Widok
czym smarujecie dziecko po kąpieli?
Ja kąpię Julkę w Balneum Hermal Plus (nie używa się wtedy juz żadnego środka myjącego typu mydło, żel) a smaruje Ją po kąpieli emulsją Emolium. A do pupy - krem Hippa.
Oliwki wysuszają skórę
Oliwki wysuszają skórę
wg mnjego dermatologa dzieciecego Oilatum jest dla dzieci ze skłonnościami do podraznień i alergicznymi z sucha skórą
Nie nalezy smarowac zbytnio dziecka !!!
Wystarczy płyn do kąpieli z oliwka - ja myłam małego płynem z Nivea z oliwką - jest świetny i pozostawia iewielką wartewkę nawilżenia/natłuszcenia na skórze. I to w zupełności wystarczy.
Nie nalezy smarowac zbytnio dziecka !!!
Wystarczy płyn do kąpieli z oliwka - ja myłam małego płynem z Nivea z oliwką - jest świetny i pozostawia iewielką wartewkę nawilżenia/natłuszcenia na skórze. I to w zupełności wystarczy.
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

no widzisz, ja mylam wodą z olilatum i w szpitalu nie kazali mi juz niczym samorwac, ale pediatra teraz kazał - cała jestem głupia, bo nie chce pakować na małą za dużo kosmetyków
wyczaiłam, że linomag robi emuslję, spróbuje tym (jeśli dostanę) - linomag był zawsze uważany za leczniczy i nieuczulający, ale maść jest za tłusta i brudzi
wyczaiłam, że linomag robi emuslję, spróbuje tym (jeśli dostanę) - linomag był zawsze uważany za leczniczy i nieuczulający, ale maść jest za tłusta i brudzi

według mojego matczynego instynktu, to skoro skórka jest zdrowa i dobrze nawilżona, to po co ją dziecku przeciążać. Oliwka nie jest obowiązkowa, ja zamiast niej stosuję krem - cienką warstwę i przede wszystkim na fałdki, gdzie najczęściej występują podrażnienia. Gdybym zauważyła, że to nie wystarcza, zmieniłabym sposób pielęgnacji, ale póki co nie ma ku temu żadnych powodów. Sama emulsja Oilatum bardzo dobrze zabezpiecza skórę, próbowałam też na sobie :)))
piri napisał(a):
> Niczym, kąpiemy w płynie z oliwką marki buebchen i jest git :)
>
>
i tak trzymać !!!! :)
zobaczcie w gazecie kwietniowej Mamo to ja reklame Oilatum ---- wyraxnie mnapisane jst ze:
jest do suchej skóry ( np. AZS - Atopowe Zapalenie Skóry), i łuszczącej się.....
A przeciez wiekszośc bobasów nie ma takiej skóry, ajak gdzie sma wysuszoną to nie na całym ciałku...... Ja bym nadmiernie nie wsmarowywała kosmetyków bo moga zburzyć naturalną równowagę skóry
> Niczym, kąpiemy w płynie z oliwką marki buebchen i jest git :)
>
>
i tak trzymać !!!! :)
zobaczcie w gazecie kwietniowej Mamo to ja reklame Oilatum ---- wyraxnie mnapisane jst ze:
jest do suchej skóry ( np. AZS - Atopowe Zapalenie Skóry), i łuszczącej się.....
A przeciez wiekszośc bobasów nie ma takiej skóry, ajak gdzie sma wysuszoną to nie na całym ciałku...... Ja bym nadmiernie nie wsmarowywała kosmetyków bo moga zburzyć naturalną równowagę skóry
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Ja od pierwszej kąpieli samruję małą parafiną, natłuszczanie jej było dla mnie przyjemnością a dla nie zawsze masażem.Teraz kiedy jest starsza i strasznie fika i ucieka kupiłam balneum i używam go co drugą kąpiel ( bo jest on do skóry alergicznej więc nie chcę przesadzić). Po kąpieli w balneum nie natłuszczam a co drugą kąpiel normalnie ciekła parafinka.
[url=http://bejbej.pl/]

[/url]

[/url]