Widok

czy pampersy odparzaja ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewcyzny prosze o rade
ostatnio połakomiłam sie na promocje w rossmanie i zakupiłam slimaka z pampersami - nie wiem czy nie przedobrzyłam bo mała od urodzenia używała huggiesów i nigdy nie miała odparzenia przez całe pół roku.Po kilku dniach stosowania pampersów zielonych ma całą czerwoną pupę i nie wiem co robic bo sudocrem nie działa, posmarowałam teraz bepanthenem.
Myslicie ze od zmiany pieluszek to moze byc mzoe pampki sa jakims badziewiem nasączane i jej to nie pasuje ? czy to moze zwykły zbieg okolicznosci, dodam ze mała bierze od tygodnia augumentin moze on jakies inne kupy" produkuje" i sie pupa odparza???
Poza tym nie zmieniałam nic, chusteczki te same, do kupy zawsze waciki z wodą albo prysznic - nie mam pojecia od czego to odparzenie
prosze o rady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze to byc od pampersow :( ja tez uzywam huggisow bo od tych zielonych paulina miala wlasnie odparzenie...a po tych bialych to miala rany :(( niektorymd zieciom nie sluza chyba takie z roznymi balsamami itp...
proponuje umyś pupkę osuszyć i niech małą polata z gołym tyłkiem a na wieczur po kapaniu mąka ziemiaczana a u nas jest odwrotnie huggisy nam nie służą
sory za błędy :P
każda pupka inna ;)
niektórych odparzają pampki niektórych huggisy a niektórych jeszcze inne pieluszki
image
image
A mi się wydaje że to przez augmentin... Jeżeli dziecko jest chore, kupy mogą być "toksyczne" i odparzać.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
moja też najbardziej odparzoną pupę miała po pampersach, z pieluch jednorazowych najlepiej się u nas sprawdzały bella happy
u nas huggisy odparzaja a pampersy nie, kazde dziecko ma inaczej.
U nas na odparzenia najlepszy linomag zielony - polecam
też polecam mąkę ziemniaczaną ;)

tak jak pisały Dziewczyny - dupka dupce nie równa ;) więc różnie będą reagować na poszczególne pieluchy :P

ale wydaje mi się, że antybiotyk może mieć na to wpływ :P
nam jedna paczka też odparzyła tyłki mimo, że często pielucha była zmieniana i lekarka powiedziała, że czasami jak są źle przechowywane np w sklepie to się zawilgacają i odparzenie gotowe.
dzieki dziewczyny za odpoweidz akurat dzis byłam na kontroli poantybiotykowej i przy okazji spytałam moją lekarke która stwierdziła, ze w tej sytuacji musiało się wszystko naraz nałozyc - zmiana pieluch i antybiotyk. Chyba jednak wroce do huggiesów jak nie przejdzie w iągu 2-3 dni , bede wtedy miała na sprzedaz pieluchy pampersy 4 zielone w dobrej cenie zeby sie pozbyc ale to dam wam znac w osobnym watku
dzieki za rady
kurcze, ale chyba odparzaja bo do tej pory tez używałam huggisów i było ok, a dzis pierwszy raz spał całą noc w pampersie i tyłeczek odparzony, nadają sie tylko na dzien
racja...po antybiotyku też mogą być odparzenia :(
my ostatnio mieliśmy właśnie taki przypadek
image
image
tez polecam make ziemniaczana - i dopoki odparzenia sie nie wygoja lepiej zrezygnowac z chusteczek i myc pupe woda
tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

do góry