Widok

do "chorowitych" Mam :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczynki, tak się zastanawiam czy któraś z Was przeszła pomyślnie ciążę posiadając nw. schorzenia:

- niedoczynność tarczcy (wyregulowana)

- cukrzyca II st. (niedawno stwiedzona, leczona środkami doustnymi)

- nadciśnienie ( niedawno stwierdzone, zapewne będę leczona po najbliższej wizycie u kardiologa)

Mąż mi obiecał fasolkę w tym roku, ale nie wiem czy to w ogołe możliwe przy tylu chorobach... Mówię Wam, jak nie urok to s****z... :(

Kupiłam sobie Folik na pocieszenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
E-Milka pisz wszystko :) paula.virt@wp.pl dzieki :)
Bada się poziom hormonów: FT4, TSH- badanie krwi.
głupie pytanie może ? Ale jakie badania się robi żeby wykryć niedoczynność albo nadczynnośc tarczycy ?
u mnie było tak : niedoczynność leczona, a potem cukrzyca wyszła w ciąży ( do dzis muszę kontrolować cukier)i ... niskie ciśnienie. Wszystko pod kontrolą, było trochę problemów, ale miałam b.dobrą opiekę lekarską w ciąży i jestem mamą małej dziewczynki. jeśli czcesz więcej szczegułów podaj e-mal.
up :)
bedac od stala opieka lekarza i ginekologa bedziesz tak brac leki by dziecku nie zaszkodzilo.Ciaza tylko rozhuśta hormony ale wszytsko do przezycia>ja bralam leki na tarczyce i karmilam corke i do tej pory karmie u mnie dodatkowo stres pogarszal moje samopoczucie co odbijalo sie na tarczycy
miałam niedoczynność przed ciąża i urodziłam zdrowa córeczkę:-) uważam, że jeśli jest się pod stałą, dobrą opieką lekarza to wszystko sie da! tak wiec życzę powodzenia!!!
no własnie a mi to wszystko dolega już przed ciążą dlatego chciałabym wiedzieć czy któraś z dziewczyn ma takie doświadczenia... Jak znam, życie to na pewno będę musiała iść na zwolnienie od początku a to dla mnie największy koszmar :(
ja nabawilam sie i niedoczynnosci i nadczynnosci ale po ciazy
ja mam niedoczynność tarczycy (wyszła w połowie ciąży) biorę leki i wyniki badań mam w normie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry