Widok

gdzie oddac ubrania ?

dziewczyny, mam do oddania trochę używanych ubrań, może już trochę niemodne, ale nie zniszczone, czy wiecie, gdzie mogę je zawieźc ? szkoda mi ich wyrzucic, może komuś się jeszcze przydadzą.... żółte poejmniki podobno się nie sprawdzają, chciałabym, zeby trafiły do naprawdę potrzebyujących. Macie jakieś pomysły ? Może któraś z Was kiedyś gdzieś oddawała ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.pck.pl/ napisz do pck meila i zapytaj sie czy im sie przydadzą ubrania :)
a dlaczego żołte pojemniki się nie sprawdzają???
Nasza Kochana Lenka
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To ja powiem może dlaczego. mój mąż pracował dla firmy które są właścicielami żółtych pojemników (ale nie tych PCK). Ubrania są wyciągane z pojemników i są segregowane w taki sposób,że te lepsze idą do dalszej odsprzedaży m.in do second handów a te które się tam nie nadają zostają zakwalifikowane na czyściwo czyli po prostu na szmaty dla firm itp. Także ja od tego czasu nie wrzucam odzieży do takich pojemników:( Oddaję do MOPS-ów
image
image

image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
my zawsze oddajemy na wieś - do rodziny mojej sąsiadki :) straszna bieda u nich - do tego stopnia, że gdy dziecko trafiło do szpitala, to chodzili po sąsiadach pożyczyć normalnie wyglądający ręcznik...
także wiemy, że zawsze dobrze to wykorzystają :)

popytaj - może wśród twoich znajomych też jest ktoś potrzebujący :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja wrzucam do pojemników PCK, mam nadzieję, że trafiają w ręce potrzebujących...
Nasza Kochana Lenka
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
u mnie raz w miesiacu jezdzi specjalny samochod i ludzie wsytawiaja worki z ciuchami przed klatke schodową.sama tez oddaje i mam nadzieje,ze jednak nie trafia to do ciucholandów:]
image
ja wrzucam do pojemnika caritasu

nie mam nigdy u siebie na osiedlu ale zawsze jak zjezdzam do wrzeszcza to wiem gdzie takie znalezc i specjalnie wczesnije szykuje cala siate ciuszkow
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
A gdzie we wrzeszczu jest pojemnik caritasu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do Kościoła możesz oddać. W mojej parafii jest Grupa charytatywna i Panie doskonale wiedzą komu co się przyda. Słyszałam od koleżanki, że chętnie przyjmowane są ubrania we Wrzeszczu, z tyłu dawnego Puchatka na Klonowej.
Małe dziecięce ciuszki i damskie najlepiej zawieżć do Matemblewa do domu samotnej matki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja oglądałam kiedyś program odnoście tych pojemników PCK ...
... ciuchy idą do lumpów i część dochodu z tego ma PCK a część lumpy!

Też już tam nie wrzucam!
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja stawiam obok śmietnika, worek z ciuchami znika w przeciągu godziny :) mimo że mam obok żółty pojemnik Caritasu, ale on jest wiecznie pełny, a nie mam też siły by biegać i szukać po okolicy innego - pustego:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
kiedyś w celowniku było o tych pojemnikach. Są to pojemniki prywatnej firmy rekomendowane przez PCK. Część rzeczy z tych pojemników dostaje PCK, a reszta idzie na lumpeksów. PCK ogłasza zbiórkę ciuchów. Najlepiej oddać do koscioła, albo do Mopsu, tam na pewno oddadzą to potrzebującym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja oddaje w kościele,w Elblągu co piątek. Co jaś znosi, albo my, pościel, zabawki, jakieś inne rzeczy- a tam dają dalej do domów dziecka.
Na koniec roku zawsze dostajemy piekne laurki od dzieci:)..kolekcjonujemy je, bo są cudne!!!!!!!!!!
image

image

ubranka po małej i akcesoria- wędrują po rodzinie. jak się urodzi dziecko to każdy przekazuje co ma. a takie ubrania po dorosłych przekazuję takiej biedniejszej rodzinie na wieś. i na pewno z tego korzystają :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tymi śmietnikami Caritasu to się zdenerwowałam jak to napisałyście - ludzie czasami tam wrzucają nowe rzeczy z nadzieją, że trafi to do potrzebujących a nie do lumpeksów... wrrrrrrrrrrr
image
image
prawdopodobnie w Matemblewie w domu samotnej matki nie przyjmują odzieży. Ja sama mam do oddania całą siatę ciuszków niemowlęcych.
jesli macie troche ciuszkow do oddania a nie wiecie gdzie dokladnie je oddac to zawsze mozecie je sprzedac lub wymienic sie na inne. nie wiem czy to nie bedzie reklama ale jesli tak to bardzo przepraszam! jest taki portal na ktorym wlasnie mozecie sie wymieniac ciuszkami lub po prostu sprzedawac.. mozecie sie zarejestrowac przez ponizszy link http://szafa.pl/rejestracja,25.html?poleca=kasiekkk serdecznie zapraszam
w czwartek oddalam ubrania do pck - w gdansku na slowackiego
naprawde oddaja potzrebujacym - sama widzialam
a poza tym to miejsce konkretnie polecili mi w hospicjum - czyli wiarygodne zrodlo
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
Skąd ta informacja o Matemblewie??? odłożyłam już trochę ubranek i planowałam tam pojechać...
www.gratyzchaty.pl ja tam oddaje wszystko czego juz nie potrzebuje
U mnie w szkole jest prowadzona zbiórka odzieży, zabawek i róznych gadzetów dziecięcych i wysztko zawozimy do Matemblewa i przyjmują. Są zadowoleni i bardzo tego potrzebują.
W Gdańsku-Zaspie na ul. Startowej 23B/1 mieszka pani Ewa. Wszyscy przynoszą jej niepotrzebne ubrania, a nawet zabawki, a ona przekazuje je moim rodzicom, którzy zawożą je do biednych rodzin w naszej okolicy (Sierakowice). Jeśli nie masz za daleko to możesz jej zawieźć. Możesz też oddać do MOPSu, ale tam też nie unikniesz segregacji wstępnej.

A jeśli macie coś ciążowego w rozmiarze 40 to ja chętnie przyjmę, bo krucho u nas, a w lumpeksach nic nie znalazłam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja mam 2 pary spodni ciążowych L/XL, a mieszkam na Zaspie.
a ja zapraszam na forum gdzie sie udzielam od lat
tu jest tabelka potrzebujacych osob
http://forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html

lub tu
http://forum.gazeta.pl/forum/f,42644,Oddam_przyjme_reaktywacja_.html

Ostatnio ksiądz Jędrzej z kościoła koło Akademii Medycznej (na Dębinki), który prowadzi zajęcia dla ubogich dzieci z dzielnicy bardzo apelował o wszystkie ubrania, jakie ktoś ma do oddania, także akcesoria szkolne etc. Naprawde przyda się wszystko, bo zapotrzebowanie jest b. duże, zwłaszcza jeśli chodzi o ubrania dla dzieci z początkowych klas szkoły podstawowej.
image
image
a czy ktoras z was wie gdzie w gdyni mozna oddac uzywane rzeczy potrzebujacyn?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ajkulek to cudownie! Bardzo by mi się przydały, bo brzuszek rośnie i ledwo mieszczę go już w spodniach :D Mogłabyś zanieść je do pani Ewy? Byłabym Ci dozgonnie wdzięczna :D Powiedz, że to dla Basi. Zadzwonię do niej i uprzedzę, że będziesz. Dobrze? :)
uuuuuuuuup
w matemblewie przyjmuja ubranka uzywane i zabawki uzywane rownieznatomiast w domu malego dziecka wylacznie nowe zabawki - takie wymagania az maja mimo ze chce oddac zabawki fisher price i innych znanych firm ktore wiadomo w jakich sa cenach a wszystko sprawne no coz skorzysta dom samotnej matki w matemblewie
jak mozna oddac uzywana posciel do np. domu dziecka?!?!?! obleśne!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
jak ci nie potrzebne to podrzuc mi ja je ponosze naprawde mi sie przydadzo
jesli niemialabys nic przeciwko to ja z milą checia przyjme te ubranka sama za 2 miesiace rodze chyba ze to dla dziewczynki to z gory dziekuje bo ja potrzebuje dla chlopca.to muj numer w razie czego 793608131
ja oddaje do tpd neptun na ul. sw. ducha ta chodza biedne dzieci i im sie napewno oddaje i jaka radosc
witam.nie wrzucajcie do pojemnikow caritasu. kiedys bylo o tym w radiu i chyba wais czy ktos tam dzwonil w tej sprawie. wtedy bylo tak ze firma o nazwie wtorpol miala wykupiony znak caritasu na pojemniki i ciuchy trafialy na sortownie a pozniej sprzedawane w lumpach a te gorsze na czysciwo do firm.pozdrawiam
ja kiedys wrzucalam do tych pojemnikow i kiedys wrzucilam bardzo oryginalne jeansy kupione za granica wiele lat wczeniej i naprawde nie do powtorzenia - jak je zobaczylam na dziewczynie kiedys to mnie szlak trafil bo trafily do lumpka a nie dla potrzebujacych !! od tamtej pory nie wrzucama wieszam na smietniku niech zbieracze biorą ...

Tak!!! Tak!!! Oddaj je na fundację tj. Dom Pomocy ''SŁONECZNY'' w Wysokim k/ Międzyrzeca Podlaskiego przy ul. Rolnicza 33A. @!-560 Międzyrzec Podlaski.
Dyrektorem tam jest P. Agata Piątkowska a oto jej numer telefonu>
601277581. Wspaniała kobieta!!! Pozdrawiam.
ja tez mam troche ubran , i przyznam szczerze ze nie sa moze zbyt modne ale niektore w naprawde dobrym stanie , powkladalam do siatek , mam nawet jedne buty skorzane czarne trzewiki polbuty lekko rozprute ale do chodzenia , dzwonilam do domu samotnej matki bo jest niedaleko mnie czy potrzebuja ale moze jest ktos komu by sie bardziej przydaly ...
a ja mam do oddania po dziewczynce ciuszki, tak na 130-140cm i nie mam komu tego oddać. Do skrzynek nie wrzucam, bo wiem co się z tym dzieje, ale jeśli znacie jakąś mamę potrzebującą z córeczką 9-10 lat to dajcie znać, ciuszki są śliczne i nie zniszczone
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
kasia ja bym chetnie przyjela te ciuszki o ile jeszcze sprawa aktualna jak moge sie z toba skontaktowac?
Z tego co wiem to na Przymorzu kolo kościoła na Jagiellońskiej można oddac ubrania.
image

image
mama, mój mail kw30@wp.pl
Napisz do mnie na maila, umówimy się co do odbioru.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
mam na imie edyta i mieszkam w rumi mam pytanie kto by miał do oddania odziesz dla dziewczynki o rozmiarze 92 do98,puciki rozmiar 24 25,z gury bardzo dziekuje tym osoba co mi pomogą bo niejestem w stanie smam kupic
czy ogloszenie jest nadal aktualne mamy 6 dzieci w tym dwie corki 7 lat i 11
Z tymi żółtymi skrzynkami "Caritas" i "PCK" to niestety prawda i to już od dawien dawna wszystko idzie do lumpów,w przykościelnym "Caritas" też jest segregacja najlepsze biorą sobie ci co przy tym pracują a co zostanie to dla biedniejszych idzie,sąsiadka tam kiedyś pracowała i cała rodzinka ubrana od stóp do głów( nie byli biedni,mąż bardzo dobrze zarabiał),koleżanki sąsiadka ( pracuje w "Caritas") jest tylko z mężem mają pełno kasy a ta jeszcze stamtąd zabiera dla siebie i koleżanek co lepsze ciuchy a np.kasze i makarony daje sąsiadce która karmi tym koty podwórkowe,grrrr ,chyba tylko najpewniejsze Matemblewo albo jakaś znajoma rodzina .
wiesz co do kaszy, nie wiem jak makarony, to wiem ze juz wiekszosc iednych ma dosc kaszy i odkladaja z paczek bo juz poprostu brak im pomyslow jak to wykorzystac.
A słyszałam że tak czasami robią,jak dla mnie to troszkę nie ładnie bo nie dość że dostają za darmo to jeszcze nie pasuje.
chetnie bym przyjeła muj gg to 17744089
jakby chcial ktos ubranka na chlopca do roczku- nie sa super ekstra jakosci ale tez to nie szmaty - to tez chetnie ODDAM!!!! moj mail bikins@interia.pl
ja mam do oddania siate ubranek dla dziewczynki na 74-80
Jesteście dziwni!!! PCK i CAritas tak jak i inne fundacje sprzedają tą odzież na rynek wtórny a wykorzystują na swoje działania kasę z ich sprzedaży!!!!!! Tak więc nawet jak te ciuchy trafiają do secondhandów to i tak pomagacie!!!!!!!
Bardzo proszę :

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/gdzie_naprawde_trafiaja_rzeczy_z_pojemnikow_pck_34442.html
we wrzeszczu na ul Charles de Gaulle ( boczna od grunwaldzkiej) jest fundacja Droga, przyjmują wszystko ubrania, zabawki, sprzet agd nastepnie oddaja potrzebującym rodziną, sa w stałym kontakcie z MOPSem a w poniedziałki zaopatrują bezdomnych w odzież. Moja mama jest tam wolontariuszką-rzeczy trafiaja do potrzebujących

Gdynia

Zespół Opiekuńczy, Dom Samotnej Matki
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Gdyni
ul. Fredry 3, tel. 058 661-65-26
Dojazd: Kolejką SKM stacja GDYNIA WZGÓRZE ŚW.
MAKSYMILIANA; ZKM linia 128, przystanek docelowy DOM
MARYNARZA.
ja oddaje na wieś bo wiem kto tam potrzebuje pomocy :)
ja zawsze znajduje posty w ogłoszeniach na trojmiescie pod kategoria 'przyjme' i tam sie z kims umawiam :)
image
W Gdyni jest organizacja Gaudium Vitae, która przyjmuje rzeczy (ubranka, zabawki, akcesoria) dla małych dzieci i odzież w dobrym stanie dla młodych kobiet (innych ubrań nie). Mieści się na ulicy Tatrzańskiej.
http://www.gaudium-vitae.eu

Jeśli zaś chodzi o pojemniki Caritasu, to ostatnio mailuję do Caritasu i w Warszawie, ani w Łodzi takich pojemników wcale nie mają, a Caritas z Gdańska nie odpisuje na moje zapytania odnośnie tego, co się dzieje z odzieżą.
Ostatnio w ciucholandzie na Kartuskiej w Gdyni widziałam ciuchy produkcji polskiej - pytanie, skąd?
dla chłopca czy dziewczynki czy dla dorosłego mam na imie edyta i mieszkam w rumi,to muja adres mejlowy edzia288@interia,pl
Ja też mam sporo ubrań damskich, w większości letnich, i dla dziecka 56-74 chłopiec. Może ktoś potrzebuje , jestem z Pruszcza
Polecam - Fundacja "Cudów Szafa". Gdańsk - Morena, ul. Nałkowskiej.
Przyjmują wszystko i w ich sklepie charytatywnym jest naprawdę mnóstwo cudów!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pomóżcie-pomysł na własny biznes (106 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry