Widok

ile potrzeba na zycie

Rodzina i dziecko Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Witam
Chcialbym sie orientacyjnie zapytac ile trzeba przeznaczyc w miesiacu na jedzenie na srodki czystosci, ubrania.
Nie to zebym byla jaks wscipska czy jak tylko planujemy powrot w tym roku do Polski.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

No mi to 10k nie wystarcza czasem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nigdy tego jakoś szczególnie nie liczyłam, ale mieszkając w dwie osoby wielkich wydatków się nie ma. Rachunki i jedzenie to podstawa, cała reszta jest okazyjna i raz na jakiś czas.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja na jedzenie wydaje ok 300 zl, mieszkanie 700, chemia, ubrania leki itp to 200, karta miejska 70. zarabiam najnizsza krajowa, wiec jak widac, niewiele mi zostaje. ale jezdze na wakacje, bo to moja najwieksza pasja. szukam tanich lotow i hoteli i przed wylotem podliczam oszczednosci. zazwyczaj mam polowe kwoty ktora potrzebuje. druga polowe mam z pozyczki (najczęściej biorę w firmie kredyt1000 pl ), ktora potem splacam w kolejnych miesiacach. nie zyje bogato, ale jestem szczesliwa. glownie moze dlatego ze na wakacjach moge poszalec :) i ne czuje sie jak biedak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

przeciętne życie pięcio-osobowej rodziny, to 70zł-100zł dziennie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mama uważa, że usunięcie zębów na nfz i wykonanie protezy na nfz zapewni radość w życiu.
Jak niewiele niektórym do szczęścia brakuje :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

szanowny anonimie, nikt ci nie każe wstawiać implantów, możesz usunąć na nfz i również na nfz zrobić sobie protezę jak jest taka konieczność...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Na podkarpaciu są bardzo niskie zarobki. 2 osoby mamy dochód 2200zł a opłaty wynoszą 1400 zł.Zostaje na wszystko 800 zł (mamy zwierzęta - staruszki nie wyrzucę)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale nie każdy ma podrobione sowie przetwory
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my przeznaczamy na jedzenie + chemia ok 1200 - 1300 / miesiąc, jest nas 2+2 (w tym bobas, któremu kupujemy pampersy).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"bo gruby portfel nie zapewni nam zdrowia czy radości w zyciu"
Widać że nie miałeś leczenia kanałowego ani koron czy implantów nie musiałeś mieć wstawianych ;-))))
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
jedno zasadnicze pytanie

Czy miarą szczęścia jest kasa?
NIE
i nie ważne ile zarabiamy, czy mamy kredyt czy go nie mamy..najwazniejsze aby my, nasze dzieci były czyste i miały co jeść...bo gruby portfel nie zapewni nam zdrowia czy radości w zyciu...więc szanujmy siebie na wzajem..to że ktoś wynajmuje mieszkanie a nie płaci kredytu nie oznacza to ze wegetuje..to że ktos mieszka na 1 pokoju w 4 osoby nie oznacza ze to patologia...
nauczmy się szanować innych i nie oceniać ich po ilości pokoi w domu czy jakości samochodu na parkingu...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9
1200zł na jedzenie dla 2 osób!? jak mieszkaliśmy razem to wydawaliśmy chyba 1/10 z tego... co ty kupujesz? u nas zazwyczaj: kajzerka 17groszy x 10 - 1,70 na dzień. (śniadanie da mnie i jego + kolacja ja i on), delma z promocji 2,50zł (starszy na tydzień) ser kilo za 13zł, szynka kilo 13zł. herbata 100sztuk 6zł, woda mineralna 1 butelka 70groszy. marchew kilo 2złote, mięso mielone pół kilo 5złoty, makaron 2zł opakowanie, ryż 2,5zł opakowanie, kasza 2,50zł opakowanie, pomidory kilo 3zł...

-pieczoywo ok 60zł na miesiąc
- wędlina 15zł
- ser z 13 zł
- warzywa 20zł
- jgurty 20złoty
- mięso 30zł
- kasza/ryż - 20zł

itp więc MAX na miesiąc wydaliśmy na jedzenie 400zł !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
nie szykujesz kasy na kredyt,ale za to na wynajem nieswojego lokum- wiec tak czy siak lipa
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moze i wegetacja, ale nie zyje z mysla ze musze na 10 kazdego miesiaca szykowac kase na kredyt hipoteczny...i ze jestem uwieziona kredytem na 30 lat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
To nie jest życie tylko wegetacja.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3
1750 brutto ja po studiach
1750 brutto maz
Renta najnizsza 678 brutto okolo
Alimenty na syna 200
Wynajem 2 pokoje 1500 plus prad i gaz
Syn w wieku zerowkowym co miesiac obiady 80, fundusz klasowy20
Paliwo nie wiem co drugi trzeci dzien 50 zl,
Obecnie w ciaZy z drugim dzieckiem:-)
Ubrania, ja maz dziecko ciucholandy nie narzekamy:-) Ciesze si ze mam pomoc tesciow nie tylko finansowa ale wiem ze kiedy jest potrzeba syna do dziadkow moge dac...o wyjazdach urlopowych nie myslimy. Cieszymy sie z tego co jest, nie zyjemy i nie pracujemy na kredyt.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Zależy jaka rodzinka ale jeśli są to rodzice + 2 dzieci to na pewno więcej niż 1000. Samo jedzenie trzeba liczyć minimum 20 złotych dziennie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zarabiam 21 tysięcy miesięcznie....rodzina 2osobowa....
Wydajemy z kredytem mieszkaniowym 6 tyś. miesięcznie.
Reszta idzie na konto do odłożenia....
Nie wiem jak można żyć jeśli zarabiam się łącznie ok. 5 tysięcy na miesiąc.
I do tego jeszcze mając dzieci...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 14
Na ile to?...na tydzień?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi na paliwo schodzi -200 (auto w gazie)
jedzenie + środki czystości 450 (dwie osoby)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry