Widok
Podczas pobytu w szpitalu tętno sprawdzali detektorem co 3 godziny, spędziłam tam tydzień. Po wyjściu od razu zamówiłam detektor i również sprawdzam, jestem o wiele spokojniejsza. Jeśli to ma być cena spokoju to myślę że warto.
Szczególnie, ze nie jest to takie drogie urządzenie:
https://megamedic.pl/pl/c/monitory-TETNA-PLODU/296
Zerknij sobie tutaj. W sklepie kupisz w dobrej cenie.
Szczególnie, ze nie jest to takie drogie urządzenie:
https://megamedic.pl/pl/c/monitory-TETNA-PLODU/296
Zerknij sobie tutaj. W sklepie kupisz w dobrej cenie.
witam.wątek stary ale wiele kobiet szuka tu opinii. ja jestem 11t5d i dziś usłyszałam bicie serduszka dopplerem angelsaunds. wcześniej słyszałam tylko swoje wolne tętno a dziś usłyszeliśmy tętno malca 160na min;)
polecam ciezarnym po przejściach w poprzednich ciążach. trzeba sie naszukać ale jak to uspokaja....
polecam ciezarnym po przejściach w poprzednich ciążach. trzeba sie naszukać ale jak to uspokaja....
Już niedługo :) ja poczułam w 15 tygodniu bulgotki a w ostatnim dniu 17 tygodnia razem z mężem dostaliśmy po kopniaku w palec, to było niesamowite :) Tyle że takie leciuteńkie :) Ale to podobno mocno wcześniej, a Jaś będzie naszym pierwszym dzieciaczkiem :) Więc normalnie między 18-22 tygodnie pierwsze ruchy można czuć.
Nie martw się, na pewno będzie dobrze.
Nie martw się, na pewno będzie dobrze.
możesz wpadać do mnie jak będziesz chciała posłuchać, tylko teraz wydaje mi się że to stanowczo za wcześniej. Ale zobaczysz, jak poczujesz ruchy będzie już inaczej, z jednej strony super, ale z drugiej kolejny problem, gdy Dzidzia jest mało aktywna :) echhh, my mamy i przyszłe mamy jesteśmy sfisiowane na punkcie naszych maluchów :)
A ja mam taki detektor i sobie chwale:) Co prawda teraz jak juz czuje panienke mniej z niego korzystam... Mam go o d 15tc i juz wtedy bylo slychac serduszko. To prawda ze czasami trzeba sie go "naszukac" ale zawsze mi sie udawalo i bylam spokojniejsza. Poronilam pierwsza ciaze w 13-14tyg i teraz mialam mega schizy;-)
Malwinko jeśli chcesz używać detektora by się uspokoić, to szczerze odradzam! Z doświadczenia wiem, że czasami trudno "złapać" Maluszka i niepokój tylko się nasila, a czasami wystarczy, żeby dzieciątko odwróciło się pupcią. Raz mi się zdarzyło, że mała jakoś tak słabiej się ruszała, miałam wrażenie, że wogóle, a detektorem jak na złość nie mogłam znaleźć serduszuka - tylko bardziej się zaniepokoiłam i poleciałam do przychodni, a ta skubana tak się wypieła, że tą maszynką, to sobie mogłam!
Ja pożyczyłam detektor od koleżanki tak żeby sobie z mężem posłuchać serducha i puściliśmy też dziadkom - niesamowita radocha :-) nagraliśmy bijące serduszko i napewno fajna to pamiątka, ale gdybym miała kupić detektor, to żal mi by było pieniążków.
A czy uda się w 13tc? Nie wiem - ja miałam od 20tc pożyczony.
Ja pożyczyłam detektor od koleżanki tak żeby sobie z mężem posłuchać serducha i puściliśmy też dziadkom - niesamowita radocha :-) nagraliśmy bijące serduszko i napewno fajna to pamiątka, ale gdybym miała kupić detektor, to żal mi by było pieniążków.
A czy uda się w 13tc? Nie wiem - ja miałam od 20tc pożyczony.