Widok
reklamacja butów
dziewczyny co mam zrobić oddałam 10 marca buty do reklamacji w ccc dzisiaj przyszła informacja że reklamacja niezasadna a buty przeciez odklejały sie sprzodu i z tyłu na piecie zrobila sie normalnie dziura , zaczela sie skorka przerywac ,
nie wiem co teraz najlapiej zrobic buty nie do noszenia a oni mowia ze niezasadna reklamacja
nie wiem co teraz najlapiej zrobic buty nie do noszenia a oni mowia ze niezasadna reklamacja
ja zanioslam byty w Altero ( inne miasto niz Trojmiasto) przyjela reklamowalm 3 razy w koncu wymienili mi za ta kwote na nowe buty akurat pantofle :) ale trzeba byc konsekwetnym mi teznie chciala przyjac bo to nie podstawa reklamacji jak sie rozklejaja to niby co g... laskawie wziela i tak 3 razy i mam nowe buty
Miałam niedawno podobną sytuację.Syn chodził w butach 3m-c i podeszwy odkleiły się.Reklamacja została uznana za niezasadną,ponieważ buty są zdewastowane tak napisali.Odwołałam się od tej reklamacji i znów nie uznali,że brak podstaw do zmiany decyzji.Po 3m-c buty zdewastowane?to tylko świadczy o jakości butów w ccc.Butów tam już nie kupię.
Możesz spróbować napisać odwołanie, najlepiej wziąć instrukcję obsługi butów (jakkolwiek to głupio brzmi) i odwołać się od ich decyzji, przeważnie automatycznie odrzucają wszystkie reklamacje. Trzeba zaznaczyć, że buty nie były przemoczone- bo to zawsze podpada pod uszkodzenie mechaniczne, ergo zniszczenie z winy użytkownika. I ważne, żeby były użytkowane w sposób wskazany w instrukcji.
Można skorzystać też z pomocy rzecznika:
W Gdyni:
Miejski Rzecznik Konsumentów
ul. 10 lutego 24
81-364 Gdynia
tel. 58 668 82 00
faks 58 620 97 98
pok. 312
środa: 13.00 - 17.00
czwartek, piątek: 10.00 - 13.00
e-mail: e.ziarkowska@gdynia.pl
W Gdańsku:
ul. Wały Jagiellońskie 1 (Nowy Ratusz)
80-853 Gdańsk
pokój nr 103 (parter)
tel. +48 58 323 70 11
faks +48 58 305 34 52
e-mail: umg@gdansk.gda.pl
Można skorzystać też z pomocy rzecznika:
W Gdyni:
ul. 10 lutego 24
81-364 Gdynia
tel. 58 668 82 00
faks 58 620 97 98
pok. 312
środa: 13.00 - 17.00
czwartek, piątek: 10.00 - 13.00
e-mail: e.ziarkowska@gdynia.pl
W Gdańsku:
ul. Wały Jagiellońskie 1 (Nowy Ratusz)
80-853 Gdańsk
pokój nr 103 (parter)
tel. +48 58 323 70 11
faks +48 58 305 34 52
e-mail: umg@gdansk.gda.pl
Ja kupiłam buty w BOTI.
I dopiero jak zaczęła mnie boleć stopa, zauważyłam, przyglądając się bardzo wnikliwie, że czub jednego jest skierowany bardziej do środka, niż drugiego.
Chodziłam w nich już po dworze. A znajoma ktora pracuje w obuwniczym powiedziała, że w takim wypadku mi nie przyjmą.
Ktoś próbował reklamować? Przecież to ewidentnie wada fabryczna.
I dopiero jak zaczęła mnie boleć stopa, zauważyłam, przyglądając się bardzo wnikliwie, że czub jednego jest skierowany bardziej do środka, niż drugiego.
Chodziłam w nich już po dworze. A znajoma ktora pracuje w obuwniczym powiedziała, że w takim wypadku mi nie przyjmą.
Ktoś próbował reklamować? Przecież to ewidentnie wada fabryczna.