Widok

domowa lewatywa

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy będziecie robiły sobie taka lewatywę? ciekawa jestem jak ile czasu trzeba na naia przeznaczyc? ile kosztuje i w jakiej jest cenie
wiecie cos na ten temat ?:)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bede robiła-jak dam rade,cena około 8 zł -ENEMA...coc chyba około 30 minut trzeba czekac,ale nie pamietam,musze doczytac ulotkę:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie w ulotce wszystko jest napisane.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Mi położna ze SR poleciła czopek glicerynowy.

ja też raczej nastawiam się na to, by zrobić ją w domu.
Nie chcę by jakaś baba mi grzebała w odbycie :) sama sobie pogrzebię he he he

hehe nie musisz sobie "grzebac"wlewasz płyn za pomoca takiej buteleczki z aplikatorem i czekasz a potem nastepuje wypróżnienie:)

a ja chcę żeby zrobiły mi w szpitalu, jedna mialam przed operacją i wspominam ją miło , sama mogę coś skopać a w szpitalu na pewno zrobią to dobrze.

hehehe madzia dobre"wspominam ja miło";)ja chce w domku spróbować dlatego, że moim zdaniem,mimo iż to jest rutyna oczywiscie dla pielegniarek,to wole im oszczedzic tego:)ot tak sobie myslę:)..choc jak beda strajkowac to chyba zrobie w szpitalu!;P..zartuje oczywiscie....

wspominam miło bo to był najmilszy akcent podczas calego pobytu w szpitalu

no wiem wiem:)poprostu fajnie to zabrzmiało:)

dziewczyny nie chcę was straszyć .. ale w domu raczej nie będziecie miały do tego głowy... będziecie przezywać, że to już zresztą tak jak magda pisze w szpitalu zrobią to lepiej i wprawniej ;) a jak widziałam dziewczyny po lewatywie w szpitalu, to do kibelka po 10 minutach a nawet wcześniej już biegły ;)

dokładnie ja po 5 leciałam i wszytsko poleciała i po strachu

az z ciekawosci przeczytałam ulotke 2-5 minut trwa cały "zabieg" domowej lewatywy...

Ja miałam głowę do zrobienia sobie lewatywy w domu, gdy już zaczęły sączyć mi się wody :) Byłam na to nastawiona i przygotowana, dlatego o tym nie zapomniałam. Po 5 minutach "zaczęło się" i nie była to jednorazowa wizyta w toalecie, a kilkukrotna w przeciągu około pół godziny. Podpowiadam, żeby był ktoś do pomocy, bo bardzo ciężko jest wycisnąć zawartość butelki, no chyba, że taki egzemplarz mi się trafił ;)
hehe. Ja żadnej lewatywy nie będę robić, tylko czopek.

lemka tylko żeby czopek zaczął dzialać to musi minąc troszke czasu a lewatywa dziala natychmiast

no ja meza zatrudnie:)

no tak, ale ja po szkoleniu na SR wiem, że poród trochę trwa, więc spokojnie zdążę :)

Czopek glicerynowy też spełnił swoje zadanie, ale już po porodzie, bo często tak bywa, że kobiety mają problemy z wypróżnieniem i tak też było ze mną. Zadziałał po 10-15 minutach, ale nie wiem, czy ma tak "dogłębne" działanie jak lewatywa.
Mi w lewatywie pomagał właśnie mężulek :)
Położna powiedziała, że starczy. Zresztą i tak jak dostajesz skurczy to biegasz do kibelka.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry