Widok

in vitro

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
kurczę znowu w tv trąbią o zdaniu kościoła na temat in vitro - dlaczego kościół musi się wszędzie mieszać? czy nie może każdy sam decydować czy chce korzystać z takiego rozwiązania czy nie? żyjemy w chorym kraju...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja Wam powiem tak:
Gdyby katolicy ufali swojemu Bogu to by przyjęli,ze to On dał ludziom in vitro,by uszczesliwic tych,ktorzy dzieci nie moga miec poprze akt seksualny.
Niech sie lepiej zajmą sprawami typu: molestowanie maloletnich przez ksiezy albo posiadanie przez ksiezy kobiet(o zgrozo tego jest cale multum!)
Justi, bardzo dobrze to ujęłaś.

Ja nie mam dzieci i nie wiem czy będę kiedyś miała.
Czasem czytam tu na forum o problemach kobiet, które nie mogą zajść w ciążę, o tym jak się czują. Czasem in vitro to dla nich ostatnia szansa. Dlaczego nie mają mieć możliwości z niej skorzystać. W końcu bez powodu Bóg in vitro nie wymyślił.

Księża tak bardzo martwią się o zarodki, może niech lepiej pomyślą o dzieciach, które już są na świecie.
Znam wielu takich pseudo katolików, którzy są co niedziela w kościele i przed ludźmi udają świętych a w rzeczywistości z katolikami nie mają nic wspólnego. W jednym takim domu wiem, że podczas niedzielnego obiadu występuje coś takiego jak obrabianie du...y wszystkim którzy się nawiną, czy tak zachowują się katolicy?
englein to mze jeszcze oboje z partnerow musza miec orgazm to wtdy dziecko w 100% jest poczete z milosci???

no tak bo przez in vitro to juz nie z milosci a z zachcianki i z checi porobienia sobie setek badan. co za chore myslenie!

my nie planujemy dzieci ale potrawie postawic sie na miejscu par ktore bardzo jego pragna.
sorki za bledy ;)
Justi!
po pierwsze nie mam dziecka, tylko staram się o nie bezskutecznie już drugi rok.
po drugie nie napisałam, że nigdy bym się na to nie zdecydowała, tylko że na dzień dzisiejszy jestem na nie - JA OSOBIŚCIE, a nie, że jestem przeciwna in vitro. NIE JESTEM przeciwna in vitro, chyba to jasno wynika z mojego postu.
starałam się spojrzeć na temat z różnych stron i rozważyć różne aspekty sprawy.

czytaj uważnie, zanim skrytykujesz.
a co do poczęcia z miłości to również nie rozumiem argumentu - a ile więcej miłości jest w seksie "na czas", w danym terminie i o danej porze, bo teraz jest owulacja.
niewiele więcej niż w zapłodnieniu pozaustrojowym.

jeśli ludzie decydują się na dziecko z miłości, to nie sam akt seksualny jest jej wyrazem.
Jadwisia-Ty tez czytaj uwaznie co ja pisze:)
Zrozumialam i zacytowalam Ciebie,ze RACZEJ nie zdecydowalabys sie na invitro.Nie skrytykowałam Cię tylko chodzilo mi o to,ze czlowiek raczej nie wie jak zachowałby sie w danej sytuacji,bo najpierw trzeba w niej byc.
Co do dzieci....
Wybacz,bylam pewna,ze masz dziecko.Moze dlatego,ze jestes na forum juz długo i tak mi sie skojarzyło jedno z drugim.
Zyczę zatem,aby sie udało:)
aska-gratuluję umiejetnosci postawienia sie w sytuacji innych w sprawie,ktora nas nie dotyczy:) To jest wlasnie mądre podejscie.
Oby takich ludzi jak najwięcej:)
no więc jednak źle mnie zacytowałaś. napisałam, że nie wiem, czy kiedykolwiek bym się zdecydowała na in vitro. i że na dzień dzisiejszy raczej nie.

na dzień dzisiejszy - właśnie dlatego, że uważam, że nigdy nie należy mówić nigdy.
a już w ogóle nie powinno się mówić ze 100% przekonaniem, co by się zrobiło na miejscu innych, nie wiedząc o tym co czują. dlatego pisałam tylko i wyłącznie w swoim imieniu i tylko i wyłącznie o moich uczuciach w chwili obecnej.

więc zacytowałaś mnie mimo wszystko w sposób niewłaściwy. to tak dla porządku :)

i dziękuję za życzenia :)

no przeciez to logiczne,ze kazdy pisze w swoim imieniu jakie ma zdanie:)

Tak, powiedzenie "Nigdy nie mów nigdy" jest bardzo mądre:)
Szkoda tylko,ze tak mało ludzi je stosuje w zyciu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry