Widok

domowa lewatywa

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy będziecie robiły sobie taka lewatywę? ciekawa jestem jak ile czasu trzeba na naia przeznaczyc? ile kosztuje i w jakiej jest cenie
wiecie cos na ten temat ?:)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja lewatywy nie miałam wcale i nie miałam żadnej przykrej niespodzianki podczas porodu. Poza tym noc przed porodem przeczyściło mnie samo.

image image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Położna w szkole rodzenia mowila, zeby samemu nie robić lewatywy i ze nie ma sie czego krepowac, bo to dla nich rutynowa czynnosc.

ja miałam lewatywe zrobic w domu ale ze miałam niepewna sytuacje(porod wywoływany)to zrobiono mi ja w szpitalu-to absolutnie nic nieprzyjemnego-połozna wprowadza płyn w buteleczce a potem juz sie zostaje samemu:) i to wszytsko...nawet krepowac sie nie krepowałam:)całkiem inaczej sobie to wyobrazałam:)ale jest bardzo ok:)polecam;P
ps podczas porodu mimo ze kilku lekarzy mnie ogoladało,nie czuje sie skrepowania ani nawet o tym nie mysli:)nie ma co w ogole myslec tymi kategoriami:)poród jest super przezyciem:)daje siły :)jednoczy na pewno z mezem:)(polecam porod rodzinny)a później to juz...... cud!cud!cud!:)nie dane mi było zobaczyc maleństwa od razu po porodzie ale jak sie obudziłam i połozna przyniosła małą to juz tylko sie rozpływałam...az zazdroszcze tym ktore od razu dostaja malenstwa:)...

A ja kupiłam właśnie czopki glicerynowe, położna z Zaspy poleciła. A poza tym nie rozumiem co to znaczy, że w kulminacyjnym momencie stoi kilka osób, które obserwują?

lemka ja czopkow uzywałam po cesarce,bo raz blokada psychiczna:)a 2 ze zaparcia sa czeste wtedy i powiem ze dla mnie nie fajnie:)znaczy po 2 dopiero zadziałało i to nie do konca a po lewatywce po 2-3 minutach wszystko poszło,ładnie szybko ,sprawnie i potem było czysciutko:):)na prawde polecam...choc sama miałam zamysl w domu zrobic to na prawde w szpitalu nie wyglada to jak sobie niektorzy wyobrazaja,lezysz na boczku ,połozna wlewa płyn i mowi zebys sobie pochodziła .:)chodzisz chodzisz ,siadasz i po akcji;Pna prawde ani to krepujace ani nieprzyjemne!..wiesz ze czasami ludzie lubia wyolbrzymiac takie sprawy:)wierz mi przeszłam,wiem i na prawde jest ok:)a dla połoznych to rutyna:)...

u mnie podczas porodu były same położne, nie było lekarza więc czułam małe skrępowanie, a nawet wcale. Położne były może ze 4, podchodziły do mnie na zmianę a w kulminacyjnym momencie były przy mnie wszystkie a jedna odbierała poród.

Evelin
zgadzam się z tym co napisała monia.
nie jest to nic nie przyjenego.

Ja jednak spróbuję z czopkami. Poza tym, z doświadczenia mojej siostry wiem, że przeczyszcza już przy skurczach samoistnie.

a ja nie mialam lewatywy. Na zaspie nie jest obowiazkowa wrezcz chyba o nia poprosic
Ja chyba zrobie sobie w domu.Tzn.czopki glicerynowe.W szpitalu moze juz nie byc na to czasu jak pojade np.z regularnymi skurczami albo jak mi wody odejda.

kazimiera, powiem Ci tak.. ja też zaopatrzyłam się w czopki i chciałam sobie w domu zaaplikować. o 20 zaczęły się skurcze, a ze ja nie byłam pewna, że to te właściwe to sobie czekałam. ok. 2-3 pogoniło mnie na kibelek i oczyściłam się samoistnie- wtedy już byłam pewna, że to te. żadnych czopków w końcu nie zaaplikowałam. w szpitalu byłam po 6, urodziłam o 11.45 bez lewatywy i żadnych niespodzianek. pewnie Twój organizm też się sam oczyści.

ja tez nie mialam lewatywy,rodzilam na zaspie i nawet mnie nikt nie zapytal czy chcialabym ja miec zrobiona

mnie się tylko położna zapytała, czy było wypróżnienie :)

:) ja miałam podobnie z tym że moje maleństwo przyszło na świat wcześniej niż przypuszczałam (37 tydzień) bolał mnie brzuch wiec myślałam , że przegięłam z jedzonkiem - pierogi z cebulką na wierzchu, więc 1 herbata miętowa, 2,3 wyczyściło mnie maksymalnie, potem okazało się że skurcze są ale to już porodowe a nie jelitowe ;] więc do szpitala, w szpitalu za późno na lewatywę, ale szczerze powiem że miałam opory przeć a potem było mi już wszystko jedno.
Po 3h w szpitalu Córcia przyszła na świat cała i zdrowa i to jest najważniejsze:)))
mnie też się pytali, ale mimo wszystko uczucie jakby cały czas mi się chciało :) a pukałam się w głowę jak dziewczyny mówiły że generalnie poród i parcie to tak jak by ci się chciało mocno :)))
Skoro na ZAspie nie wymagaja to mysle ze jednak lepiej zrobic sobie w domu...jesli zdaze oczywiscie.A jesli nie to przeciez zawsze mozna poprosic o czopek na izbie.

moja znajoma zna temat, ja osobiście nie jestem w temacie ale wiem, że zamawia Wlewnik do lewatywy :> ale co i jak nie wiem :D
może coś jeszcze znajdziesz w artykule, podsyłam https://slowoseniora.pl/model-opieki-pielegniarskiej-nad-chorym-z-peg-problemy-pielegnacyjne-cel-opieki-dzialania-pielegniarskie/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry