Widok
do osób posiadających odkurzacz bezworkowy
Zastanawiam się nad zakupem odkurzacza bezworkowego. Przeglądam internet, czytam różne opinie i sama już nie wiem co myśleć.
Czy rzeczywiście:
1. tak często trzeba wymieniać filtr?
2. trzeba myć pojemnik po każdym użyciu?
3. czy każdy odkurzacz bezworkowy ma w zapasie worek tekstylny i odkurzacz można używać i tak i tak? (jak czytam opisy i dane techniczne w necie to nic o tych workach z reguły nie piszą, a w opiniach i na forach ludzie o tym wspominają);
4. czy znacie jakiś model odkurzacza bezworkowego z elektroszczotką w komplecie? (bo nie mogę takiego znaleźć)
5. Jakie odkurzacze macie i czy jesteście z nich zadowolone/zadowoleni?
Dzięki za odpowiedzi.
A i nie piszcie, że mam sobie w wyszukiwarce poszukać, bo to zrobiłam, znalazłam głównie wątki dot. odkurzaczy tradycyjnych albo są one dość stare.
Czy rzeczywiście:
1. tak często trzeba wymieniać filtr?
2. trzeba myć pojemnik po każdym użyciu?
3. czy każdy odkurzacz bezworkowy ma w zapasie worek tekstylny i odkurzacz można używać i tak i tak? (jak czytam opisy i dane techniczne w necie to nic o tych workach z reguły nie piszą, a w opiniach i na forach ludzie o tym wspominają);
4. czy znacie jakiś model odkurzacza bezworkowego z elektroszczotką w komplecie? (bo nie mogę takiego znaleźć)
5. Jakie odkurzacze macie i czy jesteście z nich zadowolone/zadowoleni?
Dzięki za odpowiedzi.
A i nie piszcie, że mam sobie w wyszukiwarce poszukać, bo to zrobiłam, znalazłam głównie wątki dot. odkurzaczy tradycyjnych albo są one dość stare.
Ja w wynajmowanym mieszkaniu miałam taki bezworkowy, odkurzałam ok. 3-4 razy w tygodniu 60m2 i wysypywałam zawartość właśnie po tych 3-4 użyciach. Nie myłam nigdy pojemnika. niestety nie pamietam nawet firmy. Moim zdaniem lepszy niż zwykły który mam teraz... Cichszy i nie trzeba zawracac sobie glowy workami
Kupiłem https://prakticer.pl/jak-wysoko-zainstalowac-gniazdo-odkurzacza-centralnego/ bardzo dobry zakup.
Ja mam od roku Rowenty i jestem bardzo zadowolona. MAły, zgrabny i lekki z możliwością zawieszenia na ramię albo noszenia za specjalny uchwyt.
Opróżniam pojemnik po każdym odkurzaniu, czasami go myje a filtr po prostu przedmuchuję odkurzaczem i jest git.
Mój model nie ma mozliwości użycia z workiem i dobrze, bo przynajmniej nie wdycham z powtotem tego, co wcześniej odkurzyłam...
Opróżniam pojemnik po każdym odkurzaniu, czasami go myje a filtr po prostu przedmuchuję odkurzaczem i jest git.
Mój model nie ma mozliwości użycia z workiem i dobrze, bo przynajmniej nie wdycham z powtotem tego, co wcześniej odkurzyłam...
szczerze mówiąc zastanawiam się nad tym modelem
http://www.euro.com.pl/odkurzacze/samsung-jazz-sc6890.bhtml#opis
ktoś go może ma?
http://www.euro.com.pl/odkurzacze/samsung-jazz-sc6890.bhtml#opis
ktoś go może ma?
mysle o takim:
http://www.electro.pl/produkt-Odkurzacz_SAMSUNG_SC4530_-99285,168.html#show_opinion
Sklep polecam, sprawdzony jakby co ;)
http://www.electro.pl/produkt-Odkurzacz_SAMSUNG_SC4530_-99285,168.html#show_opinion
Sklep polecam, sprawdzony jakby co ;)
hej,
ja mam takiego samsunga jak wyżej już od prawie 5 lat i jestem bardzo zadowolona. Chyba nawet ten sam model, mój wygląda identycznie jak ten fioletowy.Spokojnie mogę go polecić, nic się z nim nie dzieje, dobrze odkurza, jeż lekki i mały. Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości. Pojemnik po każdym odkurzaniu opróżniam i płuczę wodą, filtry co jakiś czas namoczę w wodzie z mydłem, suszę i jest ok. Działa bez zarzutu.
ja mam takiego samsunga jak wyżej już od prawie 5 lat i jestem bardzo zadowolona. Chyba nawet ten sam model, mój wygląda identycznie jak ten fioletowy.Spokojnie mogę go polecić, nic się z nim nie dzieje, dobrze odkurza, jeż lekki i mały. Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości. Pojemnik po każdym odkurzaniu opróżniam i płuczę wodą, filtry co jakiś czas namoczę w wodzie z mydłem, suszę i jest ok. Działa bez zarzutu.
Ja na wszelki wypadek odradzę ten odkurzacz : http://www.electro.pl/produkt-Odkurzacz_ZELMER_Solaris_Twix_5500_0M14HT-52944,168.html . Zastanawiam się skąd tak pochlebne opinie ?!?! odnoszę wrażenie, że ktoś specjalnie je wypisuje. Nie będę się rozpisywać nad ilością wad tego urządzenia, ale stanowczo odradzam :)
4 miesiące temu też stałam przed tym dylematem....
Rozważałam wszystkie za i przeciw i w końcu po wielu tygodniach zdecydowałam, że najważniejsze argumenty przemawiające za zakupem DOBREGO odkurzacza, to przede wszystkim:
1. jego duża moc
2. i łatwość obsługi
Wcześniej miałam wodny odkurzacz. Był dobry. Wszystko było z nim okey, ale miał jedną bardzo poważną wadę: za dużo pierdzielenia się było z jego obsługą. Wychodziło na to, że odkurzałam 10 minut, a sprzątałam po odkurzaniu 20 minut :/ Bo trzeba było pojemniki, pokrywki i filtry umyć. Później leżały na przemian, a to w wannie, a to na rozłożonej szmatce w łazience na podłodze. I schły... dzień/ dwa... bo nigdy mi się nie chciało wycierać tego szmatą do sucha...
Koleżanka z kolei kupiła bezworkowy, ale z tej średniej półki cenowej ok. 400zł. Taki sam koszmar jak mój wodny! Musiała za każdym razem biegać na dwór, żeby opróżniać pojemnik. W domu nie było sensu tego robić, bo chmura kurzu z niego leciała i cały śmietnik i wszystko dookoła było zaraz usyfione.
Czytałam opinie, że są dobre odkurzacze bezworkowe ale trzeba na taki przeznaczyć co najmniej 1000zł. Ja sobie odpuściłam.
Suma sumarum kupiłam klasyczny odkurzacz workowy.
Nigdy nie miałam zwyklego odkurzacza ani u siebie w domu, ani jak jeszcze mieszkałam z rodzicami. zawsze były jakieś udziwnione.
Ten mój klasyk jest naprawdę rewelacyjny. Kupiłam przez ceneo. Zapłaciłam < 500zł (już z przesyłką). Polecam z czystym sumieniem:
http://www.ceneo.pl/Odkurzacze;szukaj-philips+performer+fc9170+01?se=E5BKK5Z8XkLFump85a3GjcsuYNmaiX-8&gclid=CJKKstCNpLUCFYVZ3godYkAAyQ
Rozważałam wszystkie za i przeciw i w końcu po wielu tygodniach zdecydowałam, że najważniejsze argumenty przemawiające za zakupem DOBREGO odkurzacza, to przede wszystkim:
1. jego duża moc
2. i łatwość obsługi
Wcześniej miałam wodny odkurzacz. Był dobry. Wszystko było z nim okey, ale miał jedną bardzo poważną wadę: za dużo pierdzielenia się było z jego obsługą. Wychodziło na to, że odkurzałam 10 minut, a sprzątałam po odkurzaniu 20 minut :/ Bo trzeba było pojemniki, pokrywki i filtry umyć. Później leżały na przemian, a to w wannie, a to na rozłożonej szmatce w łazience na podłodze. I schły... dzień/ dwa... bo nigdy mi się nie chciało wycierać tego szmatą do sucha...
Koleżanka z kolei kupiła bezworkowy, ale z tej średniej półki cenowej ok. 400zł. Taki sam koszmar jak mój wodny! Musiała za każdym razem biegać na dwór, żeby opróżniać pojemnik. W domu nie było sensu tego robić, bo chmura kurzu z niego leciała i cały śmietnik i wszystko dookoła było zaraz usyfione.
Czytałam opinie, że są dobre odkurzacze bezworkowe ale trzeba na taki przeznaczyć co najmniej 1000zł. Ja sobie odpuściłam.
Suma sumarum kupiłam klasyczny odkurzacz workowy.
Nigdy nie miałam zwyklego odkurzacza ani u siebie w domu, ani jak jeszcze mieszkałam z rodzicami. zawsze były jakieś udziwnione.
Ten mój klasyk jest naprawdę rewelacyjny. Kupiłam przez ceneo. Zapłaciłam < 500zł (już z przesyłką). Polecam z czystym sumieniem:
http://www.ceneo.pl/Odkurzacze;szukaj-philips+performer+fc9170+01?se=E5BKK5Z8XkLFump85a3GjcsuYNmaiX-8&gclid=CJKKstCNpLUCFYVZ3godYkAAyQ
maritiki@op.pl
Ja mam zelmer Syrius, jest co prawda na worki ale bardzo polecam, mam w zestawie z turboszczotką, ale można też dokupić elektroszczotke. Wcześniej mieliśmy bezworkowy, jakiś Boti z tesco był niezły, ale wkurzało mnie to wysypywanie z pojemnika bo się kurzyło i mycie filtrów, z workiem jednak wygodniej, my wymieniliśmy dopiero raz worek a mamy go prawie rok.
ma ktoś ten wymieniony już wcześniej? http://www.electro.pl/produkt-Odkurzacz_SAMSUNG_SC4530_-99285,168.html#show_opinion
cena kusząca, ciekawa jestem jak się sprawdza
cena kusząca, ciekawa jestem jak się sprawdza
ja najpierw miałam workowy i skusiłam się na bezworkowy, ale szybko znowu kupiłam workowy choć tamten jeszcze jest dobry
zdecydowanie nie polecam bezworkowego, chyba że ktoś lubi poświęcać więcej czasu na obsługę odkurzacza niż na samo odkurzanie - trzepanie filtrów (a przy tym wdychanie kurzu), mycie go, suszenie (trzeba mieć na to miejsce, bo to trwa)
zdecydowanie nie polecam bezworkowego, chyba że ktoś lubi poświęcać więcej czasu na obsługę odkurzacza niż na samo odkurzanie - trzepanie filtrów (a przy tym wdychanie kurzu), mycie go, suszenie (trzeba mieć na to miejsce, bo to trwa)
Jestem zdziwiona opiniami o Dysonie... Gorszego nigdy nie miałam... Leży w piwnicy. Drugiego takiego za darmo bym nie chciała... Mycie, trzepanie,filtry, suszenie... A efekty marne. Mój brat miał również bezworkowy -innej firmy i szybko zamienił na workowy. Ja mam niezniszczalnego Zelmera- pożeracza :)
Właśnie takie odkurzacze są porządne. Będzie działać latami.
______
K2 Medical & Dental Clinic to gabinety stomatologiczne z trómiasta. Jeśli szukasz stomatologa kliknij w link i dowiedz się więcej.
______
K2 Medical & Dental Clinic to gabinety stomatologiczne z trómiasta. Jeśli szukasz stomatologa kliknij w link i dowiedz się więcej.