Widok

ile czekałyście ?(żłobek)

Rodzina i dziecko Grabówek Temat dostępny też na forum:
Ile czekałyście na miejsce w żłobku? - ja czekam (Gdynia - żłobek "Niezapominajka") juz ósmy miesiąc i nadal nie ma miejsc:( dzwonię co jakis czas i słysze ze nic nie mozna poradzic -boje sie ze bez znajomości to bedze czekac jeszcze kilka lat:(:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja czekałam 20 miesięcy w Sopocie jak mały miał 2 miesiące zaspisałam i co 2 miesiące dzwoniłam dopytywać. Udało się, mały niedługo kończy 2 lata i od wrzesnia idzie do 3 grupy , do prywatnego od ręki sie dostał.
od jakości raczej

złobek do kótrego łaziła córka miał MONITORING wiec tylko tam chcialam
no i blisko mnie jako dodatek

potem sie okazalo ze ma również swietną kadre
ale na poczatku dla mnie wielką wartoscią dodaną był monitoring

raz dzwoniłam w sierpniu - pani dyr powiedziała ze komplet i zebym nie napalała się na zwolnienie miejsca bo to raczej cięzko

a potem zadzwoniłam w styczniu i akurat dziecko odchodzilo i wskoczylam

farta mialam i tyle

Z tymi prywatnymli to pewnie zależy od lokalizacji.
W listopadzie to jeszcze nie wiedziałm, że ciąży jestem...
my do prywatnego tez dostalismy się od reki
w niezapominajce Pani nawet nie umiała powiedzieć na jakim jestesmy miejscu
że na żłobek państwowy czeka się latami to wiadomo nie do dziś, a jak jest w prywatnych?

zawsze wydawało mi się, że w prywatnych placówkach nie ma problemu i przyjmują "od ręki" ale taraz już sama nie wiem, opinie są podzielone...
Nie do końca się z tym zgadzam. Nawet więcej, przykro mi to czytać. Alkoholikiem nie jestem, mąż też ale mamy trójkę dzieci - jesteśmy dzieciorobami? To jest właśnie przykre. Nigdy żadnych zapomog nie braliśmy, jedynie becikowe, które było przeznaczone dla wszystkich. I co? Najmłodsze dziecko nie dostało się do przedszkola państwowego, gdzie chodziła starsza dwójka. Nie zawsze "dzieciorobom" ułatwia się sprawy, więc proszę nie generalizować a przede wszystkim nie obrażać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prywatny ale mialam szczescie - bo noż na szyi a tam sie zawsze czeka na miejsce

Dostanie się do żłobka to masakra,moja znajoma zapisała się do żłobka będąc w 4 miesiącu ciąży ,dziecko dostało się do żłobka od października tego roku a w grudniu kończy 2 latka...........Ja jak chciałam zapisać syna jak miał roczek to dostał by się dopiero mając 2,5 roku.........POLSKA państwo PRZYJAZNE RODZINIE :))
Jak chcesz mieć dobrze to zostań alkoholikiem albo dzieciorobem ,wtedy masz pomoc faktyczną od państwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zapraszam do klubu malucha mini mini we wrzeszczu na ul.w.zelenskiego 41
na prywatny rozumiem? czy znajomości?
1 dzień

Ja zapisywałam w listopadzie, i mój by się dostał, ale wybraliśmy żłobek na szerokiej jednak. Także jakbyś zapisała miesiąc wczesniej to i Twój by się dostał teraz, pech poprostu.
ja czekałam prawie rok, bo 10 miesięcy do żłobka w Gdyni. Pani dyrektor jest przesympatyczną osobą, w miarę możliwości pomaga, ale możliwości ma ograniczone. Życzę wytrwałości i szczęścia :)

Zapisałam się jak byłam w 5 TYGODNIU ciąży do złobka na Malczewskiego, w grudniu 2010. Obecnie syn jest 23 na liście oczekujących, nie dostałam miejsca od września, może w ciągu roku cos się zwolni...
a co do czasu oczekiwania to chyba tez zalezy od dzielnicy wiec najlepiej dowiadywac sie bezpośrednio w złobku..
nie wiem jak jest teraz - czy cos sie nie zmieniło

ale w Gdańsku zapisac mozna było w ciazy a potwierdzało sie dopiero po porodzie

nie przesadzajcie - to nie az taki kłopot 1 raz w miesiacu telefon na 1 minute

ja zapisywałam tak na wszelki wypadek - bo nigdy nie wiadomo co sie wydarzy w zyciu i jak zapisywałam to wszyscy patrzyli na mnie jak na wyrodna matke a potem jak dostał się juz jako dwulatek to wszyscy przyznali ze dobrze zrobiłam

w sumie tez sie ciesze ze dostał sie dopiero jako 2-latek bo wczesniej nie chciałabym go dawać a teraz widzę że nam obojgu wyszło to na dobre..
co za bezsens, ....
od 5 miesięcy przyjmują, ale dopiero wtedy go wciągną na listę, czyli znowu będziesz czekać :/

tak samo jak bez sensu jest zapisywanie dzieci, już będąc w ciąży ... ale co zrobić :/
w Gdyni nie można zapisywać się do żłobka będąc w ciąży, mało tego ja zaniosłam podanie jak mały miał miesiąc, Panie owszem podanie przyjęły ale na listę oczekujacych wejdzie dopiero jak osiągnie wiek od którego przyjmują czyli 5 mcy.. na moje pytanie ile się czeka nie otrzymałam odpowiedzi tylko wg mnie złośliwy uśmiech :(
także nie pozostaje nic innego jak szukać prywatnego żłobka..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry