Widok

reklamacja butów

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny co mam zrobić oddałam 10 marca buty do reklamacji w ccc dzisiaj przyszła informacja że reklamacja niezasadna a buty przeciez odklejały sie sprzodu i z tyłu na piecie zrobila sie normalnie dziura , zaczela sie skorka przerywac ,
nie wiem co teraz najlapiej zrobic buty nie do noszenia a oni mowia ze niezasadna reklamacja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Idz do sadu konsumentow. Namiary znajdziesz w googlach.
ja zanioslam byty w Altero ( inne miasto niz Trojmiasto) przyjela reklamowalm 3 razy w koncu wymienili mi za ta kwote na nowe buty akurat pantofle :) ale trzeba byc konsekwetnym mi teznie chciala przyjac bo to nie podstawa reklamacji jak sie rozklejaja to niby co g... laskawie wziela i tak 3 razy i mam nowe buty
Miałam niedawno podobną sytuację.Syn chodził w butach 3m-c i podeszwy odkleiły się.Reklamacja została uznana za niezasadną,ponieważ buty są zdewastowane tak napisali.Odwołałam się od tej reklamacji i znów nie uznali,że brak podstaw do zmiany decyzji.Po 3m-c buty zdewastowane?to tylko świadczy o jakości butów w ccc.Butów tam już nie kupię.
Możesz spróbować napisać odwołanie, najlepiej wziąć instrukcję obsługi butów (jakkolwiek to głupio brzmi) i odwołać się od ich decyzji, przeważnie automatycznie odrzucają wszystkie reklamacje. Trzeba zaznaczyć, że buty nie były przemoczone- bo to zawsze podpada pod uszkodzenie mechaniczne, ergo zniszczenie z winy użytkownika. I ważne, żeby były użytkowane w sposób wskazany w instrukcji.

Można skorzystać też z pomocy rzecznika:

W Gdyni:

Miejski Rzecznik Konsumentów
ul. 10 lutego 24
81-364 Gdynia
tel. 58 668 82 00
faks 58 620 97 98
pok. 312
środa: 13.00 - 17.00
czwartek, piątek: 10.00 - 13.00

e-mail: e.ziarkowska@gdynia.pl

W Gdańsku:

Miejski Rzecznik Konsumentów
ul. Wały Jagiellońskie 1 (Nowy Ratusz)
80-853 Gdańsk
pokój nr 103 (parter)
tel. +48 58 323 70 11
faks +48 58 305 34 52

e-mail: umg@gdansk.gda.pl
jantarka moje wlasnie przemakaly raz zalozylam i wrocilam w mokrych a zer zawsze mam paragony to wysuszylam i zanisolam i tak 3 razy :)
Jeżeli obuwie zostało sprzedane jako nieprzemakalne tzn.jeżeli posiada membranę,gore-tex,lub jest to kalosz to jak najbardziej reklamacja jest zasadna,jeżeli nie to nic z tym nie zrobisz bo każde obuwie(z wyjątkiem tych co wymieniłam) ma prawo przemakać i sąd konsumencki ci nic nie pomoże niestety.
w ccc z zasady nie uznają reklamacji. jeżeli drugi raz też Ci odmówią złóż do sądu konsumenckiego pozew. opłata tyle co znaczek pocztowy. u mnie od razu ccc oddało kasiorkę, bo nie chcieli sprawy, wiedzieli że nie mają racji.

Ja kupiłam buty w BOTI.
I dopiero jak zaczęła mnie boleć stopa, zauważyłam, przyglądając się bardzo wnikliwie, że czub jednego jest skierowany bardziej do środka, niż drugiego.
Chodziłam w nich już po dworze. A znajoma ktora pracuje w obuwniczym powiedziała, że w takim wypadku mi nie przyjmą.

Ktoś próbował reklamować? Przecież to ewidentnie wada fabryczna.
oczywiście że przyjmą, Księżycowa, nie ma znaczenia ze chodziłaś po dworze
To wybiore sie w przyszłym tygodniu, zobaczymy ...
Dzieki ;)
W ogóle w ccc kierownik rozpatruje reklamacje
ja skladalam z HD 4 razy w koncu mi wymienili buty,znowu to samo,wiec znowu i juz wtedy oddali mi kase.trwało to ok 3msc

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry