Widok
To znowu ja - powoli posuwamy się na liście do przodu. Październik 2014 - 715 miejsce, dzisiaj 301 miejsce. Na wrzesień szans nie widzę, dlatego zapisałam dzieciaka do prywatnego żłobka. W aktualnościach na stronie Gdańskich żłobków wywieszona jest lista ile dzieci zostanie przyjętych. Także na początku sierpnia dam znać o ile oczek do przodu się posunęliśmy :)
Październik 2014 - 715 miejsce, lipiec 2015 - 301, sierpień 2015 - 175 do żłobka na Chełmie. W ostatnim artykule na trójmiasto.pl http://dziecko.trojmiasto.pl/Nawet-2-lata-czeka-sie-na-miejsce-w-zlobku-n93397.html
doczytałam, że najwięcej miejsc zwalnia się we wrześniu jak starsze dzieci idą do przedszkoli. Zobaczymy o ile miejsc przesuniemy się do przodu.
doczytałam, że najwięcej miejsc zwalnia się we wrześniu jak starsze dzieci idą do przedszkoli. Zobaczymy o ile miejsc przesuniemy się do przodu.
Przeglądałam wszystkie dokumenty na stronie gdańskich żłobków i nie ma tam nigdzie informacji o kryteriach finansowych przyjęcia do żłobka. Podejrzewam, że chodzi jedynie o ustalenie opłaty.
Moje dziecko w niecałe 5 miesięcy awansowało na listach o 300 miejsc, więc coraz bardziej wierzę w to, że po zakończeniu macierzyńskiego się dostaniemy :)
Moje dziecko w niecałe 5 miesięcy awansowało na listach o 300 miejsc, więc coraz bardziej wierzę w to, że po zakończeniu macierzyńskiego się dostaniemy :)
Żadnych kryteriów dochodowych nie ma. Moje dziecię chodzi do żłobka od 01.10. i przy podpisywaniu dokumentów nie musiałam żadnych papierów dodatkowych przynosić. Opłata za żłobek jest stała, zmienia się ewentualnie stawka żywieniowa (w zależności od ilości dni w miesiącu)
Zapisywałam synka w lipcu 2014 (miał wtedy już 2 miesiące), a zadzwonili w połowie września, że jest już miejsce (byliśmy na 44 miejscu)
Teraz jak otworzą 2 nowe żłobki państwowe będzie się o wiele łatwiej dostać :)
Zapisywałam synka w lipcu 2014 (miał wtedy już 2 miesiące), a zadzwonili w połowie września, że jest już miejsce (byliśmy na 44 miejscu)
Teraz jak otworzą 2 nowe żłobki państwowe będzie się o wiele łatwiej dostać :)