Widok

czy sa osoby, ktore urodziły w 37tc?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakwyzej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop hoooo
Przelom 36 i 37 tc.
Jak cos, to pisz nowalijkka@gmail.com
ja rodzilam w 36tyg:)
image
ja też urodziłam córcię w 37 tc. Dzidzia już nie jest wtedy wcześniakiem, odbywa się normalny, tradycyjny poród ;)
Moja Tosia miała 3200 wagi i 54 cm długości.
image

image
37 tydzień, poród SN - 2040 g / 47 cm, ale wszystko w porządku rozwinięte, córeczka silna i zdrowa, tylko malutka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
37 tydzien, cesarskie ciecie, 2640 g i 54 cm, zdrowy- dostal 9 puktow bo 10 z cc nie daja. Bez probelmu karmiony tylko i wylacznie piersia zaraz po porodzie do 10 miesiaca :)
No jak z CC nie daja 10 pkt w skali Abgar...? Moja sie urodzila poprzez CC a dostala 10 pkt.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mialam cc w styczniu i taka informacje otrzymal maz podczas badania maluszka. Rodzialm w szpitalu wojewodzkim.
to dziwne. Az mnie zastanowilo. Ja mialam CC w marcu w Wejherowie. Wazne ze wszystko jest niezapeszac dobrze, no ale pht mowinni dawac jednakowo w szpitalach, a nie w jednym tak a wdrugim tak.
Ja rodziłam też w 37 tygodniu,córcia zdrowa,donoszona,2910g i 55cm,10 punktów,poród naturalny.
image
Z CC dają 10 pkt, bo moja dostała 10. A urodziła się przez CC w 35 tyg. Wcześniak i do tego hipotrofik - ważyła 1650gram, 46cm.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
również urodziłam w 37 tc przez CC na Zaspie, córeczka ładna zdrowa 3250 g i 51 cm :D karmilam piersia od poczatku, choc poczatki byly trudne :) do 7 miesiaca :)
ja rodzialm w terminie przez cc i corka dostala 10 punktow tak wiec daja tyle przez cc
ja rodziłam na klinicznej w 2008r, poród w terminie przez cc,syn dostał 9 pkt,bo jak mi powiedzieli,"dla nich dzieci nigdy nie są wystarczająco różowe"! to dopiero precyzyjne określenie:-)
moja miala chore serce i dlatego cc wiec tym bardzie cieszylam sie ze dostala 10 punktow
Moja Julcia urodziła się przez cc 36/37 tc (pierwszy dzień 37 tygodnia), dostała 10 pkt. 3080 53 cm. na Zaspie.
No wlasnie, czyli 10 pkt przy CC moze byc:) Ja urodzilam w terminie, a dokladnie dzien po terminie. Mala zdrowa, sliczna, rozowiutka:) 56cm i 3,870kg:)
image
image
a czy dziecko jest zdrowe w 36 tygodniu? ile dostaje pkt apgar? ile wazy?
Wszystko zależy - w większości przypadków 35-cio, 36-cio tygodniowe noworodki są już dobrze przystosowane do życia i nie muszą leżeć w inkubatorach.

Ja rodziłam na przełomie 35. i 36. tc, Młody dostał 10 punktów, przy wypisie ważył 2440.
36 tydzień 3 dni - tak dokładnie rodziłam, przez cc, na Klinicznej. Córeczka dostała 9 pkt (odjęto jeden za kolor skóry), była malutka (2350g) i na początku trzeba było bardzo dbać o to, żeby była cieplutko ubrana. W inkubatorze leżała tylko kilka godzin po cc. Średnio przybierała na wadze na początku i miała problemy ze ssaniem, ale mam wrażenie że teraz to wszystko nadrobiła z nawiązką ;) Pięknie się rozwija, z chudzinki (przy wypisie 2180g) wyrosła nam teraz mała kluseczka.
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
Paulinka urodzila sie w 36 tc SN z waga 2250 i 47 cm :-) wszystko było ok dostala 9 punktów (-1 za kolor skóry)
zuzka - no widzie ze chyba wczesniaczki tak maja z waga - moja wazy teraz ok 7 kg, a twoja? i ile zajada? bo moja mała 150 ml ale powoli zaczniemy dawac 180 bo juz jest płacz jak butla sie konczy...

ja urodziłam w 37tc córcie :) poród sn, waga 3280 i 53cm,
Sara, moja Gosia waży 8kg... :) Fakt, że wygląda proporcjonalnie, ale staram się pilnować tego, co je i nie przekarmiać. Mamy podobnie - jak się butla kończy, to jest ryk, jeśli zrobimy za mało mleczka. Gosia je częściej niż powinna, ale mniejsze porcje. 180ml zjada wieczorem i nad ranem/rano (zależy jak się obudzi), a w ciągu dnia zjada tak po 150ml plus raz dziennie duże danie "słoiczkowe".
to moja zjada 3-4 po 150 ml mleka raz 190 gram obiadku i mały deserek..
No to mamy większego głodomorka, bo dostaje mleko 5 razy dziennie plus obiadek... zobaczymy, co powie pediatra, niedługo czeka nas wizyta kontrolna :)
urodzilam w 37 tc,CC.Kuba wazyl 3630 i 52 dlugi.Rodzilam na Klinicznej.Synek zdrowiutki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

do góry