Widok
Malwinko jeśli chcesz używać detektora by się uspokoić, to szczerze odradzam! Z doświadczenia wiem, że czasami trudno "złapać" Maluszka i niepokój tylko się nasila, a czasami wystarczy, żeby dzieciątko odwróciło się pupcią. Raz mi się zdarzyło, że mała jakoś tak słabiej się ruszała, miałam wrażenie, że wogóle, a detektorem jak na złość nie mogłam znaleźć serduszuka - tylko bardziej się zaniepokoiłam i poleciałam do przychodni, a ta skubana tak się wypieła, że tą maszynką, to sobie mogłam!
Ja pożyczyłam detektor od koleżanki tak żeby sobie z mężem posłuchać serducha i puściliśmy też dziadkom - niesamowita radocha :-) nagraliśmy bijące serduszko i napewno fajna to pamiątka, ale gdybym miała kupić detektor, to żal mi by było pieniążków.
A czy uda się w 13tc? Nie wiem - ja miałam od 20tc pożyczony.
Ja pożyczyłam detektor od koleżanki tak żeby sobie z mężem posłuchać serducha i puściliśmy też dziadkom - niesamowita radocha :-) nagraliśmy bijące serduszko i napewno fajna to pamiątka, ale gdybym miała kupić detektor, to żal mi by było pieniążków.
A czy uda się w 13tc? Nie wiem - ja miałam od 20tc pożyczony.
A ja mam taki detektor i sobie chwale:) Co prawda teraz jak juz czuje panienke mniej z niego korzystam... Mam go o d 15tc i juz wtedy bylo slychac serduszko. To prawda ze czasami trzeba sie go "naszukac" ale zawsze mi sie udawalo i bylam spokojniejsza. Poronilam pierwsza ciaze w 13-14tyg i teraz mialam mega schizy;-)
możesz wpadać do mnie jak będziesz chciała posłuchać, tylko teraz wydaje mi się że to stanowczo za wcześniej. Ale zobaczysz, jak poczujesz ruchy będzie już inaczej, z jednej strony super, ale z drugiej kolejny problem, gdy Dzidzia jest mało aktywna :) echhh, my mamy i przyszłe mamy jesteśmy sfisiowane na punkcie naszych maluchów :)
Już niedługo :) ja poczułam w 15 tygodniu bulgotki a w ostatnim dniu 17 tygodnia razem z mężem dostaliśmy po kopniaku w palec, to było niesamowite :) Tyle że takie leciuteńkie :) Ale to podobno mocno wcześniej, a Jaś będzie naszym pierwszym dzieciaczkiem :) Więc normalnie między 18-22 tygodnie pierwsze ruchy można czuć.
Nie martw się, na pewno będzie dobrze.
Nie martw się, na pewno będzie dobrze.
witam.wątek stary ale wiele kobiet szuka tu opinii. ja jestem 11t5d i dziś usłyszałam bicie serduszka dopplerem angelsaunds. wcześniej słyszałam tylko swoje wolne tętno a dziś usłyszeliśmy tętno malca 160na min;)
polecam ciezarnym po przejściach w poprzednich ciążach. trzeba sie naszukać ale jak to uspokaja....
polecam ciezarnym po przejściach w poprzednich ciążach. trzeba sie naszukać ale jak to uspokaja....
Podczas pobytu w szpitalu tętno sprawdzali detektorem co 3 godziny, spędziłam tam tydzień. Po wyjściu od razu zamówiłam detektor i również sprawdzam, jestem o wiele spokojniejsza. Jeśli to ma być cena spokoju to myślę że warto.
Szczególnie, ze nie jest to takie drogie urządzenie:
https://megamedic.pl/pl/c/monitory-TETNA-PLODU/296
Zerknij sobie tutaj. W sklepie kupisz w dobrej cenie.
Szczególnie, ze nie jest to takie drogie urządzenie:
https://megamedic.pl/pl/c/monitory-TETNA-PLODU/296
Zerknij sobie tutaj. W sklepie kupisz w dobrej cenie.