Widok

endokrynolog

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
poszukuję endokrynologa od prolaktyny- czyli przysadki. poziom na czczo ponad 1100 jednostek, po teście ponad 6600 jednostek.
wspomnę, że tarczyca jest ok i hormony pozostałe też wsztstko w normie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z NFZ problem jest taki, że refundują tylko badanie TSH, a TSH bez fT4 (nie mówiąc już o przeciwciałach) to nie ma najmniejszego sensu. Drugim problemem są potworne terminy. Jak ktoś ma zaawansowaną nadczynność, to nie może czekać pół roku na wizytę. Z niedoczynnością tak samo, tylko nie ma zagrożenia życia.
pytałam sie i w tym roku nie ma podpisanej umowy z nfz. szkoda, ale jak jak jest bardzo polecana to chyba sie do niej umówie.
pójdę jeszczedo ogólnego , może ona kogośpoleci na książeczkę
dzięki za pomc
dzięki :)
maritiki@op.pl
Wchodzisz do szpitala na Klinicznej głównym wejściem i przechodzisz koło schodów prawą stroną. Jak znajdziesz się po drugiej stronie, skręcasz w korytarz na prawo i tam jedne z pierwszych drzwi to ten punkt pobrań.

pokój 10 (parter)
tel.: (58) 349 34 89

Ze względu na małą stabilność niektórych parametrów w pobranym materiale nie pobiera się krwi na badania:

ACTH
osteokalcyna
kalcytonina
homocysteina
PTH
IgF1
iGF BP3
renina

Gdzie dokładnie jest ten punkt pobrań Akademii Med.?
Mogę prosić o numer telefonu?
Niestety NFZ jej w zeszłym roku wcale nie zapłacił, więc musiała zrezygnować. Też nie jestem w najlepszej sytuacji, ale wizyty nie są takie częste, a z doktor można się umówić na telefon.
W sprawie oszczędzania mogę Ci polecić za to robienie badań na Akademii Medycznej. Różnica w cenach jest przeogromna. Odkąd się dowiedziałam jeżdżę na badania tylko tam i mimo, że bilet kosztuje mnie 20zł to jeszcze na tym oszczędzam. Korzystaj z punktu pobrań na Klinicznej, bo tam nigdy nie ma kolejek, a na Akademii czeka się minimum 2 godziny.
Jak ja do niej chodziłam (ze 2-3 lata temu), to właśnie na NFZ. Myślę, ze to sie nie zmieniło, ale warto zadzwonić i sprawdzic.
własnie ją polecił gin, nie wiesz czy na książeczkę przyjmuje??
jednak jestem w sytuacji, że musze pooszczędzać.
Zajmie się tym dr Ewa Gross-Tyrkin z Non-Nocere w Gdańsku. Prowadzi właśnie moją siostrę z powodu nadmiaru prolaktyny. Siostra jest zadowolona i ja również leczę się z powodzeniem u dr Gross, więc gorąco polecam. Wizyta kosztuje 100zł, ale doktor często umawia się też na telefon żeby nie nadwyrężać budżetu pacjenta. Terminy są krótkie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry