Widok

czy sa osoby, ktore urodziły w 37tc?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakwyzej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hop hoooo
Przelom 36 i 37 tc.
Jak cos, to pisz nowalijkka@gmail.com
ja rodzilam w 36tyg:)
image
ja też urodziłam córcię w 37 tc. Dzidzia już nie jest wtedy wcześniakiem, odbywa się normalny, tradycyjny poród ;)
Moja Tosia miała 3200 wagi i 54 cm długości.
image

image
37 tydzień, poród SN - 2040 g / 47 cm, ale wszystko w porządku rozwinięte, córeczka silna i zdrowa, tylko malutka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
37 tydzien, cesarskie ciecie, 2640 g i 54 cm, zdrowy- dostal 9 puktow bo 10 z cc nie daja. Bez probelmu karmiony tylko i wylacznie piersia zaraz po porodzie do 10 miesiaca :)
No jak z CC nie daja 10 pkt w skali Abgar...? Moja sie urodzila poprzez CC a dostala 10 pkt.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mialam cc w styczniu i taka informacje otrzymal maz podczas badania maluszka. Rodzialm w szpitalu wojewodzkim.
to dziwne. Az mnie zastanowilo. Ja mialam CC w marcu w Wejherowie. Wazne ze wszystko jest niezapeszac dobrze, no ale pht mowinni dawac jednakowo w szpitalach, a nie w jednym tak a wdrugim tak.
Ja rodziłam też w 37 tygodniu,córcia zdrowa,donoszona,2910g i 55cm,10 punktów,poród naturalny.
image
Z CC dają 10 pkt, bo moja dostała 10. A urodziła się przez CC w 35 tyg. Wcześniak i do tego hipotrofik - ważyła 1650gram, 46cm.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
również urodziłam w 37 tc przez CC na Zaspie, córeczka ładna zdrowa 3250 g i 51 cm :D karmilam piersia od poczatku, choc poczatki byly trudne :) do 7 miesiaca :)
ja rodzialm w terminie przez cc i corka dostala 10 punktow tak wiec daja tyle przez cc
ja rodziłam na klinicznej w 2008r, poród w terminie przez cc,syn dostał 9 pkt,bo jak mi powiedzieli,"dla nich dzieci nigdy nie są wystarczająco różowe"! to dopiero precyzyjne określenie:-)
moja miala chore serce i dlatego cc wiec tym bardzie cieszylam sie ze dostala 10 punktow
Moja Julcia urodziła się przez cc 36/37 tc (pierwszy dzień 37 tygodnia), dostała 10 pkt. 3080 53 cm. na Zaspie.
No wlasnie, czyli 10 pkt przy CC moze byc:) Ja urodzilam w terminie, a dokladnie dzien po terminie. Mala zdrowa, sliczna, rozowiutka:) 56cm i 3,870kg:)
image
image
a czy dziecko jest zdrowe w 36 tygodniu? ile dostaje pkt apgar? ile wazy?
Wszystko zależy - w większości przypadków 35-cio, 36-cio tygodniowe noworodki są już dobrze przystosowane do życia i nie muszą leżeć w inkubatorach.

Ja rodziłam na przełomie 35. i 36. tc, Młody dostał 10 punktów, przy wypisie ważył 2440.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

do góry