Widok
Z NFZ problem jest taki, że refundują tylko badanie TSH, a TSH bez fT4 (nie mówiąc już o przeciwciałach) to nie ma najmniejszego sensu. Drugim problemem są potworne terminy. Jak ktoś ma zaawansowaną nadczynność, to nie może czekać pół roku na wizytę. Z niedoczynnością tak samo, tylko nie ma zagrożenia życia.
Wchodzisz do szpitala na Klinicznej głównym wejściem i przechodzisz koło schodów prawą stroną. Jak znajdziesz się po drugiej stronie, skręcasz w korytarz na prawo i tam jedne z pierwszych drzwi to ten punkt pobrań.
pokój 10 (parter)
tel.: (58) 349 34 89
Ze względu na małą stabilność niektórych parametrów w pobranym materiale nie pobiera się krwi na badania:
ACTH
osteokalcyna
kalcytonina
homocysteina
PTH
IgF1
iGF BP3
renina
pokój 10 (parter)
tel.: (58) 349 34 89
Ze względu na małą stabilność niektórych parametrów w pobranym materiale nie pobiera się krwi na badania:
ACTH
osteokalcyna
kalcytonina
homocysteina
PTH
IgF1
iGF BP3
renina
Niestety NFZ jej w zeszłym roku wcale nie zapłacił, więc musiała zrezygnować. Też nie jestem w najlepszej sytuacji, ale wizyty nie są takie częste, a z doktor można się umówić na telefon.
W sprawie oszczędzania mogę Ci polecić za to robienie badań na Akademii Medycznej. Różnica w cenach jest przeogromna. Odkąd się dowiedziałam jeżdżę na badania tylko tam i mimo, że bilet kosztuje mnie 20zł to jeszcze na tym oszczędzam. Korzystaj z punktu pobrań na Klinicznej, bo tam nigdy nie ma kolejek, a na Akademii czeka się minimum 2 godziny.
W sprawie oszczędzania mogę Ci polecić za to robienie badań na Akademii Medycznej. Różnica w cenach jest przeogromna. Odkąd się dowiedziałam jeżdżę na badania tylko tam i mimo, że bilet kosztuje mnie 20zł to jeszcze na tym oszczędzam. Korzystaj z punktu pobrań na Klinicznej, bo tam nigdy nie ma kolejek, a na Akademii czeka się minimum 2 godziny.
Zajmie się tym dr Ewa Gross-Tyrkin z Non-Nocere w Gdańsku. Prowadzi właśnie moją siostrę z powodu nadmiaru prolaktyny. Siostra jest zadowolona i ja również leczę się z powodzeniem u dr Gross, więc gorąco polecam. Wizyta kosztuje 100zł, ale doktor często umawia się też na telefon żeby nie nadwyrężać budżetu pacjenta. Terminy są krótkie.