Widok

imiona dla chłopców?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w temacie ,proszę o propozycje jakie w 2010 są najmdniejsze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja się waham między Marcin a Marcel...

Marcin to mój mąż, więc byłby junior
Marcel mi się bardzo podoba ale nie wiem jak to zmiękczyć dla takiego maluszka
Remigiusz-bardzo ładne:)))
Mi się podobają imiona :
1.NIKODEM
2.TOBIASZ
3.FABIAN

image

image
Mi się podoba Marcel, Antoś, Korneliusz - Kornel, Remigiusz (Remek, Remuś). To ostatnie nosi mój brat i nigdy nie czuł się ośmieszany przez kolegów, mimo iż na czasy jego dzieciństwa imię bardzo niespotykane. Oboje nie lubimy tylko jak z Remka ludzie robią Romka??Ja też mam imię, które było kiedyś dość niespotykane, podobało mi się i podoba nadal, zawsze czułam się wyjątkowa ;) Bo zazwyczaj jedyna w szkole o takim imieniu! :D
mnie najbardziej podobają się Wojtek i Marcin i jeśli bedzie synuś to takie będzie nosił imię :)
ale chcę dziewczyneczkę Anię !!! :)
znajoma ma 3 dzieci: Romka, Tytusa i Tymoteusza:) (szkoda,że nie atomka:) ale to fajne chłopaki:)
izolda to nie jest według mnie ładne imię :)
ja sama mam Krystiana i Ewę
Tristan zawsze mi się podobało tylko,że w niektórych językach to imię kojarzy się ze słowem smutek:( choć pochodzenie ma zupełnie inne ale mimo wszystko.
Tristan to chyba nie brzmi z żadnym nazwiskiem -ja wiem ze to kwestia upodobań ale przy milionie imion wybrać Tristan>>no chyba że szykuje się kolejna ciąża i Izolda wtedy jestem jak najbardziej za :)
pisząc że np.tristan, dla mnie piękne imię, to ktoś chciał skrzywdzić dziecko ja to to ja to samo mogę powiedzieć o leonie- dla mnie okropne. Można kogoś urazić, bo przecież oba imiona są w kalendarzu. A o gustach się nie dyskutuje poprostu uważam,że nie powinno się kierować modą bo to głupota a jedynie swoimi upodobaniami. No i ważne jak imię brzmi z nazwiskiem
Mamy synka Jasia, a drugi będzie Miłosz :)
U nas na 1szym miejscu jest Mateuszek :) tu jestesmy zgodni, zaraz za nim Kubuś.
My mamy synka - Tymoteuszka i to jest dla mnie imię nr 1 :)
Mój synek ma na imię Damianek, a następny to na pewno będzie Mikołaj. Zresztą Damianek miał być Mikołajem, zdecydowaliśmy z mężem dopiero jak zobaczyliśmy małego.
dokładnie :)
no tragedia fakt:]

Ja uwazam,ze nalezy sie sugerowac glownie tym,zeby imie nie bylo osmieszajace,bo to nie my bedziemy je nosic cale zycie tylko inny czlowiek.
mjakmama chyba dziewczynki musimy życzyć co????masz rację trzba dawać imiona które się podobają ale często tak jest ,że sie nie podobają a nadają bo modne i wszyscy nadają -moja koleżanka nazwała dziewczynkę Julka każdy jej mówił jest tyle Julek daj spokoj a ona na to ,że właśnie dlatego ,że jest tak dużo to mała zawsze się bedzie dobrze czuła bo pół klasy ma imię Julka -a jej się wcale to imię nie podoba :(tragedia
My mamy Jasia i Antosia a 3 jakby był chłopiec to ja chce Franka albo Adama. Najważniejsze by rodzicom się podobało i by rodzice widzieli sens nadawania konkretnego imienia a nie z kaprysu lub bo im się podoba i jest modne.
Leon-imie dla kota??
Bosheee,ale masz skojarzenie hahahaha:P

Dla mnie smieszni sa wszyscy ludzie,ktorzy nadaja zwierzetom imiona ludzkie.żenada.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Leon jest super -to imię było zawsze od wieków a do kota nie pasuje to za cholipę -gorzej te dzisiejsze Kasjany, Milany,Tristany matkooooooo to jest szok a tyle pieknych imion jest :)Moj kolega nazwal synka Tristan to zawsze małego pytali czy rodzice go nie kochają :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rina a imie Milan to na czesc AC Milan? skad taki pomysl na imie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry