Widok
dieta :)
dziewczyny może bł taki watek ale jakoś nie znalazłam. Mam pytanie czy macie jakąs dietę którą polecacie ? i cz da się schudną w ciągu 10 m-c 10-15 kg? Czytałam opinie o "3 minutowe odchudzanie" przez 9 dni 3 kg czy to możliwe? czekam na wasze opinie i o dobre rad nie chcę wdawa pieniędzy na dietetyczki :)
Dobra rada-na serio- magiczne MŻ-czyli mniej ż...wcinać:-)
MI swego czasu pomagały ćwiczenia,na nogi,brzuch,każdą częśc ciała generalnie,
Jedzenie do godziny 19,dużo napojów-zwłaszcza woda.
A kiedyś robiłam tak,że po każdym posiłku wykonywałam ćwiczenia fizyczne-pomogło,ale teraz z perspektywy czasu uważam,że w cale nie musiałam tego robić:-)
Jeśli nie możesz zeszczupleć,masz z tym kłopoty to może przyczyna leżeć też na przykład w chorej tarczycy.
Na ujędrnienie ciałka dobre są masaże-szorstką gąbką albo masażerem.
MI swego czasu pomagały ćwiczenia,na nogi,brzuch,każdą częśc ciała generalnie,
Jedzenie do godziny 19,dużo napojów-zwłaszcza woda.
A kiedyś robiłam tak,że po każdym posiłku wykonywałam ćwiczenia fizyczne-pomogło,ale teraz z perspektywy czasu uważam,że w cale nie musiałam tego robić:-)
Jeśli nie możesz zeszczupleć,masz z tym kłopoty to może przyczyna leżeć też na przykład w chorej tarczycy.
Na ujędrnienie ciałka dobre są masaże-szorstką gąbką albo masażerem.
ja tez się pod tym podpisuję, czyli MŻ i ćwiczenia, starać się jeść częściej ale mniejsze porcje, nawet do 6 razy w ciągu dnia, postarać się ograniczyć słodyczne, śmietanę zastąpić jogutem itp. nie wierzę w radykalne diety, człowiek długo nie wytrzyma jak będzie sobie wszystkiego odmawiał i żadne głodówki!!!
mi się udało schudnąć 10 kg dzięmi tak zwanej MŻ i więcej ruchu, nie mówię tu o ciężkich ćwiczeniach, na myłś których wszystkiego Ci sie odechciewa, a o np sprzątanie przy muzyce i zamiast smętnego ruszania, ruszać się w rytm muzyki... niestety schudłam tylko do pewnej wagi i nic dalej nie chce iść :( pomijając fakt, że jestem uzalezniona od słodyczy :P:P:P
z naturalnych środków ciężko powiedzieć, na każdego działa co innego... a jeśli chodzi o jakieś suplementy diety w postaci tabletek to niestosowałam więc nie mam zdania, natomiast z opowieści koleżanek ponoć dobry jest term olimpIII czy coś takiego, ponoć taniej można dostać na allegro niż w aptece.
agawierzbowska - to straszelnie duzo jak na 1 m-c
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

dokladnie rok temu zaczelam stosowac diete i do tej pory przy normalnym odrzywianiu,cwiczeniach i tabletkach na trawienie lub jogurtach activia nie przytylam wiec jednak co niekturym udaje sie szybka schudnac i utrzymac ta wage:-)wiem ze 11kg.w ciagu miesiaca to bardzo duzo i tez balam sie szybkiego powrotu da poprzedniej wagi ale sie udalo:-)
ok, wagę da się utrzymać po tak szybkim schudnięciu jak widać, ale jest jedna rzecz, której się nie przeskoczy, przy tak gwałtownym chudnieciu skóra niestety nie ma czasu na obkurczenie i okazuje się, że mimo spadku wagi nie wyglądamy wcale korzystniej bo skóra straciła jędrność, wiece zdecydowanie lepiej DŁUŻEJ A MNIEJ DRASTYCZNIE
powiem tak przy intensywnym cwiczeniu na silowni skora wyglada swietnie no chyba ze naprawde grubasna osoba schudnie az tyle to w takim przypadku skora sama z siebie sie nie naciagnie wiec jest efekt obwislej skory:-)w moim przypadku mam skore jedrna i lekko umiesniona.tyle ile ludzi tyle przypadkow,wiec ja wypowiadam sie tylko i wylacznie na podstawie samej siebie:-)
podeślijcie mi tez te diety -mail w profilu
Może moja mamunia sie skusi :)
Może moja mamunia sie skusi :)
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

www.my.oriflame.pl/massuana
Po zarejestrowaniu się w sklepie internetowym proszę sobie kupić suplement diety dla kobiet i mężczyzn Natural Balance o smaku waniliowym nr katalogowy 15448 lub truskawkowym nr 15447 z 23% rabatem czyli za 84 zł (cena katalogowa 109 zł).Jeśli zrobi sie prenumeratę i kupi 3 sztuki to 4 dostaje się za 1 zł.Miarkę produktu pije się z mlekiem lub wodą.Nie ma efektu jojo.Osoby zaintersowane szczegółami proszę o tel.501-183-708 Tomasz Dorniak
Po zarejestrowaniu się w sklepie internetowym proszę sobie kupić suplement diety dla kobiet i mężczyzn Natural Balance o smaku waniliowym nr katalogowy 15448 lub truskawkowym nr 15447 z 23% rabatem czyli za 84 zł (cena katalogowa 109 zł).Jeśli zrobi sie prenumeratę i kupi 3 sztuki to 4 dostaje się za 1 zł.Miarkę produktu pije się z mlekiem lub wodą.Nie ma efektu jojo.Osoby zaintersowane szczegółami proszę o tel.501-183-708 Tomasz Dorniak
ja zaczęłam "dietę" jakies 2 miesiące temu..5 posiłków dziennie o regularnych porach, nie mieszam miesa z ziemniakami, chlep żytni, ograniczam słodycze(chociaz jest to baaardzo ciezkie;) itp. na razie zeszło jakies 6 kilo (bez ćwiczeń) teraz raczej stoje w miejścu ale to chyba normalne...a no i niedługo zaczynam "trening" w domu na piłce ;)
dziewczyny, nie męczcie sie!! Ja z nadwagą wacze od ZAWSZE!! w koncu odżałowałam kase na dietetyczkę i jestem mega zadowolona!! głównie chodzi o to, żeby nauczyła Was jakzachowa tą upragnioną wagę. Jak chcecie podam numer tel do niej ... Oczywiście cudów nie ma bo szybka dieta to nieskuteczna dieta.. Niestety nie ma tak łatwo... Ale ja 12,5 kg w 2, 5 mies i w ogóle sie nie katowałam dietami...
czy ktos otrzymał tą dietę ?? jesli tak prosze ponownie o przesłanie - mail w profilu

Hejka. Ja zapisałam się do dietetyczki i jestem na diecie już drugi tydzień. Na razie ubyło mi ok. 3-4 kg, ale okazało się że prawdopodobnie mam problemy z tarczycą i musze dodatkowo zrobić badania. Nigdy w życiu nie pomyślałabym że mogę mieć chorą tarczycę. Mam nadzieję, że do ślubu schudnę 20 kg, to moje marzenie, ale czas pokaże. Jakbyście chciały to dam namiary na dietetyczkę, moje koleżanki z pracy sporo schudły stosując diety od tej lekarki i no jest to przede wszystkim plus, że jest to odchudzanie pod kontrolą lekarską.
Hej,
a czy mogłabyś podać mi namiary do Twojej dietetyczki? ostatnimi czasy mam więcej ruchu (kurs tańca), ale chyba przyda mi się porada fachowca, bo poza zbędnymi kg mam problemy ze zdrowiem, więc nie chcę sama bawić się w diety. mam już dosyć szpitali :( a ślub i wesele coraz bliżej :)
z góry dziękuję,
Ewa
ewicia10g.pl
a czy mogłabyś podać mi namiary do Twojej dietetyczki? ostatnimi czasy mam więcej ruchu (kurs tańca), ale chyba przyda mi się porada fachowca, bo poza zbędnymi kg mam problemy ze zdrowiem, więc nie chcę sama bawić się w diety. mam już dosyć szpitali :( a ślub i wesele coraz bliżej :)
z góry dziękuję,
Ewa
ewicia10g.pl
Ja również polecam dietetyka - podpasuje dietę pod Ciebie, zrobi odpowiednie badania. Nigdy nie byłam chudzielcem,w zasadzie ciągle przechodziłam na jakąś dietę (kopenhaską też przerabiałam ;) ale po tym jak waga rosła i rosła a ja w zasadzie jadłam ciągle tyle samo, postanowiłam się wybrać do poleconej dietetyk dr Stołychwo-Gofron. Też wykryła niedoczynność tarczycy - właściwie od razu na pierwszej wizycie mi to zasugerowała. Po 4 miesiącach schudłam 10 kilo. Mija rok, waga mi się utrzymuje. Nie ukrywam, że musiałam się wyzbyć pewnych przyzwyczajeń żywieniowych (i pożegnać z moimi kochanymi słodyczami ;). Staram się komponować posiłki w oparciu od dietę niełączenia i Montignaca. Choć i na szaleństwa też jest czas :) Dietetyczkę poleciła mi koleżanka, która schudła na niej wraz z mężem. Pani dr przyjmuje w szpitalu studenckim w gd Wrzeszczu, na wizytę czeka się ok 2 miesiące, ale na prawdę warto.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości :)
Pozdrawiam i życzę wytrwałości :)
ja jestem na 4 dniu diety od dietetyczki. Na pierwszej wizycie przeprowadziła dokładny wywiad i "pomierzyła" mnie specjalną wagą. Wg obliczeń wyszło,że moge schudnąć maksymalnie 10 kg. Jest to do osiagnięcia w 8-12 tygodni. Jak dla mnie bomba ;) Myślę,że nie jest to za szybkie tempo skoro dietetyczka nad tym czuwa. No zobaczymy jak to będzie po pierwszym ważeniu kontrolnym
Ja polecam, zaś się ruszyć, czyli ćwiczenie i jeszcze raz ćwiczenia. Do tego dobrać dietę zbilansowaną, choćby ze spalaczami w niej, jak koper, zielona kawa, zielona herbata, owoce morza, itd. Jeśli chodzi o ćwiczenia to do szybkiego zrzucenia tłuszczu najlepsze rozwiązanie to bieganie. Do tego można ćwiczyć brzuch, nawet 10 minut dziennie poprzez ćwiczenia 8 minute abs workout http://likemed.com/pl/jak-schudn%C4%85%C4%87-z-brzucha/, ale także wiele innych stacjonarnych ćwiczeń, jakie można wykonać zarówno w domu, jak i w pracy, gdy nie mamy za dużo czasu.
Moim zdaniem wszelkie krótkotrwałe diety lub te z głodówkami są bez sensu. Efekt może i się osiągnie ale potem wracasz do swojej wagi lub tyjesz wiecej. Ja polecam dietetyka, który na stałe zmieni nawyki żywieniowe.
http://strefaodchudzania.pl/
http://strefaodchudzania.pl/
wizyta u dietetyka, albo dieta pudełkowa.
Ja po układanej diecie schudłam 8kg ale potem zabrakło mi motywacji. Dieta działa, bo przez 5 lat nie mogłam zejść poniżej 70kg (wazyłam 73). W najlepszym momencie odchudzania wazyłam 63 ale później ze względu na szaleństwo w pracy:) odpuściłam i ważyłam przez kilka miesięcy 65 - trzymałam się zaleceń dietetyczki co do wielkości porcji, ilości warzyw, wody i częstotliwości posiłków.Niestety póxniej odpuściłam zupełnie i teraz, po roku ważę 68. Znowu więc zaczęłam przygodę z dietą -mam stare zeszłoroczne przepisy i wg nich znowu sie odżywiam.
Zrzucałam1kg tygodniowo, czasem przed okresem waga stała - żeby później z dnia na dzień spaść np o 1,5 -2kg.
Odpuściłam sobie cukier w herbacie i kawie (co było dla mnie kosmosem,myslałam że nie ruszę kawy bez cukru - do dziś taką piję), nie piję kolorowych napoi - zaczęły mnie odrzucać i smakiem i składem (sam cukier), jem znacznie więcej warzyw - polecam,miaam okropne problemy z żołądkiem, a kilka tygodni diety i odeszły raz na zawsze. To nie prawda co mówią,że na diecie jest się głodnym. Czasem moje posiłki były tak sycące, że nie miałam siły np na kolację,a uwierzcie mi - jestem żarłokiem.
Ja po układanej diecie schudłam 8kg ale potem zabrakło mi motywacji. Dieta działa, bo przez 5 lat nie mogłam zejść poniżej 70kg (wazyłam 73). W najlepszym momencie odchudzania wazyłam 63 ale później ze względu na szaleństwo w pracy:) odpuściłam i ważyłam przez kilka miesięcy 65 - trzymałam się zaleceń dietetyczki co do wielkości porcji, ilości warzyw, wody i częstotliwości posiłków.Niestety póxniej odpuściłam zupełnie i teraz, po roku ważę 68. Znowu więc zaczęłam przygodę z dietą -mam stare zeszłoroczne przepisy i wg nich znowu sie odżywiam.
Zrzucałam1kg tygodniowo, czasem przed okresem waga stała - żeby później z dnia na dzień spaść np o 1,5 -2kg.
Odpuściłam sobie cukier w herbacie i kawie (co było dla mnie kosmosem,myslałam że nie ruszę kawy bez cukru - do dziś taką piję), nie piję kolorowych napoi - zaczęły mnie odrzucać i smakiem i składem (sam cukier), jem znacznie więcej warzyw - polecam,miaam okropne problemy z żołądkiem, a kilka tygodni diety i odeszły raz na zawsze. To nie prawda co mówią,że na diecie jest się głodnym. Czasem moje posiłki były tak sycące, że nie miałam siły np na kolację,a uwierzcie mi - jestem żarłokiem.
polecam artykuł http://medicaldiet.pl/co-jest-dobre-na-odchudzanie/ ale dieta i ruch na 100% zadziała.

[/u

[/url]