Widok

do kogo na usg w 32 tyg. ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Od początku ciąży chodzę do jednego lekarza i generalnie jestem zadowolona, jednak chciałabym zasięgnąć opinii innego lekarza.

Mam wykrytego paciorkowca, bóle w kroczu, które utrudniają chodzenie a dziecko jest ponoć nie co za duże :p

Którego lekarza polecicie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dr Magnowski też jest godny polecenia. Stawka też rozsądna, ale przyjmuje w Luboniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie polecam dr Doeringa, byłam u niego na połówkowych i badanie było zrobione w wielkim pośpiechu, bardzo pobieżnie. Prosiłam by opowiadał i pokazywał co mówi (bo tak zawsze było na każdym usg na którym miałam okazje być), ale nic z tego. Zrobił kilka zdjęć, powiedział ze wszystko ok, wkleił kilka parametrów do swojej formatki i tyle. Całe badanie trwało może z 10min, wyszłam z gabinetu niezadowolona z masą pytań na które nie otrzymałam odpowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie tylko Dr D. Doering na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu

Hej!
Czy któraś z Was wie jaki jest koszt USG 3d u dr Przemka Adamskiego? Mamy wizytę we wtorek, a ja zapomniałam zapytać przy rejestracji... :(

Polecam Maksymiliana Kurkowskiego. Bardzo zdolny ultrasonografista .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ten certygikat posiada sporo lekarzy z 3miasta i badanie wcale nie jest tak drogie jak.piszesz...

nie polecam ginekologa na wienieckiej we wloclawku, nic sie nie zna, nie rozpoznal mojej choroby, nawet nie pracuje w szpitalu, co to za lekarz co nie pracuje w szpitalu? tylko na kase w gabinecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja i polówkowe i te w 30 tyg bede robic u dr Zabula na Jaśkowej. Na genetycznym w 12tyg bylam u dr Ciach na Morenie.
Dziewczyny!
Wymienione nazwiska to lekarze z podstawowym certyfikatem i to tylko teoretycznym, a nie praktycznym. Prawdziwi specjaliści od USG prenatalnego to Ci, ktorzy mają certyfikaty praktyczne i zdany audyt czyli corocznie zdany egzamin z USG. Takich specjalistów w kraju jest stosunkowo niewielu. Na tej stronie FMF można to sprawdzić, tylko trzeba wejść na certyfikaty z audytem. Ja jeździłam do Wrocławia do "corfamed" - c*otka lekarka kazała, a mąż woził... U mnie akurat z ciązą było wszystko ok.
Zgadzam sie ze papierek o niczym nie świadczy np. Lekarz z Bielska-Bialej Emilia Sitkiewicz w czasie badania prenatalnego nie wykryla zlozonej wady serca, pod postacia serca jednokomorowego wg niej obraz serca w badaniu po 20 tygodniu ciazy byl prawidlowy. Przestrzegam przed wykonywaniem badan prenatalnych u tej pani.
W zasadzie już mało który z lekarzy nie ma tego certyfikatu, a poziom kompetencji i podejście do pacjentek nijak mają się do tego papierka. Ja polecam dr J. Olszewskiego. Rzeczowo i dokładnie.
Widoczny na liscie dr Kielkowski wmawial mi, ze urodze male dziecko, a poprzedni lekarze mylili sie co do wagi. Wedlug niego syn w 42 tc ciazy mial wazyc maks 3300g bo tak wynikalo z jego pomiarow... W 42 tc i 3 dniu gdy urodzil sie syn wazyl 4000g...
Dodatkowo twierdzil, ze wszystko jest w porzadku i nie widzial wskazan do cesarki. Nic nie bylo w porzadku. Gdyby nie inny lekarz skonczyloby sie tragicznie...
Nie wiem czy warto sugerowac sie tym ze lekarz ma certyfikat, a skoro go ma na pewno jest dobry...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podrzucie link gdzie można znaleźć listę lekarzy co mają certyfikat na drugi i trzeci trymestr
Ta lista tak czy siak o niczym nie świadczy. Znam jednego lekarza z ww listy - każdej kobiecie na USG w 12tyg wmawia, że płód nie ma kości nosowej i proponuje dodatkowe badania prenatalne, oczywiście u siebie, prywatnie. Najlepiej popytać znajomych, zamiast kierować się znanymi nazwiskami i certyfikatami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
bzdury!! oni mają certyfikat na I trymestr!
Poszukaj tych co mają certyfikay na II i III trymestr
Drogie Mamusie, czy orientujecie się ile kosztuje usg w 12 t.c. u Piotra Zabula?
widzę,że już się dodzwoniłaś i pewniejesteś już po
napisz jak tam twoje wrażenia.
ja też jestem pacjętką doktora grzybowskiego (teraz zawieszoną bo już mała od prawie dwóch lat na świecie) i byłam bardzo zadowolona
jak szaczował wagę małej to bezbłędnie (dawał 4000, a było 4035...)
super lekarz Pan Grzybowski
Udało mi się dodzwonić do doktora Grzybowskiego.
Wizyta za dwa tygodnie :)
Rzeczywiście z rana dodzwoniłam się za pierwszym razem :) Dziękuję za podpowiedź :)
Doktor bardzo grzeczny i uprzejmy w trakcie rozmowy. Teraz tylko muszę czekać na wizytę :)
Dr Grzybowski na temat wielkości wszystko Ci powie. Sprawdza wszystkie wymiary, szacuje wagę itd. moją dzidzie monitoruje co 2 tyg. bo powoli rośnie.

Przyjmuje wg wizytówki :
pon.-czw. 13 00-16 00
wt.-śr. 13 00 - 19 00
pt. 13 00 - 17 00
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)

Czytałam opinie o lekarzach których wymieniałyście i jak na razie skłaniam się w pierwszej kolejności ku dr Grzybowskiemu, chociaż faktycznie trzeba uzbroić się w cierpliwość dzwoniąc do niego :)

Chociaż przyznam, że dr Zabul i dr Brzóska też mnie przekonują.

Mam wiele pytań odnośnie paciorkowca i wielkości dziecka, a wiem że niektórzy lekarze niechętnie odpowiadają na takie pytania.

Dlatego zależy mi na lekarzu dla którego "nie ma głupich pytań" :)

To moja druga ciąża, ale pierwsze dzieciątko i chce mieć pewność, że wszystko jest ok. Zadając pytania nie chce się czuć jak natrętna i panikująca baba :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry