jakby co kupie Pipi bardzo dobry srodek . Pozdrawiam i życzę Ci zebys juz nie musiala miec z tym dziadostwem do czynienia.
Jeśli nie ma żywych to się nie zaraża .czas wylęgania to ok.20 dni I po tym czasie zaleca się powtòrzyc jakimś preparatem
Masz szczęście,że dajesz radę wyczesywać , moja còrka ma cienkie włosy I codziennie sprawdzałam po pasemku I pozbywałam się gnid

Inne tematy z forum Zdrowie

Naprawdę dobry Dom Seniora znacie? (13 odpowiedzi)

Szukam odpowiedniego miejsca a niestety w Gdańsku i okolicach nie znalazłam takiego domu, który...

do góry