Widok

czy kurier GLS dostarcza komuś paczki ???

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ktoś wie jaka jest sytuacja z dostawami przesyłek , czy dochodzą w miarę sprawnie ??? wiem , ze spora częśc kurierów ma duuuuże opóznienia ..albo nie przyjmują przesyłek , pocztex tez nawala ...czekam na przesyłkę GLS-em i zastanawiam się czy dojdzie :-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) Ja zrobiłam zakupy 14.12 a przesyłka była już u mnie 16.12!
"7" ponoć ma opóźnienie.
Mi wysłano GLS-em paczkę w sobotę rano (takie info dostałam w mailu) i dostałam wczoraj tj. czwartek wieczorem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My czekaliśmy na przesyłkę z gls dwa dni, przyszła trzy dni temu, kurier doręczył ją przed 21. Więc jakieś opóźnienie jest, ale nie duże.
2 tygodnie temu kupowalam drukarkę, którą GLS mi dostarczał ponad tydzień, ale w poniedziałek kupiłam fotelik do samochodu i na drugi dzień GLS mi dostarczył, także już chyba ok.
Kupiłam na allegro kilka rzeczy. W poniedziałek niby kurier z tym wyruszył, do dziś go nie ma
ja tez sporo zamawiam przez allegro i niestety kurierzy maja male opoznienia. paczka wyslana DHLem we czwartek doszla do mnie dopiero we wtorek poznym wieczorem.
Ja na przesyłkę siódemki czekam już 11 dni...
DHL doszedł na drugi dzień...
dhl i siódemka dostarczyły paczki tego samego dnia - czekałam około 5 dni
no nic to czekam :-) moze dojdzie na czas
Mój mąż pracuje jako kurier w Gls-ie i raczej nie mają opuzniej ale mają bardzo bardzo duzo rozwózki.Pozdrawiam
Ja właśnie czekam z GLS od poniedziałku, więc długo idzie.
Podobno ma być dziś, tak mi napisała osoba u której robiłam zakupy, tylko już 20sta a kuriera nie ma ;/
ja dziś dostałam GLSem paczkę nadaną przedwczoraj więc mają lekkie opóźnienie ale dostarczają ;) pozdrowienia
No to ciekawe gdzie jest moja paczka :) Specjalnie bierze się kuriera, żeby szybciej było, a tu lipa.
Zamawiałam w poniedziałek też inną rzecz, wysyłka PP ( poszło we wtorek ) wczoraj dotarło, więc PP szybciej działa niż kurier który nie może do mnie dotrzeć
do mnie polecony priorytet szedł 2 dni - cuda jakieś , cuda na tej poczcie - chyba mają mało pracy w tym roku w przeciwieństwie do kurierów
he, a do mnie wysłali kurierem 10-go i jeszcze nie dostałam :(
chyba też dużo zalezy z jakich rejonów Polski idzie paczka - jak z tych bardziej zasypanych śniegiem to pewnie problemy z dotarciem będą większe..
ja z 7-emki czekam juz 15 dni. to miał byc prezent na Mikołajki dlal chrzesniaka,mama nadzieje ze dotrze do swiat
Ja czekam z K-ex, w poniedziałek przesyłka nadana i ani widu ani słychu :(
Witam
Ja również czekam na paczkę z 7-mki, już 7 dni i nic... w statusie , na stronce widać cały czas- STACJE LUBLIN. MASAKRA
siódemki sie nie spodziewajcie szybko gadałam z kurierem maja kilka tysiecy paczek w magazynie ,ja gls dostałam na drugi dzień to chyba jednak najszybsza firma ale jak spojrzymy przez okno to nie dzwie sie że mają opóżnienia
GLS- dociera na drugi dzień
DHL- na drugi dzień
UPS - na drugi dzień

to z ostatnich 4 dni jak zamawiałam prezenty kurierem.
Dzis przyszla do mnie paczka pocztowa nadana w sobote :) . Takze nawet poczta dziala szybko, szok!
Ja wyslalam w piatek paczke kurierem (UPS) i dzis byla na miejscu (w Krakowie). Tez brak opoznien.
To chyba raczej kwestia szczescia i tego kiedy realnie wysyla nadawca. Bo ci to potrafia dopiero naklamac. Numer przewozowy maja przeciez przed nadaniem paczki, a wysylaja czasem tydzien pozniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
gls i ups tez bez problemu
dhl - wciaz czekam na paczke wyslana w piatek, jeszcze nawet nie zaktualizowali t&t
Ja na paczkę z siódemki czekam od 15-go.

To prezent dla córci więc jak nie dojdzie...:(((
ja czekam od 13 z siódemki, też prezent pod choinke...dla córeczki...aż boje się pomysleć, co będzie jak nie dojdzie...dzwoniłam już wszędzie ale oni nie wiedzą gdzie jest moja paczka :(
Jak już pisałam tydzień temu wyruszyła do mnie paczka z GLS, w sobotę dotarła, ale nie było nas w domu i dziś kurier ją przywiózł o 16stej choć na awizie godziny dostarczenia były 11-13
Basia kurcze to straszna lipa:(

Ja na szczęście mam kilka prezentów bo dostałam kaskę od dziadków i to ja od wszystkich kupowałam także najwyżej Mikołaj powie,że nie zdążył jeszcze jednego przygotowac czy coś w tym stylu i że dowiezie po świętach:)

No ale nie ukrywam,że to prezent na widok którego raczej Natalka najbardziej się ucieszy i bardzo bym chciała aby dotarł na czas.

Kurcze to dlaczego oni przyjmują paczki ponad stan wiedząc,że nie podołają rozwiezieniu:(
dziwnie, do mnie dzisiaj doszły sanki, wysłane we czwartek, czyli w sumie 2 dni robocze jakby nie patrzec... wiec nie tak dlugo patrzac na te sniezyce za oknem
GLS mega szybko w poniedziałek wysłali we wtorej już była. Tymczasem z siódemką jest inaczej. Czekałam tydzień, w sobotę nie wyrobiłam i zadzwoniłam opieprzyć że przesyłka wciąż w Rawie MAzowieckiej. Jak pokrzyczałam tak dziś ju zpaczkę mam. Także z tym prezentem tez radzę zadzwonić pokrzyczeć to szybko dojdzie ;)
Wysłałam nawet męża wczoraj do siedziby...niby paczka jest w Warszawie-w centrali...ale naśmieszniejsze jest to, że kobieta u której w firmie zakupiłam ten prezent - móWi, że dostała maila iz paczka dotarła do GDAŃSKA-czyli do mnie...a tu nic w Gdańsku nie wiedzą...Na Wigilie idziemy do dziadków więc tam coś dostanie ale ja chciałam, żeby jeszcze w domu też coś leżało pod choinką. Ta kobietka z tej firmy mówi też, że pisała mala do 7-mki i że niby sprawa ma sie wyjaśnić dziś...ale ja w to nie wierze-status na stronce 7-mki cały czas LUBLIN :(
Ja się nie mogę dodzwonic w ogóle do siódemki.
Napisałam maila do Pana z allegro,nie mam nadziei jednak,że ta paczka dojdzie do piątku:(
To już lepiej poczta funkcjonuje.Też czekam tydzień na kuriera :)
A ja głupia... wycofałam się z kupna od allegrowicza,który nie miał kuriera bo poczta często nawalała i bałam się,że pocztą nie dojdzie,no to teraz mam:(
a Poczta Polska działa najsprawniej, mój mąż wozi paczki dla poczty i nie mają żadnych opóźnień w ich dostarczaniu chociaż pracy bardzo bardzo dużo, najpóźniej za dwa dni otrzymuje się przesyłkę priorytetową. :-)
priorytet doszedł w ciągu 2 dni ,kurier idzie już 5 dzień i jeszcze nie doszedł;-(
Mało ludzi chyba korzysta z Poczty Polskiej. Wysyłałam coś w piątek popołudniu i w niedzielę dostałam komentarz, że doszło!!!
Na kuriera "7" czekam od 16.12, z Gdyni do Pruszcza. Odebrałabym osobiście, gdybym wiedziała , że takie cyrki. Poza tym myślałam, że już paczka wysłana (zapłacone 13.12) ale 16.12 babka ze sklepu zadzwoniła, że czegośtam nie ma :( I jaki tu wystawić komentarz :( Tym bardziej,że już tego 13.12 wiedzieli, że nie ma tej zabawki! Masakra.
GLS bez problemu :-) paczkę wyslaną wczoraj dziś dostałam , hurrraaaaaa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
HURRRAAAAAAAAA

Mam paczke.... doszła przed chwilą. Święta będą jednak udane...
Albo mój mąż, który był wczoraj w siedzibie 7-mki albo ta babka z firmy, która mówiła mi , że pisała do nich maila w sprawie mojej paczki-coś musieli wskórać...bo mam dzisiaj paczke :)

Asiula76 miej nadzieje a ja trzymam kciuki za twoją paczke.

Wesołych świąt wam wszystkim życzę

:))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asiula76 może akurat ode mnie chciałaś coś kupić? :P Ja nie wysyłam kurierem :)
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

Wiem coś o tym,bo sama sprzedaje i paczki dzień,dwa są u kupującego :)
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

sprawdziłam na str "7" gdzie się znajduje moja paczka i jest info, że brak informacji o takiej przesyłce :( Pod jaki nr dzwonicie? Czy do Wawy dzwonić, skoro ma przyjść z Gdyni do Pruszcza?
gosik14
ja taka sama mam wiadomosc na stronie 7.jak dzwonie do nich to oni nie wiedza gdzie ta paczka jest i za kazdym razem cos innego sciemniaja
Ja czekam na 2 paczki za pośrednictwem siódemki, napisałam do nich stanowczego maila, dostałam w odpowiedzi nr telefonu do kuriera, a on powiedział, że nie ma takich paczek. Owszem, według informacji ze strony, zostały pobrane przez kuriera, ale widocznie był to ktoś inny. Farsa :) Szkoda tylko będzie, jeśli prezenty nie dotrą na czas :( A zostały wysłane w czwartek...
AgnieszkaS - raczej nie bo to był Pan i chyba z Poznania o ile pamiętam:)

Basia super,że masz paczuszkę,to zawsze dla mnie nadzieja:)

Ja dzwoniłam na nr do Wa-wy ale się nie dodzwoniłam:( napisałam maila do Pana z allegro od którego kupiłam i on podobno wysłał do nich maila i czekamy na odpowiedź.

Dziewczyny,które się dodzwoniły do siódemki podajcie numer na jaki się Wam udało połączyc.
no ja też czekam cały czas :) i cisza,a firma to jakiś ekspres pocztowy
Dodzwoniłam się na jakiś Gdański numer, zaraz poszukam jaki. 58 3038595
DHL super zamówienie wysłane w pon we wtorek już przesyłka wyszła z Wawy dzisiaj mam mieć
kurde moja przesyłka dostarczana 7 niewiadomo gdziej już tydzień idzie...i do gdańska nie dotarła jeszcze...za...........a miało byc na wigilie!!!
Ja znalazłam numery tel do 7 w necie na ich stronie i jeszcze najakiejś innej stronce (wpisłam firma siódemka kontakt) ale niestety....rzaden nie odpowiadał-nie dodzwoniłam się wogóle i wysłałam męża do siedziby 7. On opierniczył te baby mówiąc, że nie można się do nich dodzwonić (6 lub 7 ich tam siedzi) a one nic na to....MASAKRA
I jak tam?....paczuszki są???
ja nadal łudze sie ze dojdzie...mi nawet ich stronka www otwiera sie jak krew z nosa...
Mąż dla mnie prezent zamówił w zeszłą środę, w czwartek wyszło glsem i jeszcze nie ma:(
Ja dzwoniłam do "7" i po 20 min "na linii" rozłączyli mnie :((

Z moim sprzedawcą (który w tym tygodniu dostał już sporo negatywów) nie mogłam się połączyć, ale miałam nr do jednej pracownicy, bo dzwoniła do mnie, by poinformować, że nie ma jednej zabawki, którą kupiłam. Dała mi nr tel bezpośrednio do kuriera. Gdy w końcu odebrał, trochę zaskoczony, że ma dziś do mnie przyjechać powiedział,że będzie za godzinę. Był, ale przywiózł niekompletną przesyłkę :(
Wieczorem wysłałam maila do sprzedawcy, że mam go już dosyć i że jutro chcę widzieć moją przesyłkę. W końcu z Gdyni do Pruszcza niedaleko. Dziś dostałam :)) Ale nie mam jak sprawdzić czy wszystko jest, bo dziecko aktywne.
Ja od pana z allegro dostałam bezpośredni numer do kuriera,który powiedział że będzie paczka dziś wieczorem a więc czekam...
ja przed chwilą dostalam paczke z 7.czekalam 10dni
och jej....cos sie ruszyło:) musze dostac swoja przesyłke i koniec..
dzis o 18 dostarczono moje krzesełko dla młodego...huraaa zdazyli:)
Ja również dostałam paczkę o 19-tej:)
Ale się cieszę:)
no to superrrrrrrrrrr... WESOŁYCH ŚWIĄT :)
Dzis dzwonil do mnie kurjer ze bym zeszla o paczke i okazalo sie ze niestety niema jej w samochodzie.zapomnial wziasc zenada czekam do jutra jesli nie bendzie zglosze tam gdzie potrzeba
rąbnij się w łeb

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry