Widok

do kogo na usg w 32 tyg. ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Od początku ciąży chodzę do jednego lekarza i generalnie jestem zadowolona, jednak chciałabym zasięgnąć opinii innego lekarza.

Mam wykrytego paciorkowca, bóle w kroczu, które utrudniają chodzenie a dziecko jest ponoć nie co za duże :p

Którego lekarza polecicie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dr Magnowski też jest godny polecenia. Stawka też rozsądna, ale przyjmuje w Luboniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie polecam dr Doeringa, byłam u niego na połówkowych i badanie było zrobione w wielkim pośpiechu, bardzo pobieżnie. Prosiłam by opowiadał i pokazywał co mówi (bo tak zawsze było na każdym usg na którym miałam okazje być), ale nic z tego. Zrobił kilka zdjęć, powiedział ze wszystko ok, wkleił kilka parametrów do swojej formatki i tyle. Całe badanie trwało może z 10min, wyszłam z gabinetu niezadowolona z masą pytań na które nie otrzymałam odpowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie tylko Dr D. Doering na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu

Hej!
Czy któraś z Was wie jaki jest koszt USG 3d u dr Przemka Adamskiego? Mamy wizytę we wtorek, a ja zapomniałam zapytać przy rejestracji... :(

Polecam Maksymiliana Kurkowskiego. Bardzo zdolny ultrasonografista .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ten certygikat posiada sporo lekarzy z 3miasta i badanie wcale nie jest tak drogie jak.piszesz...

nie polecam ginekologa na wienieckiej we wloclawku, nic sie nie zna, nie rozpoznal mojej choroby, nawet nie pracuje w szpitalu, co to za lekarz co nie pracuje w szpitalu? tylko na kase w gabinecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja i polówkowe i te w 30 tyg bede robic u dr Zabula na Jaśkowej. Na genetycznym w 12tyg bylam u dr Ciach na Morenie.
Dziewczyny!
Wymienione nazwiska to lekarze z podstawowym certyfikatem i to tylko teoretycznym, a nie praktycznym. Prawdziwi specjaliści od USG prenatalnego to Ci, ktorzy mają certyfikaty praktyczne i zdany audyt czyli corocznie zdany egzamin z USG. Takich specjalistów w kraju jest stosunkowo niewielu. Na tej stronie FMF można to sprawdzić, tylko trzeba wejść na certyfikaty z audytem. Ja jeździłam do Wrocławia do "corfamed" - c*otka lekarka kazała, a mąż woził... U mnie akurat z ciązą było wszystko ok.
Zgadzam sie ze papierek o niczym nie świadczy np. Lekarz z Bielska-Bialej Emilia Sitkiewicz w czasie badania prenatalnego nie wykryla zlozonej wady serca, pod postacia serca jednokomorowego wg niej obraz serca w badaniu po 20 tygodniu ciazy byl prawidlowy. Przestrzegam przed wykonywaniem badan prenatalnych u tej pani.
W zasadzie już mało który z lekarzy nie ma tego certyfikatu, a poziom kompetencji i podejście do pacjentek nijak mają się do tego papierka. Ja polecam dr J. Olszewskiego. Rzeczowo i dokładnie.
Widoczny na liscie dr Kielkowski wmawial mi, ze urodze male dziecko, a poprzedni lekarze mylili sie co do wagi. Wedlug niego syn w 42 tc ciazy mial wazyc maks 3300g bo tak wynikalo z jego pomiarow... W 42 tc i 3 dniu gdy urodzil sie syn wazyl 4000g...
Dodatkowo twierdzil, ze wszystko jest w porzadku i nie widzial wskazan do cesarki. Nic nie bylo w porzadku. Gdyby nie inny lekarz skonczyloby sie tragicznie...
Nie wiem czy warto sugerowac sie tym ze lekarz ma certyfikat, a skoro go ma na pewno jest dobry...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podrzucie link gdzie można znaleźć listę lekarzy co mają certyfikat na drugi i trzeci trymestr
Ta lista tak czy siak o niczym nie świadczy. Znam jednego lekarza z ww listy - każdej kobiecie na USG w 12tyg wmawia, że płód nie ma kości nosowej i proponuje dodatkowe badania prenatalne, oczywiście u siebie, prywatnie. Najlepiej popytać znajomych, zamiast kierować się znanymi nazwiskami i certyfikatami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
bzdury!! oni mają certyfikat na I trymestr!
Poszukaj tych co mają certyfikay na II i III trymestr
Drogie Mamusie, czy orientujecie się ile kosztuje usg w 12 t.c. u Piotra Zabula?
widzę,że już się dodzwoniłaś i pewniejesteś już po
napisz jak tam twoje wrażenia.
ja też jestem pacjętką doktora grzybowskiego (teraz zawieszoną bo już mała od prawie dwóch lat na świecie) i byłam bardzo zadowolona
jak szaczował wagę małej to bezbłędnie (dawał 4000, a było 4035...)
super lekarz Pan Grzybowski
Udało mi się dodzwonić do doktora Grzybowskiego.
Wizyta za dwa tygodnie :)
Rzeczywiście z rana dodzwoniłam się za pierwszym razem :) Dziękuję za podpowiedź :)
Doktor bardzo grzeczny i uprzejmy w trakcie rozmowy. Teraz tylko muszę czekać na wizytę :)
Dr Grzybowski na temat wielkości wszystko Ci powie. Sprawdza wszystkie wymiary, szacuje wagę itd. moją dzidzie monitoruje co 2 tyg. bo powoli rośnie.

Przyjmuje wg wizytówki :
pon.-czw. 13 00-16 00
wt.-śr. 13 00 - 19 00
pt. 13 00 - 17 00
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :)

Czytałam opinie o lekarzach których wymieniałyście i jak na razie skłaniam się w pierwszej kolejności ku dr Grzybowskiemu, chociaż faktycznie trzeba uzbroić się w cierpliwość dzwoniąc do niego :)

Chociaż przyznam, że dr Zabul i dr Brzóska też mnie przekonują.

Mam wiele pytań odnośnie paciorkowca i wielkości dziecka, a wiem że niektórzy lekarze niechętnie odpowiadają na takie pytania.

Dlatego zależy mi na lekarzu dla którego "nie ma głupich pytań" :)

To moja druga ciąża, ale pierwsze dzieciątko i chce mieć pewność, że wszystko jest ok. Zadając pytania nie chce się czuć jak natrętna i panikująca baba :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry