Widok

gdzie sutecznie wyciąć trzeci migdał?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Gdzie w Gdańsku są specjaliści w tej dziedzinie, nas lekarz kieruje do Akademi medycznej, ale tam pobyt ma trwać 4 dni, a słyszałam żeniekiedy to już nadrugą dobę wypuszczają
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chodzi o Ciebie, czy o dziecko?

My (tzn. mój synek- niecałe 3 latka) czekamy na zabieg na zaspie.
Wybrałam zaspę bo podobno tam najkrócej trzymają po zabiegu.

Wiem że wycinają także w Wojewódzkim, w akademii, a także w swissmedzie (na książeczkę, chociaż co do tego nie mam pewności)
http://forum.trojmiasto.pl/migdal-do-wyciecia-t189251,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/wyciecie-migdala-u-dziecka-t189263,1,130.html

Joloja, zajrzyj jeszcze na te dwa wątki forum, tam też kilka osób napisało na temat wycięcia.
Mojej kuzynki synek miał wycinany w Wojewódzkim jakiś rok temu i wyszedł tego samego dnia wieczorkiem.Teraz ponownie wycinali bo odrastał niby czy jakas narośl mu narastała i nacinali dwa obok.Leżeli 3 dni.Mały był bardziej marudny i miał temperature,nie chciał jeść dostawał kroplówke do nawodnienia i przciwbulowo.Ma 6 lat.Więc może zależy też od wieku.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Może ktoś jeszcze ma doświadczenia w kwestii wycięcia u dziecka trzeciego migdała? Mój syn nie choruje, ale strasznie chrapie, 2 laryngologów stwierdziło przerośnięty migdał i przewlekłe wysiękowe zapalenie ucha środkowego, lekarze mówią, że oprócz usunięcia migdała trzeba naciąć błonę bębenkową i "wypuścić" płyn, który zbiera sie w uchu w przeciwnym razie mały może mieć gorszy słuch, a nawet ogłuchnąć. Polecano mi AM, ale nie mam przekonania bo z tego co czytam to tam 3-4 doby trzymają dziecko w szpitalu :(
Aby nie zakładac nowego wątku podepnę się z pytaniem o dobrego laryngologa w okolicy Gdańska Głównego - może na Wałowej,lub Kartuskiej?
Może byc też w przychodni Świętokrzyskiej.

Moje dziecko troszkę choruje co prawda ale bardziej niepokoi mnie nasilone mówienie przez nos,oddychanie w nocy buzią,pochrapywanie,poci się główka po zaśnięciu a naczytałam się,że to mogą byc objawy 3 migdałka.

Powiedzcie mi czy to musi byc laryngolog dziecięcy?
estragonga, wysłałam PW
miało być "estragonka" - przepraszam :)
Asiula, ja 30ego idę z córą do laryngologa na Wałową
dam znać czy godny polecenia

Byłam w maju u DR Góry-Bielińskiej - super babeczka!
Ale już tam (na Wałowej) nie przyjmuje :(
Karcia odpisałam na priv
A ta pani doktor wciąż jest na rozpisce w necie.

A do kogo idziesz,do Bogdana Bielińskiego?
Moja córka miala wycinany 3 migdał i nacinane błony bembenkowe w szpitalu na Zaspie w zeszłym roku i została wypisana rano następnego dnia.
Dziobus, zadowolona jesteś z pobytu na Zaspie? szybko Was wypuścili, w AM, lekarz nam mówił że na czwartą dobę jak nie bedzie powikłań dopiero wyjdziemy :(
W AM podobno tak trzymają a w Wojewódzkim nawet tego samego dnia wieczorem można wyjśc.

4 doby to może faktycznie długo ale osobiście nie wiem czy chciałabym tego samego dnia wyjśc z dzieckiem do domu,chyba bym się czuła bezpieczniej zostac do drugiej doby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asiula, lekarz do którego idziemy nazywa się LAKOMY
Ja już byłam u laryngologa,córcia owszem powiększony migdał ma ale nie kwalifikuje się do wycinania.Mamy zrobic badanie słuchu i dostaliśmy skierowanie do alergologa a na razie zyrtec dostaliśmy bo podejrzewa podłoże alergiczne.
a ja mam pytanie czy jak dziecko jest te 2 -3 doby to z rodzicem bo ui nas chodzi o 3 latka wiec nie wyobrazam sobie zeby był tam sam;/
no iporadzcie gdzie sie zapisac? Łakowa, zaspa wojewodzki, wazny czas pobytu w szpitalu ale tez i fachowośc lekarzy ? jakie sa opinie. 4 dni to bysmy nie chcieli lezec ale w dniou zabiegu to tez byms ie bała z jedna dobe bym zostala dla pewnosci;/
http://forum.trojmiasto.pl/migdal-do-wyciecia-t189251,1,130.html

przeczytaj sobie, zakładałam kiedyś ten wątek, mając wątpliwości jak Ty teraz. Ja zdecydowałam się na zaspę i nie żałuje:)
teraz spojrzałam że już wyżej umieszczałam ten link
gapa jestem:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry