Widok
hello kitty
hej, słuchajcie, mam pewnego newsa o którym być może już słyszałyście, ale informacja ta mnie zniesmaczyła więc napiszę :)
Wczoraj mężu był na wieczornej mszy w pewnym kościele (ja byłam rano z dzieciakami więc nie byłam świadkiem tego kazania) i co? Ksiądz mówił o kotku Hello Kitty... otóż okazuje się, że sympatyczny kotek jest szatanem :) Nie będę się rozpisywać, co gadał, ale ponieważ mnie zamurowało-poszperałam w necie i znalazłam to:
http://natemat.pl/58017,hello-kitty-to-demon-czyli-jak-nowoczesni-egzorcysci-zbytnio-zaufali-internetowi
dobrze, że nie gadał o kotku na mszy dla dzieci....
Cóż się dzieje z tym naszym kościołem? Nieślubnych dzieci nie chcą chrzcić (patrz sąsiedni wątek), zabawki stają się szatanami... o co chodzi?
Wczoraj mężu był na wieczornej mszy w pewnym kościele (ja byłam rano z dzieciakami więc nie byłam świadkiem tego kazania) i co? Ksiądz mówił o kotku Hello Kitty... otóż okazuje się, że sympatyczny kotek jest szatanem :) Nie będę się rozpisywać, co gadał, ale ponieważ mnie zamurowało-poszperałam w necie i znalazłam to:
http://natemat.pl/58017,hello-kitty-to-demon-czyli-jak-nowoczesni-egzorcysci-zbytnio-zaufali-internetowi
dobrze, że nie gadał o kotku na mszy dla dzieci....
Cóż się dzieje z tym naszym kościołem? Nieślubnych dzieci nie chcą chrzcić (patrz sąsiedni wątek), zabawki stają się szatanami... o co chodzi?
czytałam o tym jakiś tydzień temu, ksiądz w gdańsku dał po mszy ludziom nawet jakieś broszury żeby "wiedzeli" że narażają swoje dzieci na niebezpieczeństwo kupując im ciuchy i inne akcesoria z HK, ale potem stwierdził (po interwencji gazety, którą poinformowała o kazaniu oburzona parafianka) że "chyba go jednak troche poniosło" :D
- Kto kupuje przedmioty z wizerunkiem kotki Hello Kitty, oddaje swoje dziecko w ręce demonów! - to fragment karty informacyjnej, jaką wierni z parafii pw. Świętej Teresy od Dzieciątka Jezus w Gdańsku otrzymali od księdza proboszcza Andrzeja Bemowskiego po niedzielnej mszy świętej. Twierdzenia podobnej treści ksiądz wygłosił też podczas kazania
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13849078,Gdanski_ksiadz_informuje_wiernych___Hello_Kitty_to.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13849078,Gdanski_ksiadz_informuje_wiernych___Hello_Kitty_to.html
Zanim skomentujecie musicie wiedzieć że ksiądz jest egzorcystą.
Też mam tysiąc chyba rzeczy z Hello Kitty. Chyba nie ma dziewczynki która tego nie ma. Może coś jest w tym prawdy.
Na kuchni z Hello Kitty i talerzyku umieszczona jest data 1974 R i to by się zgadzało z tymi datami które są dostępne w necie.
Hello Kitty nie zdementowało pogłosek i nie wszczęło postępowania o naruszenie dóbr. W końcu zło czyha wszędzie a dzieci są bezbronne. Może nie od razu Hello Kitty to szatan ale dzieło szatana.... Może wkrótce zobaczymy warto uważać, w naszym życiu pełno jest znaków które są kojarzone z szatanem. Większość nawet z katolików mimo że wierzy w Boga (i szatana) uważa że nie ma on wpływu na ludzkie życie, a opętanie itd to wymysł pozdrawiam
Też mam tysiąc chyba rzeczy z Hello Kitty. Chyba nie ma dziewczynki która tego nie ma. Może coś jest w tym prawdy.
Na kuchni z Hello Kitty i talerzyku umieszczona jest data 1974 R i to by się zgadzało z tymi datami które są dostępne w necie.
Hello Kitty nie zdementowało pogłosek i nie wszczęło postępowania o naruszenie dóbr. W końcu zło czyha wszędzie a dzieci są bezbronne. Może nie od razu Hello Kitty to szatan ale dzieło szatana.... Może wkrótce zobaczymy warto uważać, w naszym życiu pełno jest znaków które są kojarzone z szatanem. Większość nawet z katolików mimo że wierzy w Boga (i szatana) uważa że nie ma on wpływu na ludzkie życie, a opętanie itd to wymysł pozdrawiam
matko najpierw afera z Monster High i moja starsza córa zapłakana, bo teściowa ( stara dewotka ) ciągle jej do głowy kładła te głupoty, że to zakazane, teraz afera z Hello Kitty i znowu moja młodsza biedna, bo teściowa na niej się wyżywa i zakazuje ubierać ciuchy idiotka jedna, kiedy to się w końcu skończy, niestety coraz więcej młodych ludzi odsuwa się od kościoła, nie wiem, niedługo kościoły zaczną świecić pustkami, bo to chyba nie miejsce na wymyślanie takich bzdetów
tu nie chodzi nawet o jakies demony czy szatany ale przeraza mnie to ze rodzice, bo to oni sa odpowiedzialni za to jak wychowuja i na co pozwalaja swoim dzieciom - lansuja i wrecz głupieja na punckie hello kitty czy tym podobnych...na szczescie nie popadlam w calą ta chora zabawę i moja corka zupelnie obojetnie podchodzi do tych spraw , a nawet nigdy nie chciala zebym cokolwiek jej kupila z hello kitty, ma swoje ulubione postacie jak truskawkowe ciastko, ponny, i dzwoneczka czyli cynke ale jest to zainteresowanie sie nimi na zdrowym poziomie a nie hołbienie czegos jak jakiegos bozka!!
ale tu nie chodzi o hołbienie, nikt nie kupuje ubrań dla dziecka tylko i wyłącznie z konkretna postacią, są ładne, coś mi się podoba to kupuję, czasem hello kitty, czasem świnka peppa, a czasami zupełnie coś innego, a czasami daję wybór córkom co chcą sobie kupić i im to kupuję, jeśli się podoba, tak samo jak truskawkowe ciastko czy pony, tylko wkurza mnie, że ktoś próbuje się dopatrywać w tym wszystkim czegoś złego, w kościele to chyba trzeba się modlić, a nie szukać sensacji
skoro ten ksiądz jest egzorcystą... to może sam nie zabezpieczał się lub nie oczyszczał wystarczająco przed/po egzorcyzmach?
a może tyle "złego" widział, że już mu trochę w głowie się poprzestawiało?
chyba zaraz pójdę i zniszczę szatańskie ponczo kąpielowe mojego Syna ;P hehehe :] (sam sobie wybrał, bo jest RÓŻOWE :) jedyna rzecz w tym kolorze na jaką się zgodziliśmy)
ja pierniczę - żeby jeszcze kler wpitzielał się w ubranka/zabawki/bajki dziecięce? koniec świata ;)
a może tyle "złego" widział, że już mu trochę w głowie się poprzestawiało?
chyba zaraz pójdę i zniszczę szatańskie ponczo kąpielowe mojego Syna ;P hehehe :] (sam sobie wybrał, bo jest RÓŻOWE :) jedyna rzecz w tym kolorze na jaką się zgodziliśmy)
ja pierniczę - żeby jeszcze kler wpitzielał się w ubranka/zabawki/bajki dziecięce? koniec świata ;)
Ogień piekielny już ludziom nie straszny to wymyślają coś w zastępstwie,tylko nie biorą pod uwagę ,że w dzisiejszych czasach lud nie ciemny i już tego nie kupi ,niejaki ks.Natanek to upatruje szatana nawet w pomalowanych u kobiet paznokciach.Czego oni oczekują ?Takimi wypowiedziami i głupimi teoriami tylko odstraszają i zniechęcają ludzi do Kościoła i uczestniczenia w mszy św.
AgusiaGda nikt Ci się nie wpitziela w życie bo pewnie nawet do Kościoła nie chodzisz a dla mnie to np ważna informacja i chcę się o niej dowiedzieć z kościoła.
A tak wogóle nie rozumiem matek dziewczynek które kupują rzeczy monsterhight (czy jakoś tak) no kurcze same demony jak te dziewczyny wyglądają jak działa taka bajka na wyobraźnie dziecka popieram teściową jednej z dziewczyn...
Rozumiem że można kupić rzeczy różnych firm, sama jak wskazałam tez mam rzeczy hello kitty, ale obsesja dziecka na pkt jeden z nich czy to hello kitty czy innej jest niebezpieczna.
A tak wogóle nie rozumiem matek dziewczynek które kupują rzeczy monsterhight (czy jakoś tak) no kurcze same demony jak te dziewczyny wyglądają jak działa taka bajka na wyobraźnie dziecka popieram teściową jednej z dziewczyn...
Rozumiem że można kupić rzeczy różnych firm, sama jak wskazałam tez mam rzeczy hello kitty, ale obsesja dziecka na pkt jeden z nich czy to hello kitty czy innej jest niebezpieczna.
CIEKAWI MNIE CZY JEST KTOŚ NA FORUM KTÓREGO CÓRKA NIE MA ŻADNEJ RZECZY HELLO KITTY. ZABAWKA JEST FENOMENEM. CHOĆ PEWNIE CHŁOPCY RZADKO JĄ POSIADAJĄ???
Ania to tylko ostrzeżenie przecież nie musisz wyrzucać wszystkich rzeczy i przestać oglądać bajkę. Może i mądra bajka, ale to nie ma nic do rzeczy szatan głupi nie jest. Chociaż mówię, że nawet w takich kategoriach nie można pisać. Po krótce problem w tym że kotek nie ma buzi. (Najlepsze jest to że na balonach urodzinowych z Hello Kitty i kilku innych rzeczach, które mam jest dorysowana buzia).
Nie chodzi o to, że ktoś ma te rzeczy. Ks. Andrzej Bemowski nie mówił jesteś przeklęty bo masz hello kitty tylko uważaj jak masz hello kitty (może zbyt dosadnie czego żałował oddajesz dziecko w ręce szatana, ale nigdy nie wycofał się z samego zwrócenia uwagi na problem).
Analogicznie jest z wywoływaniem duchów, niektórzy z nas mogą traktować to jako zabawę innych opętały złe duchy, po takich dziecięcych zabawach potem pluli gwoździami it warto obejrzeć jakiś film dokumentalny i tu tez ks Bemowski mówi uważajcie a nie jesteście przeklęci
Ania to tylko ostrzeżenie przecież nie musisz wyrzucać wszystkich rzeczy i przestać oglądać bajkę. Może i mądra bajka, ale to nie ma nic do rzeczy szatan głupi nie jest. Chociaż mówię, że nawet w takich kategoriach nie można pisać. Po krótce problem w tym że kotek nie ma buzi. (Najlepsze jest to że na balonach urodzinowych z Hello Kitty i kilku innych rzeczach, które mam jest dorysowana buzia).
Nie chodzi o to, że ktoś ma te rzeczy. Ks. Andrzej Bemowski nie mówił jesteś przeklęty bo masz hello kitty tylko uważaj jak masz hello kitty (może zbyt dosadnie czego żałował oddajesz dziecko w ręce szatana, ale nigdy nie wycofał się z samego zwrócenia uwagi na problem).
Analogicznie jest z wywoływaniem duchów, niektórzy z nas mogą traktować to jako zabawę innych opętały złe duchy, po takich dziecięcych zabawach potem pluli gwoździami it warto obejrzeć jakiś film dokumentalny i tu tez ks Bemowski mówi uważajcie a nie jesteście przeklęci