Widok
dlatego piszę conajmniej...
ale to coś za długo przejedź się tam i rób małą awanturę bo to nie możliwe, żeby to tyle trwało...
pewnie jest tak że najpierw wskakują znajomi, potem koperciarze a na końcu ci którzy wiernie czekali - ale wtedy ich dzieci idą już do przedszkola...
trzymam kciuki za ciebie oby się udało!
ale to coś za długo przejedź się tam i rób małą awanturę bo to nie możliwe, żeby to tyle trwało...
pewnie jest tak że najpierw wskakują znajomi, potem koperciarze a na końcu ci którzy wiernie czekali - ale wtedy ich dzieci idą już do przedszkola...
trzymam kciuki za ciebie oby się udało!
no jak rodziłam Lenę nie wiedziałam, że istnieje takie coś jak zapisywanie dziecka przed urodzeniem. Gdybym znała nasze żłobkowe realia pewnie bym to zrobiła. Teraz już niestety za późno bo zanim by się dostała do żłobka to przyjdzie czas na przedszkole, chociaż widzę że i z tym ciężko. Ale zastanawiam się na przyszłość bo w grudniu planujemy ciężką pracę nad drugim potomkiem :]
a czy ktoś się orientuje jak to wygląda, jak np. zapisałabym jeszcze nie istniejące dziecko do żłobka ( kolejne dopiero w planach, ale widać że trzeba zapisywać jak najwcześniej) i np. zapiszę tutaj gdzie mieszkam, czyli we wrzeszczu. Zanim w tą ciąże zajdę, urodzę, to prawdopodobnie się przeprowadzę, ale nie wiem gdzie, bo to nie zależy ode mnie. Czy jeśli do żłobka we Wrzeszczu się dostanę, to nie ma problemu później z przepisaniem na jakieś inne osiedle? Czy muszę zapisać do wszystkich istniejących żłobków, żeby później dziecko się dostało tam gdzie będzie mieszkać? :)
ja dzwoniłam co miesiąc czasami nawet dwa razy w miesiącu...
pytałm pilnuj zapisuj nr pozycji bo mogą cię wykręcić.
Kupmela zadzwoniła nagadała i okazałao się że jest już na 2 pozycji a wcześniej powiedzieli jej że na wrzesień nie ma szans teraz czeka tylko na to aż jeden chłopiec zrezygnuje i wskakuje już do żłobka:))
pytałm pilnuj zapisuj nr pozycji bo mogą cię wykręcić.
Kupmela zadzwoniła nagadała i okazałao się że jest już na 2 pozycji a wcześniej powiedzieli jej że na wrzesień nie ma szans teraz czeka tylko na to aż jeden chłopiec zrezygnuje i wskakuje już do żłobka:))