Widok

gdzie rezonans magnetyczny?

Dziewczyny czy możecie mi powiezdieć gdzie w Gdansku można zrobić szybko rezonans magnetyczny może być prywatnie, cena nie gra roli. Bardzo proszę o pomoc. Za wszytskie odowiedzi DZIĘKUJĘ.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Słonecznik mogłabyś podać nr do nich? telefonicznie rejestrują czy trzeba iść do nich od razu ze skierowaniem?
na polankach rejestrują na początek stycznia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
numer telefonu to rejestracji w Szpitalu Wojewódzkim to 58 778 99 71. Można telefonicznie zarejestrować się.
Jadź, dlaczego koszmar?
miałam rezonans głowy z kontrastem i zdaje się, że mój organizm reaguje anafilaksją na kontrast :(
już po wkłuciu czułam silny ból i rwanie ręki, ale koszmar zaczął się dopiero jak w trakcie badania pielęgniarka zaczęła wstrzykiwać mi kontrast. Ból nie od opisania, miałam wrażenie, że rozrywa mi dłoń. Czułam jak ten kontrast rozchodzi mi sie po całym organiźmie. Jak doszło do serca zrobiło mi się niedobrze, miała odruch wymiotny a nie mogłam przekręcić głowy na bok. Bałam się, że uduszę sie własnymi wymiocinami. Wpadłam w histerie. Lekarz na mnie wrzeszczał, że mam się nie ruszać, bo badanie nie wyjdzie (sic!). Potem straciłam na chwilę przytomność. Dziś jestem spuchnięta, a rękę mam niesprawną. Nigdy więcej!
Gdynia, ul. 10 lutego STARMED, tel. 58 621 11 10 mają porozumienie z NFZetem, bezpłatnie i szybko, dzwoncie, wiem bo byłam tam pozdrawiam Dorota z Gdańska
Opowiedzcie, ze was bardzo boli, że juz nie możecie z tego bólu, a nurologa poproście żeby wam napidsał ze to pilne, mnie tak udało się załatwić rezonans w jeden dzień, powodzenia i głowa do góry.
Badanie miałam w tym tygodniu.
Niezbyt szybko (!) - na wrzesień, prywatnie kolano 550.
Najwcześniejszy termin, jaki udało mi się znaleźć to 20 lipca w Marwoju.
Prywatnie 2-3 tygodnie w cenach 450-550 zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja moge polecic rezonans w malborku,w sumie to blisko trojmiasta,a kolejki sa duzo mniejsze i jak sie prywatnie chce to tez taniej niz w gdansku.Chyba proscan sie nazywa.
w WCO robią tylko na NFZ
przychodnia ETERMED na ul. Jaskółczej - nowy sprzęt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety teraz czas oczekiwania4-5 miesicy,na koniec stycznia mają miejsca w wojskowym na polankach w gdansku.prywatnie bardzo szbko ceny bardzo zblizone.
tam mają tylko tomograf - dzięki za błędną informacje przejechałem pół trójmiasta na darmo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny podrezucam wątek po sprawa pilna - gdzie najszybciej na nfz rezonans w trojmiescie ?
sama ostatnio szukałam w Gdyni i Rumi - ogólnie porażka, nikogo nie interesuje że masz na skierowaniu napisane że pilne i że sprawa jest naprawdę bardzoo poważna, ale to też zależy czego dot. badanie bo czasem mogą gdzieś wcisnąć
Hop.

Jakieś nowe wieści? Gdzie jakieś normalne terminy na NFZ?
Może sprawdź w Enel-Medzie na Grunwaldzkiej. Mają kontrakt z NFZ na rezonans
Dzięki. Sprawdziłam. Na NFZ terminy na grudzień.
Czy jeśli się idzie na rezonans z NFZ to się coś płaci?

Mój mąż od kiedy go znam ma dziwne zachowania w nocy, potrafi się obudzić i panikować, że coś mu się dzieje, że nie może oddychać, że jest mu słabo itp. najgorsze jest to, że czasem tego nie pamięta tak jak to było dzisiejszej nocy.
Wiem, że mąż ma bradykardię i kiedyś podejrzewano go o bezdech. Ma nawet takie dni, że raptownie robi mu się bardzo słabo i serce mu wali jak oszalałe (kiedyś w trakcie prowadzenia auta zatrzymał się na rondzie bo tak mu się zrobiło słabo i usiadł na trawniku żeby nabrać sił, inny kierowca zatrzymał się i spytał czy wszystko w porządku, miło z jego strony)

Lekarz rodzinny mówi, że jest przemęczony ale ja jestem z nim na co dzień i widzę że coś jest nie tak.
Może powinien udać się np. do neurologa? ale tu chyba musi być skierowanie od rodzinnego?

Tak sobie myślę, że może ten rezonans coś wykryje ale jak się na niego dostać?

Bardzo się o niego martwię i muszę coś zrobić żeby nie było za późno :(
da mi ktoś jakąś radę?

Inne tematy z forum Zdrowie

Kolonoskopia robiona przez lekarza kobietę. Gdzie? (16 odpowiedzi)

Polecacie kogoś?

Potrzebuje opinii o ortopedach (21 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie potrzebuje opinii o ortopedach z NCM: lek. Piotr Jóźwiak lek. Piotr Czuraj...

do góry