Widok

idealne mleko modyfikowane

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no własnie, jestem na etapie testowania, dotychczas stosowalam Bebiko, Bebilon, Nan, Humane i najlepsza wydawała sie humana. Ale widze, ze jednak maly ma zaparcia.moze to przez moja diete, bo karmie tez piersia. jakie mleczkapolecacie. czy ktos probowal mleczko enfamil?

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nie, ale polecam Nan ha Sensitive, właśnie dla dzieci z problemami brzuszkowymi. Ciężko je dostać, nie w każdej aptece mają, ale jest super.
Natomiast nie polecam Ci tak częstych zmian mleka, nie powinno się tak robić!

image
od samego początku stosuje bebilon 1 - polecam... jak maluszek ma problem z brzuszkiem jest bebilon comfort (uzywałam, problemy minęły ale maly był bardziej głodny po nim.. więc wróciłam do zwykłego i już problemy się nie pojawiły)
Mały jest ciągle przy piersi ale niestety już mu nie wystarczy (płacze przy cycku)
Ja polecam bebilon pepti (tylko w aptekach) na receptę koszt ok 11zł ale możesz też kupić bez recepty to 22zł
Najtaniej jest w aptece na wałowej

image
mleka sztuczne mogą powodowac zaparcia - niestety , ja karmiłam bebllonem pepti ( dla dzieci z alergią ) i nie zmieniaj co chwile mleka bo dopiero po ok 2 tyg stosowania nowego mleka mozna cos powiedziec o tym czy jest dobrze tolerowane przez dziecko
Ja 1 dziecku dawałam bebiko:) bo na NAN mial alergie drugiemu musialam podac bebilon pepti niestety;/ pozniej dalam NAN ale mial zaparcia wiec zostalismy przy zwykłym BEBILONIE

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Moja Pati po tym mleczku nic nie miała, ani wzdęć,kolek itp.
dwie koleżanki też to podają swoim dzieciom i również nic nie mają...

image
JA STOSOWAŁAM ENFAMIL I ENFAMIJ AR.....PO AR MAŁA MIAŁA OKROPNE ZATWARDZENIA.....ENFAMIL BYŁO CAŁKIEM NIEZŁE...

Hania napisał(a):

> Najtaniej jest w aptece na wałowej

Filia tej apteki jest w Brzeźnie :) zawsze straszne kolejki...

ale Pepti jest dla alergików!!! Po co dziecko męczyć tym mlekiem, jesli nie ma alergii.

image
tak pepti to dla alergikow:)wiec nie potrzebnie dziecko tym swinstwem katowac;/

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Jak moj mały je pił to zastanawialam sie czmu robi kupki zielone i po jakims czasie wyszlo ze wycofywali mleko z rynku bo było szkodliwe dla dziecka

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Lemka czy Nan ha Sensitive jest dostępny tylko w aptece? Czy szukałaś np.w Realu lub innym supermarkecie
po bebilonie mój Mały sie nie najadał:(

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
nie tylko dla alergików!!
Moje dziecko niema skazy białkowej a je dostaje. Farmaceutka powiedziała mi że to jedno z lepszych mlek na rynku.

image
tylko w aptece i to nie każdej.
Agnieszka pepti wcale nie jest wycofany, mój synek je pije, bo ma skazę białkową.

image
Hania, ja nie rozumiem po co męczyć dziecko produktem mlekozastępczym, a czytałaś co jest napisane na opakowaniu? Moja pediatra była pewna, że Julo nie będzie chciał pić tego niby mleka po Nanie, bo w smaku jest ohydne. Jednak my nie mamy wyjścia, zawsze to lepsze niż Nutramigen.

image
No to tak:
bebiko- jedno z najtanszych mlek, dosc slodkie, ale bez zadnych "gratisow"
bebilon - jak bebiko ale ma formule immunofortis czy jakos tak; czyli probiotyk w skaldzie
bebilon comfort- dla dzieci z zaparciami, kolkami; kiedys bylo bebiko omneo
Bebilon HA, Nan HA - dla dziecio u ktorych istneiej RYZYKO alergii (a nie stwierdzona alergia)
Nan - "ciezkie" mleczko; z duza zawartoscia zelaza, u dzieci z tendencja do zaparc moze je wywolywac

Inna dzialka to preparaty melkozastepcze - czyli mleka sojowe

Przedostatni krok to Bebilon Pepti dla dzieci ze skaza bialkowa

ostatni- Nutramigen, dla dzieci z nietolerancja laktozy;
dwa ostatnie to hydrolizaty.

Po kiego czorta meczyc dziecko, ktore nie ma alergii hydrolizatem?? to do Hani

do agnieszki2402

"Zielony kolor kupki u dziecka otrzymującego Bebilon Pepti to norma"

Pozdrawiam!
Agnieszka Krzywicka

Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

image
Hania pytalam sie lekarki mowi z enie powinny byc zielone;/

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

do góry