Widok

ile czeka się na złobek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ile czeka się na żłobek pańswowy ja już czekam 13 miesięcy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zapisałam córkę w maju 2013 r. na stronie zlobki.gda.pl. W lipcu 2014 r. dostałam informację, że od września jest miejsce dla mojej córki. Także są szanse. Startowałyśmy z 336 miejsca.
W Rumi Żłobek Pozytywnych Inicjatyw za 400 złotych z wyżywieniem, są jeszcze wolne miejsca.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapisaliśmy córkę na początku października 2014 - startowała z 715 miejsca. Obecnie jest 387 - od września wracam do pracy i mam nadzieję, że się uda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja córa jest obecnie 180 na liście, ale ja chyba nie jestem optymistką, bo jakoś nie wierzę, że od września znajdzie się dla niej miejsce.
Nie krócej niż 1,5 roku
Masakra ze zlobkami :/
ostro....
My czekaliśmy 8 miesięcy ze względu na pierwszeństwo - rodzeństwo w żłobku. Puszczamy dziecko dopiero i tak jak skończy roczek
moj synek ma wlasnie sie dostal od wrzesnia - bedzie mial wtedy 2 latka i 8 mcy i idzie juz wtedy do niepublicznego przedszkola - wspaniala polityka prorodzinna|!
To znowu ja - powoli posuwamy się na liście do przodu. Październik 2014 - 715 miejsce, dzisiaj 301 miejsce. Na wrzesień szans nie widzę, dlatego zapisałam dzieciaka do prywatnego żłobka. W aktualnościach na stronie Gdańskich żłobków wywieszona jest lista ile dzieci zostanie przyjętych. Także na początku sierpnia dam znać o ile oczek do przodu się posunęliśmy :)
Październik 2014 - 715 miejsce, lipiec 2015 - 301, sierpień 2015 - 175 do żłobka na Chełmie. W ostatnim artykule na trójmiasto.pl http://dziecko.trojmiasto.pl/Nawet-2-lata-czeka-sie-na-miejsce-w-zlobku-n93397.html
doczytałam, że najwięcej miejsc zwalnia się we wrześniu jak starsze dzieci idą do przedszkoli. Zobaczymy o ile miejsc przesuniemy się do przodu.
ja startowałam z 680 miejsca w listopadzie, w tej chwili jestem na 217. Chcę wrócić po macierzyńskim do pracy, ale zdaje się, że będe musiała szukać opiekunki....
ja zapisałm dziecko w czerwcu 2014, jestem teraz na 154 miejscu i jest dla mnie miejsce od wrzesnia

Córka zapisana w sierpniu 2014. Od września idzie do żłobka. Nie mieliśmy dodatkowych punktów. W szoku byłam jak w czerwcu dostałam maila.
Jeszcze większym zaskoczeniem było dla mnie to ile Pani kierownik przy mnie (podpisywanie umowy) odebrała telefonów z rezygnacją.
Nadal czekamy - 130 pozycja. Dziecko zapisane w październiku 2014. Ostatnio dowiedziałam się, że trzeba jeszcze spełniać kryteria finansowe - czy ktoś wie jakie są kryteria dochodowe, aby dostać się do państwowego żłobka?
Przeglądałam wszystkie dokumenty na stronie gdańskich żłobków i nie ma tam nigdzie informacji o kryteriach finansowych przyjęcia do żłobka. Podejrzewam, że chodzi jedynie o ustalenie opłaty.
Moje dziecko w niecałe 5 miesięcy awansowało na listach o 300 miejsc, więc coraz bardziej wierzę w to, że po zakończeniu macierzyńskiego się dostaniemy :)
Żadnych kryteriów dochodowych nie ma. Moje dziecię chodzi do żłobka od 01.10. i przy podpisywaniu dokumentów nie musiałam żadnych papierów dodatkowych przynosić. Opłata za żłobek jest stała, zmienia się ewentualnie stawka żywieniowa (w zależności od ilości dni w miesiącu)

Zapisywałam synka w lipcu 2014 (miał wtedy już 2 miesiące), a zadzwonili w połowie września, że jest już miejsce (byliśmy na 44 miejscu)

Teraz jak otworzą 2 nowe żłobki państwowe będzie się o wiele łatwiej dostać :)
ja jestem na 153 miejscu a córkę zapisywałam w listopadzie w zeszłym roku
możesz napisać który to żłobek ?
Najszybciej dostaja sie dzieci ze żłobka na ul. pocztowej

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry