Widok

hydroksyzyna

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktoraś z mam podawala dziecku jako srodek uspokający?chodzi mi glownie o noc .I czy to faktycznie dziala?

Niewiem juz co robic.od poltora miesiaca moje dziecko w nocy budzi sie co godzine,poltorej.odrazu jak sie budzi to placze.zawsze miala problem ze snem w dzien i w nocy,ale nigdy nie budzila sie co godzine.w czasei snu ciagle sie wierci,kreci i to ja budzi.jest przerazliwie ruchliwym dzieckiem.zadne syropki ani melisa nie pomagają.czopki uspokajajace tez nie.jestem juz wykonczona.:/w pracy jestem nieprzytomna.
zastanawiam sie czy nie porozmawiac z lekarzem o hydroksyzynie wlasnie,ale tylko na noc.w dzien tez jest ciezko,ale nie chce dziecka uzalezniac od zadnych srodków.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
tego typu leki to ostatnie co bym chciała podawać dziecku, więc zrobiłabym wszystko żeby tego uniknąć, spróbuj znaleźć naprawdę dobrego lekarza, który poważnie potraktuje ten problem i doradzi inne rozwiązanie
znam ten lek bo sama go stosowałam, on nie leczy tylko łagodzi objawy
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja dawałam przy ospie dziecku i nam pomoglo bo maly przynajmniej przesypaił noce:)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale hja na twoim miejscu zrobila bym jakies badania np posiew moczu moje dziecko jak tak sie zachowywalo to miało bakterie w moczu a takiego leku ci lekarz napewno nie da z powodu tego ze dziecko sie budzi no chyba ze lekarz walniety
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej justi,nie znam sie na tym ale brałam hydroksyzyne ze 3 lata temu,to mocny srodek,jakos nie chce mi sie wierzyc ze lekarz wogole moglby przepisac cos takiego dziecku.brałam to razem z innym lekiem a uspokojenie akcji serca i tp.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mojemy synkowi neurolog zapisał własnie hydroksyzynę na niespokojne noce, ale po przeczytaniu ulotki wyrzuciłam to swiństwo. Podczas snu mózg dziecka utrwala wszystkie nowe czynności i doznania przeżyte w ciągu dnia. Hydroksyzyna hamuje ten proces. Moim zdanie, podkreslam tylko moim podając ten lek hamujesz rozwuj dziecka. Mikołaj również jest żywym dzieckiem. U nas pomaga reguralność w ciągu dnia (pory posiłków, spacerów i drzemek), unikanie nadmiaru wrażeń i wyciszanie dziecka na półtorej godziny przed snem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam Melisal z apteki jak już - to na bazie melisy - trochę pomaga,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też to przechodzilam z moją małą. Kilkanaście pobudek w nocy. Samo przeszło po pewnym czasie.
image
zadne melisy ,syropy na bezsennosc i czopki na uspokojenie NIE DZIAŁAJĄ.wspomnialam o tym.
Ja poprostu juz nie mam sił,dlatego pomyslalam o tej hydro...
Zapytam lekarke co mysli o tym,zeby faktycznie zrobic badania typu posiew moczu,ale niewiem jak to zrobię,gdyz pobranie moczu samemu to wyczyn-kiedys probowalam 5 razy,bez efektu.wkoncu dostalam skierowanie na cewnikowanie i sie okazalo,ze w naszym szpitalu nie pobieraja już(maja zakaz).

Dominique-podejrzewam,ze moje dziecko tez tak poprostu ma.Ostatnio rozmawialam w pracy z ksiegową.wprawdzie ma doroslą juz corkę,ale opowiadala mi,ze jak byla mala,to budzila sie tak do 4 roku zycia(rany,tylko nie to!),i ze ona(ksiegowa)dopiero po 4 latach zaczela przesypiac przy dziecku normalnie noc.A ta dorosla dzis dziewczyna do teraz ma czesto problemy ze snem .poprostu taki typ...
image
u mojego syna przeszło jak miał jakieś 3,5roku , podawałam Melisal co jakis czas np. codziennie przez tydzień potem przerwa i jak ze spaniem było gorzej znów powtarzałam podawanie. Niestety to częsta przypadłość dzieci - trzeba przeczekać . U nas zaczęło się w wieku 10 m-cy a przeszło jak miał 3,5 roku .........i minęło :-)) Ja aby się wysypiac jako- tako spałam z synem - przynajmniej wstawać nie musiałam z łóżka za każdym razem jak się obudził. Pracowałam odkąd skończył 10 m-cy więc inaczej nie dałabym rady
justi moje dzieci przynajmniej 2 -3 razy w nocy budziły sie do 3 roku zycia
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
2-3 razy to ja bylabym zadowolona,ale 5-6 to juz troche wykanczajace:(
no coż...chyba pozostaje mi sie z tym pogodzic i jakos dalej funkcjonowac.
dzieki za odpowiedzi.
image
ja ten lek kiedyś przyjmowałam i nigdy w życiu nie przyszło by mi do głowy ,żeby podać to dziecku ,to przecież psychotropy!
z nocami mam ten sam problem
pierwszy syn Kacper budził się od 4 miesiące do ok.1,5 roku po 10 razy w nocy!potem po 3-4 jak miał ponad 2 latka to pozwoliłam przychodzić mu do naszego łóżka bo już mi się nie chciało biegać między pokojami
od tego czasu przychodzi do nas w nocy i spi z nami
teraz ma 4 latka i coraz cześciej zdarza mu sie przespać noc w swoim łózku, tak od 2 miesięcy:):)cześciej śpi u siebie niż u nas:)
drugi synek ma 6 miesięcy i od ok,2-3 miesięcy też budzi mi się tak jak pierwszy po ok.10 razy albo i więcej
raz go biorę do siebie, raz odkładam
i nie raz mam juz dość
ale wiem że to kiedyś minie,pewnie za kilka lat dopiero
dodam ,że w ciągu dnia jest bardzo spokojnym dzieckiem,ciągle uśmiechniętym tylko śpi niespokojnie:(
ale ma refluks, kłopoty brzuszkowe itp,do tego głód i razem to daje taki efekt
Podawalam dziecku 8 miesiecy ze wzgledu na zaburzenia snu. Nie pamietam dawki. Pediatra przepisal lek i zalecil podawanie nie dluzej jak dwa tygodnie.
Efekt uboczny: w ciagu dnia raczkujacy Szkrab stracil koordynacje, czesciej sie wywracal i mial wiecej siniakow.
Efekt koncowy- nie pomoglo.
Nadal sie wybudzal i byl placzliwy w nocy.
Pomoglo ustabilizowanie cyklu dnia. Dzien w dzien te same godziny budzenia, posilkow, spacerow, kapieli, karmienia. Pilowalam planu dnia co do minuty. Do tego dwa razy dziennie spacer, duzu ruchu na swierzym powietrzu, kocyk w parku, chodzik. Ja po takim dniu bylam wyczerpana, ale po tygodniu efekt byl - zaczal spac lepiej, choc i tak budzil sie 2-3 razy, wiec spal z nami w lozku, jak widzial mame szybko usypial.

Zapytaj w aptece, farmaceutki czesto wiedza wiecej od lekarzy, o homeopatyczny lek na sen dla dzieci, wiem ze cos takiego jest bo znajoma lekarka psychiatra dziecieca mi to polecala. Z tymi lekami jest tylko jedna wada- efekt jest dopiero po kilku dzniach- tygodniu.

Wiem ze szukasz rozwiazania i chwytasz sie wszystkiego bo nie ma nic gorszego od bezsennosci. Byc moze ten lek pomoze twojej corci, co bys nie zrobila bede trzymac kciuki i zycze ci z calego serca powodzenia. My Mamy potrafimy zniesc wszystko !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Justi może spróbuj jechać do szpitala na Zaspę??? jak przetaczali mojemu małemu krew byliśmy w pokoju z babeczką, która właśnie miała bardzo niespokojne dziecko. Podejrzewali właśnie bakterie w moczu i przyjęli ją bez szedmrania. Zrobili badania i posiew. Tylko musiałabyś zrezygnować z pacy na kilka dni bo niestety pobyt w szpitalu zazwyczaj na jednym dniu się nie kończy. ALe jesteś pod stałą opieką lekarzy i zawsze coś doradzą
hmm...tylko ze mala jest poprostu niesamowicie ruchliwa od zawsze i zawsze tez podczas snu i to ja budzilo.tyle,ze teraz jest to co godzine dwie.kiedys bylo co 3-4,5 godzin.w ciagu dnia sarka to tez jeden wielki ciagly ruch:P

jutro mamy szczepienie to zapytam lekarki co sadzi o tym i zasugeruje to badanie moczu.
niewiem tez czy to ma jakies znaczenie,ale od poltora miesiaca ona strasznie duzo pije herbatki.w noy 5-6 butelek,co godzine.w dzien wypija 10 butelek conajmniej.fakt,jest duszno ,ale zeby az tyle...
image
Dziewczyny nie wydaje Wam sie ze to troche przez naszą prace z tego co czytam wiekszosc mam których dzieci maja te problemy ze snem, pracuje. Jedna z Was nawet pisala ze zaczeło sie od 10 miesiaca zycia własnie wtedy jak poszła do pracy. Ja tez pracuje i moj maluch spi rowniez niespokojnie. aktualnie sie troche poprawiło na szczescie. NIe mam az takich problemów jak niektore z WAS ale rowniez budzi sie czasem z płaczem w nocy, tyle ze nie codziennie czasem jest dobrze czasem gorzej, ostatnio miałam urlop i maluch spał rewelacyjnie Ja mam dziwne wrazenie ze to rowniez przez to ze dziecku brak stabilizacji co chwile opiekuje sie nim ktoś inny. U mnie na zmiane maz i dwie babcie, Nie wiem jak to u Was jest ..
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
justi , ona faktycznie strasznie duzo pije aż nieprawdopodobne powiedz to lekarce. Może ona się przezwyczaiła do takiego systemu że jak się budzi ty jej dajesz picie i w efekcie ona wciąż się budzi na to picie . Ja bym w nocy podawała wodę nie herbatki i max 2 razy w ciągu nocy a nie za każdym razem. A może ona tak pije w nocy bo jest głodna poprostu i daltego się przebudza tez ???
Ile m-cy ma twoja córcia ?
napisz jak i co ona jada ........
saraneta a ja mysle ze to nie wina pracy
ja nie pracuje a mała budzi sie nadal w NOCY

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Sikanie u pięciolatki (25 odpowiedzi)

Hej. Jestem mamą pięcioletniej Mai. Jest zdrową wesołą dziewczynką która niestety notorycznie...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (81 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Przedszkole prywatne w Pruszczu, które? (42 odpowiedzi)

Najleiej na osiedlu Wschód. Prosze o opinie.

do góry