Widok

gdzie oddac ubrania ?

dziewczyny, mam do oddania trochę używanych ubrań, może już trochę niemodne, ale nie zniszczone, czy wiecie, gdzie mogę je zawieźc ? szkoda mi ich wyrzucic, może komuś się jeszcze przydadzą.... żółte poejmniki podobno się nie sprawdzają, chciałabym, zeby trafiły do naprawdę potrzebyujących. Macie jakieś pomysły ? Może któraś z Was kiedyś gdzieś oddawała ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skąd ta informacja o Matemblewie??? odłożyłam już trochę ubranek i planowałam tam pojechać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
www.gratyzchaty.pl ja tam oddaje wszystko czego juz nie potrzebuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie w szkole jest prowadzona zbiórka odzieży, zabawek i róznych gadzetów dziecięcych i wysztko zawozimy do Matemblewa i przyjmują. Są zadowoleni i bardzo tego potrzebują.
W Gdańsku-Zaspie na ul. Startowej 23B/1 mieszka pani Ewa. Wszyscy przynoszą jej niepotrzebne ubrania, a nawet zabawki, a ona przekazuje je moim rodzicom, którzy zawożą je do biednych rodzin w naszej okolicy (Sierakowice). Jeśli nie masz za daleko to możesz jej zawieźć. Możesz też oddać do MOPSu, ale tam też nie unikniesz segregacji wstępnej.

A jeśli macie coś ciążowego w rozmiarze 40 to ja chętnie przyjmę, bo krucho u nas, a w lumpeksach nic nie znalazłam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja mam 2 pary spodni ciążowych L/XL, a mieszkam na Zaspie.
a ja zapraszam na forum gdzie sie udzielam od lat
tu jest tabelka potrzebujacych osob
http://forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html

lub tu
http://forum.gazeta.pl/forum/f,42644,Oddam_przyjme_reaktywacja_.html

Ostatnio ksiądz Jędrzej z kościoła koło Akademii Medycznej (na Dębinki), który prowadzi zajęcia dla ubogich dzieci z dzielnicy bardzo apelował o wszystkie ubrania, jakie ktoś ma do oddania, także akcesoria szkolne etc. Naprawde przyda się wszystko, bo zapotrzebowanie jest b. duże, zwłaszcza jeśli chodzi o ubrania dla dzieci z początkowych klas szkoły podstawowej.
a czy ktoras z was wie gdzie w gdyni mozna oddac uzywane rzeczy potrzebujacyn?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ajkulek to cudownie! Bardzo by mi się przydały, bo brzuszek rośnie i ledwo mieszczę go już w spodniach :D Mogłabyś zanieść je do pani Ewy? Byłabym Ci dozgonnie wdzięczna :D Powiedz, że to dla Basi. Zadzwonię do niej i uprzedzę, że będziesz. Dobrze? :)
uuuuuuuuup
jak ci nie potrzebne to podrzuc mi ja je ponosze naprawde mi sie przydadzo
jesli niemialabys nic przeciwko to ja z milą checia przyjme te ubranka sama za 2 miesiace rodze chyba ze to dla dziewczynki to z gory dziekuje bo ja potrzebuje dla chlopca.to muj numer w razie czego 793608131
ja oddaje do tpd neptun na ul. sw. ducha ta chodza biedne dzieci i im sie napewno oddaje i jaka radosc
witam.nie wrzucajcie do pojemnikow caritasu. kiedys bylo o tym w radiu i chyba wais czy ktos tam dzwonil w tej sprawie. wtedy bylo tak ze firma o nazwie wtorpol miala wykupiony znak caritasu na pojemniki i ciuchy trafialy na sortownie a pozniej sprzedawane w lumpach a te gorsze na czysciwo do firm.pozdrawiam
ja kiedys wrzucalam do tych pojemnikow i kiedys wrzucilam bardzo oryginalne jeansy kupione za granica wiele lat wczeniej i naprawde nie do powtorzenia - jak je zobaczylam na dziewczynie kiedys to mnie szlak trafil bo trafily do lumpka a nie dla potrzebujacych !! od tamtej pory nie wrzucama wieszam na smietniku niech zbieracze biorą ...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak!!! Tak!!! Oddaj je na fundację tj. Dom Pomocy ''SŁONECZNY'' w Wysokim k/ Międzyrzeca Podlaskiego przy ul. Rolnicza 33A. @!-560 Międzyrzec Podlaski.
Dyrektorem tam jest P. Agata Piątkowska a oto jej numer telefonu>
601277581. Wspaniała kobieta!!! Pozdrawiam.
ja tez mam troche ubran , i przyznam szczerze ze nie sa moze zbyt modne ale niektore w naprawde dobrym stanie , powkladalam do siatek , mam nawet jedne buty skorzane czarne trzewiki polbuty lekko rozprute ale do chodzenia , dzwonilam do domu samotnej matki bo jest niedaleko mnie czy potrzebuja ale moze jest ktos komu by sie bardziej przydaly ...
a ja mam do oddania po dziewczynce ciuszki, tak na 130-140cm i nie mam komu tego oddać. Do skrzynek nie wrzucam, bo wiem co się z tym dzieje, ale jeśli znacie jakąś mamę potrzebującą z córeczką 9-10 lat to dajcie znać, ciuszki są śliczne i nie zniszczone
kasia ja bym chetnie przyjela te ciuszki o ile jeszcze sprawa aktualna jak moge sie z toba skontaktowac?
Z tego co wiem to na Przymorzu kolo kościoła na Jagiellońskiej można oddac ubrania.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry