Widok

hello kitty

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, słuchajcie, mam pewnego newsa o którym być może już słyszałyście, ale informacja ta mnie zniesmaczyła więc napiszę :)
Wczoraj mężu był na wieczornej mszy w pewnym kościele (ja byłam rano z dzieciakami więc nie byłam świadkiem tego kazania) i co? Ksiądz mówił o kotku Hello Kitty... otóż okazuje się, że sympatyczny kotek jest szatanem :) Nie będę się rozpisywać, co gadał, ale ponieważ mnie zamurowało-poszperałam w necie i znalazłam to:
http://natemat.pl/58017,hello-kitty-to-demon-czyli-jak-nowoczesni-egzorcysci-zbytnio-zaufali-internetowi

dobrze, że nie gadał o kotku na mszy dla dzieci....

Cóż się dzieje z tym naszym kościołem? Nieślubnych dzieci nie chcą chrzcić (patrz sąsiedni wątek), zabawki stają się szatanami... o co chodzi?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hehe az nie wierze ze czytam takie bzdury:) Juz Harry Potter bardziej by mnie przekonal, choc to tylko fikcja literacka. Ale biednemu kotkowi dałabym spokoj. Szatan moze byc wszedzie, czemu akurat w HK? O to mi chodzi, ze to oskarzenie nie ma zadnego poparcia, bo co, bo nie ma ust? Tak go stworzyli i juz. A uprawianie jogi? Juz nawet nie chce mi sie komentowac takich rewelacji:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
To co by Cie przekonalo? I nie mam na mysli konkretnie hello kitty, ale chocby uprawianie jogi czy harrego pottera, o ktorych wspomniano w wywiadzie.
Jakich dowodow oczekujesz? Ze wyrosna rogi i kopyta??
Polecam lekture G.Amortha, nie zeby nawracac, ale sklonic do refleksji, tak jak niektorych sklaniaja lektury Coelho ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja tez jestem wierzaca, ale do takich oskarzen czy przestrog trzeba miec jakies dowody,przeslanki, a to co gada ten ksiadz to dla mnie belkot.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
As - jestem wierzaca i praktykujaca, na szczescie u mnie w kosciele nikt takich bzdur nie mowi
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Silen- sama pisalas ze masz tysiac rzeczy z hello kitty. No to czemu je kupowalas?

Tez mam corke i chyba mamy tylko z dwie bluzeczki z tym kotkiem, bo nie zwracalam na to uwagi. Wiec da sie zyc bez hello kitty.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nikt nie mowi ze dobre jest jak dziecko ma "obsesje" na puncie jakiegos bohatera. Ale nie sprowadzalabym sprawy do hello Kitty, tylko ogolnie do roznych bajek. My mamy pare rzeczy z hello kitty, pare z peppa i nie widze w tym nic zlego. Jak mi sie cos podoba to kupie, a ze jest tam hello kitty to mi nie przeszkadza, kotek jest ladny. Jakby ktos nie widzial dodaje linka do jednego z przykladowych odcinkow:
http://www.youtube.com/watch?v=gZzpyVe7Vac

I tytuly niektorych, ktore wskazuja o czym jest odcinek np. "Wszytsko ma swoje miejsce", "Wyprawa do miasta"(o tym jak poruszac sie po ulicy), "Ptasi szpital"(o opiece nad zwierzetami). Niech kazdy sam oceni czy to bajka dla jego dziecka czy nie. Ja jestem pewna ze ten ksiadz tej bajki nigdy nie widzial.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
To jest temat dotyczacy kazania z kosciola, wiec niech wypowiadaja sie osoby wierzace.
A nie mozna nazwac takimi osob, ktore na wstepie wykluczaja isnienie zla pod postacia szatana i demonow. To jest realne zagrozenie ktore wykluczaja jedynie niewierzacy.
tu przedstawiona jest postac najslynniejszego egzorcysty, jesli ktos tak bardzo zaprzecza isnieniu zlu pod roznymi postaciami zachecam do blizszego zapoznania sie z tematem, tu jest w pigułce : http://niewiarygodne.pl/kat,1031985,page,2,title,Przeprowadzil-juz-160-tysiecy-egzorcyzmow-i-marzy-o-emeryturze,wid,15703544,wiadomosc.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Skoro wg tego ksiedza juz sam kolor rozowy jest niebezpieczny i powiazany z seksualnoscia, to o czym tu w ogole gadac?
A slowo hello- kojarzy sie z pieklem?
Tak sobie mysle ze w takim przypadku wszyscy amerykanie, witajac sie, wypowiadaja te diabelskie slowa ...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Są trzy fragmenty niedokończone, mające zwrócić uwagę na pewien problem może brak .... przy każdym fragmencie.
W każdym razie uważam, że kazanie księdza jest przestrogą, a nie stwierdzeniem, że posiadanie zabawki, ubrania z hello kitty prowadzi do ekskomuniki (wyklęcia) itd
Uważam również, że szkodliwe jest hołubienie jednej zabawki, a tak wiele dzieci robi. Jeżeli rodzic kupuje dziecku wszystkie zabawki, rowerek, hulajnogę, ubrania z podobizną jednego bohatera z bajki to moim zdaniem coś jest nie tak.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
Dokladnie silen, ja nie widze zadnego zwiazku hello kitty z szatanem, nie wiem ile ktos nad tym dumal? No naprawde nie jestem w stanie znalezc zadnego powiazania ani czemu mialabym sie bac jesli moje dziecko oglada ta bajke. Wiem co oglada moje dziecko, wybieram jej bajki i ogladam z nia, nie sadzam przed tv na pol dnia, kontroluje to i akurat Hello Kitty to nie jest bajka ktora moglaby byc grozna. Juz bardziej logiczne byla afera z Harry Potterem, bo to magia itd, ale Hello Kitty?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Silen, w twojej wypowiedzi nie ma zadnej logiki, przeczytaj moze to co napisalas .....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak Aniaa masz rację w każdym odcinku jest coś pouczającego dla dziecka a sama kotka ma "usta", super głosik i jest szalenie sympatyczna.
A dziecku kojarzy się jedynie z kotem a nie znam dziecka które nie lubi piesków i kotków.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
CIEKAWI MNIE CZY JEST KTOŚ NA FORUM KTÓREGO CÓRKA NIE MA ŻADNEJ RZECZY HELLO KITTY. ZABAWKA JEST FENOMENEM. CHOĆ PEWNIE CHŁOPCY RZADKO JĄ POSIADAJĄ???

Ania to tylko ostrzeżenie przecież nie musisz wyrzucać wszystkich rzeczy i przestać oglądać bajkę. Może i mądra bajka, ale to nie ma nic do rzeczy szatan głupi nie jest. Chociaż mówię, że nawet w takich kategoriach nie można pisać. Po krótce problem w tym że kotek nie ma buzi. (Najlepsze jest to że na balonach urodzinowych z Hello Kitty i kilku innych rzeczach, które mam jest dorysowana buzia).
Nie chodzi o to, że ktoś ma te rzeczy. Ks. Andrzej Bemowski nie mówił jesteś przeklęty bo masz hello kitty tylko uważaj jak masz hello kitty (może zbyt dosadnie czego żałował oddajesz dziecko w ręce szatana, ale nigdy nie wycofał się z samego zwrócenia uwagi na problem).
Analogicznie jest z wywoływaniem duchów, niektórzy z nas mogą traktować to jako zabawę innych opętały złe duchy, po takich dziecięcych zabawach potem pluli gwoździami it warto obejrzeć jakiś film dokumentalny i tu tez ks Bemowski mówi uważajcie a nie jesteście przeklęci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
A czy ktoras z Was w ogole ogladala z dzieckiem ta bajke Hello Kitty? Bo chyba nie macie pojecia co to za bajka, i ze jest calkiem madra, juz duzo glupsze jest my little pony.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
AgusiaGda nikt Ci się nie wpitziela w życie bo pewnie nawet do Kościoła nie chodzisz a dla mnie to np ważna informacja i chcę się o niej dowiedzieć z kościoła.
A tak wogóle nie rozumiem matek dziewczynek które kupują rzeczy monsterhight (czy jakoś tak) no kurcze same demony jak te dziewczyny wyglądają jak działa taka bajka na wyobraźnie dziecka popieram teściową jednej z dziewczyn...
Rozumiem że można kupić rzeczy różnych firm, sama jak wskazałam tez mam rzeczy hello kitty, ale obsesja dziecka na pkt jeden z nich czy to hello kitty czy innej jest niebezpieczna.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ogień piekielny już ludziom nie straszny to wymyślają coś w zastępstwie,tylko nie biorą pod uwagę ,że w dzisiejszych czasach lud nie ciemny i już tego nie kupi ,niejaki ks.Natanek to upatruje szatana nawet w pomalowanych u kobiet paznokciach.Czego oni oczekują ?Takimi wypowiedziami i głupimi teoriami tylko odstraszają i zniechęcają ludzi do Kościoła i uczestniczenia w mszy św.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
skoro ten ksiądz jest egzorcystą... to może sam nie zabezpieczał się lub nie oczyszczał wystarczająco przed/po egzorcyzmach?
a może tyle "złego" widział, że już mu trochę w głowie się poprzestawiało?

chyba zaraz pójdę i zniszczę szatańskie ponczo kąpielowe mojego Syna ;P hehehe :] (sam sobie wybrał, bo jest RÓŻOWE :) jedyna rzecz w tym kolorze na jaką się zgodziliśmy)

ja pierniczę - żeby jeszcze kler wpitzielał się w ubranka/zabawki/bajki dziecięce? koniec świata ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zuzik popieram Twoja wypowiedz nic dodawac od siebie nie musze.
I dostalam minusy za co ??? :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
ale tu nie chodzi o hołbienie, nikt nie kupuje ubrań dla dziecka tylko i wyłącznie z konkretna postacią, są ładne, coś mi się podoba to kupuję, czasem hello kitty, czasem świnka peppa, a czasami zupełnie coś innego, a czasami daję wybór córkom co chcą sobie kupić i im to kupuję, jeśli się podoba, tak samo jak truskawkowe ciastko czy pony, tylko wkurza mnie, że ktoś próbuje się dopatrywać w tym wszystkim czegoś złego, w kościele to chyba trzeba się modlić, a nie szukać sensacji
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
tu nie chodzi nawet o jakies demony czy szatany ale przeraza mnie to ze rodzice, bo to oni sa odpowiedzialni za to jak wychowuja i na co pozwalaja swoim dzieciom - lansuja i wrecz głupieja na punckie hello kitty czy tym podobnych...na szczescie nie popadlam w calą ta chora zabawę i moja corka zupelnie obojetnie podchodzi do tych spraw , a nawet nigdy nie chciala zebym cokolwiek jej kupila z hello kitty, ma swoje ulubione postacie jak truskawkowe ciastko, ponny, i dzwoneczka czyli cynke ale jest to zainteresowanie sie nimi na zdrowym poziomie a nie hołbienie czegos jak jakiegos bozka!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

do góry