Widok

czy miałyście badanie na cytomegalię w ciąży?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie j.w. Mnie lekarz nie zlecił chyba tylko tego jednego badania, a jestem już w 38 tc. Trochę czytałam na ten temat i w sumie gdybym nawet była chora, to tego chyba się nie leczy. Ewentualnie trzeba leczyć dziecko po narodzinach, jeśli są jakieś problemy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałam standardowo na początku ciąży. Z tym, że ja chodziłam prywatnie i za wszystkie badania płaciłam sama.
image
image

image
ja miałam razem z toksoplazmzą z ubezpiecznia jakoś przed 20 tygodniem ciąży
córcia nr1
image

córcia nr2
image
ja miałam, normalnie z ubezpieczenia
image
image
w 1 ciąży miałam a teraz nie... musze zapytac przy kolejnej wizycie
image
image
miałam, robiłam prywatnie
[url=http://www.forumticker.net/]image

Miałam dwa razy nawet.
W pierwszej ciązy nie mialam wcale.
image

image
Właśnie tak myślałam, że większość ciężarnych ma robione takie badanie. Ja też wszystkie badania robiłam prywatnie i zastanawiam się, czy jest jakiś powód, dla którego mój lekarz nie zlecił mi akurat tego. Na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać, a teraz zaczęło mnie to gnębić:)
mialam, zlecone przez lekarza na pierwszej wizycie, ktora potwierdziila ciaze
ja nie miałam tzn mi lekarz nie zalecił to kolezanka mi naopowiadała, że miała i u niej wykryli to i ja zrobilam a jak pokazalam to lekarzowi to sie tylko na mnie zezloscil i tlumaczyl ze to nie jest potrzebne bo przez te badania kobieta tylko niepotrzebnie sie denerwuje jeśli sie okazuje ze jest zarazona. Na to nie ma lekarstwa wiec lepiej nie wiedziec i sie nei denerwowac ja tak uwazam i przy nastepnej ciazy juz nie zrobie.
a i nie masz się czym przejmowac gorzej jakby toksoplazmozy nie zalecil czy innych wazniejszych
Ciążę prowadziłam w prywatnej przychodni-miałam tam abonament. Robiłam badania na cytomegalię, toksoplazmozę i różyczkę-miałam to w pakiecie, nic dodatkowo nie płaciłam.
mialam, badania robilam prywatnie
image
image
Miałam prywatnie i wyszedł wynik wątpliwy, więc zrobiłam jeszcze raz i na szczęście wyszło że wszystko jest ok, wynik był wysoki ale mieścił się w granicach normy
Ja sama sobie zrobiłam, chodziłam prywatnie, więc i tak bym musiała płacić, ale lekarz nie zlecił. Mama kazała ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry