Widok

czym jeździcie kobietki?:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To ja pociągnę dalej watek samochodowy ihihi czym jeździcie kobietki,jakie autka? ja finansów nie mam za wiele na pierwsze auto i tak się zastanwiam może któras z was jeździ bo podobają mi się Renault Twingoo,Matiz,Punto ale z tych pierwszych,Ford Ka,chce małe auto żeby wszedzie się zmieścić na mieście,myślę że jak na pierwsze może któreś z powyższych,może macie inne propozycje?które są z tych awaryjnych bardziej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Honda Civic i Honda Legend. Jeszcze nigdy żadna mnie nie zawiodła. Od zawsze wierna jestem tej marce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja od 3 lat jeżdżę Matizem - żaden rarytas, bo dość głośny i przy silnym wietrze musze mocno trzymać kierownicę (szczególnie kiedy jadę obwodnicą albo między polami), nie jest też zbyt pakowny (mały bagażnik), ale z plusów:
- mało pali (około 5l na 100km)
- ubezpieczenie tanie (my przy zniżce 50% płacimy za rok 240zł)
- łatwo nim zaparkować
- części są stosunkowo niedrogie
Przez 3 lata wymieniłam w nim amortyzatory (ale styl mojej jazdy i polskie drogi pozostawiają wiele do życzenia), szczotki w alternatorze, pasek rozrządu (co 90tys.trzeba), raz strzelił mi pasek klinowy i to wszystko (części nie są zbyt drogie). A i na samym początku trzeba było zrobić w nim progi, bo rdzewiały (mechanik powiedział, że to przypadłość Matizów - pruchniejące progi i reperaturki).
Dojeżdżam nim do pracy codziennie 60km (w obie strony), razem z mężem zjeździliśmy nim pół Europy i jak dla mnie jest ok - bez szłu i wielkiego komfortu, ale i pieniążków za dużo też nie pochłania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Peugeot 405, Opel Vectra oba już wiekowe
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Warbuziaczek a gdzie się ubezpieczacie? że tak tanio? tak własnie myślałam o autku żeby było małe,mało paliło i częśc tanie widzę,ze ten matiz do takich sie zalicza.
A jak to jest z ubezpieczeniem autka przez nowego kierowce coś słyszałam piate przez dziesiąte,ze będę płacić 1000zł?

Rina peugeot też mi się podoba,ktoś wspominał o hondzie moja kolezanka chce kupić tez się przymierza.
ja peugeotem :)

i jeździ mi sie nim super :) niestety chcemy go sprzedać - na naszą trójeczke bedzie za maly gdy bedziem chcieli jechac na wakacje.

jako samochodzik na miasto podoba mi sie bardzo :)

http://otomoto.pl/peugeot-206-C8391898.html
a co do ubezpieczenia to majac prawko krócej niż dwa lata płaci sie 50% większą składkę
golf 4
To zależy od TU - każde ustala samo swoje zwyżki/zniżki
ale przewaznie jest to 50%.

to tak jak z wiekem - w compensie jest do 25 lat - rocznikowo, w wiekszości do 26 i często co do dnia.

:) fakt faktem - młodzi kierowcy płacą wiecej :)
ja seatem :)) i uwielbiam ta marke :)))
Suzuki Ignis.
Golf III Diesel, tanio, części powszechnie dostępne, zwrotny, sprawny. Napewno odradzam Renault Twingo masakryczny.
ja z mezem jezdzimy VW i nigdy sie nie psuly wczesniej jezdzilam polo ale ze tojeczka dzieci wiec jezdze pasatem,ale poloweczka byla super
ja jeżdziłam do tej pory Fiatem Uno, Oplem Corsą i od 2 miesięcy Hyundaiem Getzem.

Fiacik był w naszej rodzinie od nowości i jest nadal, i jest przecudownym, bezawaryjnym, pewnym i tanim autkiem, ALE - wszyscy mówią, że trafiliśmy po prostu na dobry egzemplarz, poza tym był produkowany jeszcze we Włoszech. w każdym razie od 13 lat nie zepsuło się w nim dosłownie NIC, kilka rzeczy zostało wymienione ze względu na zużycie, ale nigdy nie było awarii. niestety jednak obawiałabym się polecać fiata, bo słyszałam o wielu awaryjnych przypadkach. na pewno jest tani w eksploatacji, mało pali i są tanie części. nasz rodzinny dodatkowo jest niezawodny ;))

moje pierwsze własne autko to była używana corsa, miałam ją 3 lata, jeździłam nią 2, a rok była w naprawie :/ na początku wszystko było super, ale jak się sypnęło, pasek rozrządu i potem cały silnik do wymiany, to była masakra. włożyłam w jej naprawy blisko równowartość jej ceny, a potem sprzedałam za 50% ceny pierwotnej :(

teraz kupiliśmy getza nowego. ja chciałam koniecznie nowe, po dobrych doświadczeniach z nowym unem i złych z używaną corsą. więc mamy auto z salonu, tyle że z poprzedniego rocznika. na razie jest cool, mam nadzieję, że tak będzie nadal, podobno te auta są bardzo mało awaryjne. gwarancję mam na 3 lata. jeździ super, jest wygodny, stosunkowo duży jak na małe auto, największy ze wszystkich, którymi jeździłam, ma klimę, 2 poduszki, centralny zamek i kilka innych bajerów, jedyny minus to że pali moim zdaniem dość sporo, bo ok. 7 l po mieście. 13letnie Unko paliło tyle samo ;) za to na trasie poniżej 5 l.

co do ubezpieczenia, to zależy od wielu czynników, ja mam prawko od 15 lat i bezwypadkową jazdę, poza tym jestem współwłaścicielem Una Mamy od kilka lat i jej zniżki częściowo przeszły na mnie, ale Getza zarejestrowaliśmy i tak w połowie na Mamę, bo jej zniżki są nadal jeszcze wyższe niż moje i z nich korzystamy - ubezpieczenie wyszło taniej niż pakietowe z salonu. polecam rejestrację na pól z kimś z rodziców, jeśli ma maksymalne zniżki.
ja passatem, a co do ubezpieczenia to allianz ma dobre warunki.
Obecnie Skodą Fabią. Wcześniej jeździłam Matizen, Fiatem Uno i Peugotem 206. Fabia jest zdecydowanie najlepsza. Niezawodna od 3 lat.
Volvo S60 automat

dla mnie najlepszy samochód jakim do tej pory jeździłam
a był i Golf i Peugeot 406 i Renault Scenic i zwykły Tico ;)
ja jeżdze swoim ukochanym autkiem - oplem tigrą, czasami wsiadam do męza jeepa ale to nie dla mnie gabaryty ;-)
na miasto polecam małe auto,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ford Focus :) Super autko - nie zamieniłam bym go na żadne inne :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry