Widok

jak Wasze dzieci znoszą fridę ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
moja nienawidzi , jak tylko się zbliżam to już wyje, normalnie boję się do niej podchodzić a katar świszczy . Jak już uda mi się ściągnąć to jest taki ryk że katar znowu jest od wycia :( jak sobie z tym poradzić ? jak Wy sobie radzicie z odciąganem kataru ? A i mała ma głowę wyżej a właśnie przeczytałam że (poduszka klin czy ksiązki pod lózkiem ) powoduje ściekanie kataru do płuc i już sama nie wiem :/ poradźcie . Lekarza mamy jutro po południu więc jeszcze sporo czasu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja też już na sam widok się wygina, ale ja kładę ją na brzuszku i czekam chwilkę aż spłynie katar niżej i wtedy mąż zagaduje mała a ja nadciągam z fridą ...płacze ale cóż trzeba nosek wyczyścić .
My jeszcze pokazywaliśmy małej że najpierw misiowi psikamy do nosa a potem wyciągamy fridą i że miś możes wobodnie oddychać i się cieszy i że był grzeczny. Czasem działało, bo Hania wiedziała co ją zaraz czeka i jakoś przetrwała, a czasem wręcz przeciwnie.
ja jak wyjmuje i Liwia widzi to od razu placze,niestety zagadywanie i wyglupianie sie nic nie daje,musze sciagac na sile:/:(:(:(:(
Nasz mały nigdy nie bał się fridy.Jak był mały to nie było żadnego problemu z odciąganiem.Teraz to cały się trzęsie( nie ze strachu) na widok mamy z "odkurzaczem";-)Nie jest to jakaś jego ulubiona czynność pielęgnacyjna,ale nie ma jakiejś histerii.
Zuzia ma 6tyg i juz znienawidzila fride dostaje szalu kreci glowka we wszystkie strony bidulka teraz zatkany nosek ma.
U nas Mała raczej nie ma problemu, śmieje się i lubi, tylko mi płuca prędzej wysiądą bo jak ja ciągnę do siebie to ona też wciąga ale do siebie. I czasem długo to trwa bo się siłujemy. :D

Madzia strasznie sie darła przy fridzie, ale teraz sie już przyzwyczaiła i jeżeli nie robie tego za długo to nie płacze
cały dzień dzisiaj próbujemy i jest coraz lepiej -najpierw udaje ze sobie wyciagam gile ,pozniej jej na sucho i wydaje przy tym odgłosy zadowolenia że bardzo ładnie itp (każda mama wie na co dziecko reaguje :)) i juz tak nie ucieka głową , dzisiaj spróbujemy też inhalacje - zobaczymy jak z tym sobie poradzę , sezon dopiero sie zaczyna a ja już nerwowo wymiękam , ale to mój pierwszy katar :)
Tomek to dosłownie wije sie przy wyciaganiu jak ryba a ryk jest taki ze pietro nizej słychac i nie wyobrazam sobie zeby tu jakas zabawa pomogła .. nie lubi i tyle ..
moja też bez żadnych protestów :).. i jak widzę, na szczęście :))
ja mam medel soft i jest super. nie do zdarcia
Kasia i Tomuś ile za ten inhalator bo cen nie widzę ? Pediatra była ; mała dostała leki na katar +zalecone inhalacje więc czeka mnie wydatek :/ tak a propos jakie inhalatory polecacie oprócz OB Concept ?
mój Mały też nie miał problemów z fridą czy z gruszką i z kropelkami do około pół roczku, a teraz to jest jakaś masakra, właśnie ma pierwszy katarek, gilki mu z nosa wiszą ale nie da sobie odciągnać i kończy się na płaczu, bo mu trzymam głowę i ręce na siłe....
Mój zwykle się wkurza, krzyczy na mnie i ucieka. A czasem ma dzień grzeczności, z miną słodkiego misiaczka wyciąga nosek i spokojnie odczekuje swoje. Gdzieś do pół roku niemal fridy i kropli do nosa nie zauważał. Więc chyba to nie boli, tylko maluszkii się boją, a starszaki protestują z zasady...
A moj Kuba lubi fride,jak ma katar to nawet sam mi ja przynosi zeby mu gilonki wyciagnac.Nigdy nie mialam z tym problemow.
znalazlam ten katarek do odkurzacza, tu jest film z użycia: http://www.katarek.pl/video/katarek.wmv
Łoo.. myślałam, że moje dziecko jest tylko ANTY FRODIOWE ;) A jednak. No u nas było ładnie do roczku, teraz ma 1,5 i jak widzi że zbilżam się z "odsysaczem" to lata po mieszkaniu ile sil w nogach...
Oczywiscie nie ruszam w pogoń za nim ale jak go złapie to musze unieruchomić i wysysam ;D
Własnie teraz ma katar.. ale/.. gile nie lecą tylko charczy w środku... i ma takie kozy twarde... brrr... musze mu palcem wyciagac ;D Matka grzebie dziecku w nosie ;]
A swoja drogą.. nawet nie wiem gdzie ona się podziała ;)

Krolepki raczej spoko...PSIK PSIK mowie i juz po;)

Apropo kropelek.. starasznie sie zirytowala... Bo uzywałam Nasivin soft, w spreyu i kropeki i oba... niby jeszcze są ale nie leca...
wiec poirytowana poszukalam informacji o Xylometazolinie ... i mimo że jest od 2 lat chociaż rożnie piszą to kupiłam najsłabsze i na noc po jednej dostanie i o.
:)
My właśnie przerabiamy pierwszy katar...i frida została znienawidzona...a wcześniej jak wieczorkiem zawsze używałam to nie było dramatu...ale teraz jak sporo czasu zajmuje nam odciąganie - szczególnie po nocy, to jest straszny płacz...ale co zrobić jak trzeba to trzeba...
A słyszałyście o czymś takim jak "Katarek" - używa się to za pomocą odkurzacza (!!!) ale koleżanka mi mówiła że to dużo lepsze niż frida...
moj jak byl maly to tez bardzo lubil fride smial sie teraz troche gorzej ale nie jest az tak zle najpierw mu pokazuje ze niby sobie robie i udaje ze psikam i to go smieszy i pozniej mowie ze teraz jego kolej i jakos sie uspokoja czasem daje mu rzeczy ktore na codzien sa zabronione np pilot od tv zajmie sie tym a ja dzialam :D
My mamy inhalator OB Concept-polecila nam go pediatra http://www.aeromedika.pl/s.php?d=2 mozna go wypozyczyc w niektorych przychodniach,ale my potraktowalismy jako inwestycje na dlugie lata i kupilismy. Efekt jest rewelacyjny i zalowalam,ze nie kupilam juz przy pierwszej infekcji,choc to spora sumka. Jak zamowilam,to dostalam juz nastepnego dnia-szybcy sa! Pogadaj o tym z pediatra.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry