Widok

jak się pobiera krew u 6 miesięcznego dziecka??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie ide jutro na pobranie krwi z rozmazem z moja 6 mc córeczką, ponoć krew się pobiera z żyły a nie z palca to prawda? Jakos nie mogę sobie tego wyobrazić, przecież to trzeba spokojnie siedzieć jak to zrobić z takim małym dzieckiem. Napiszcie proszę jak to wygladało u waszych maluchów?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak trafisz do dobrej pielegniary to szybka i bez problemu.tylko musi byc dzieciecia.Ja kiedys trafilam do akademii medycznej,tam byly tak surowe baby ze szukaly zyly malemu,myslalm ze padne
ale to było normalnie z żyły jak u dorosłego????
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nam do badania na bilirubine z piety pobierali
moja córka miała 6 miesięcy i szłam z nią do kardiologa to w przychodni na chełmie tez pobierali z żyłki a teraz ma roczek pobierali krew czy nie ma bakterii to z paluszka.
mojemu 7 i pół miesięcznemu synkowi pobrali z zewnetrxnej strony dłoni, płakał bardzo ale najbardziej sie wściekł nie z powodu wkłucia, tylko z tego powodu, ze trzeba było go mocno trzymać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Krew zazwyczaj pobierana jest u niemowlat z zewnętrznej strony dłoni- wkuwana jest igiełka i kropelki krwi spływają (lub czasem trzeba im "pomóc" i je niejako "wyciskać") do probówki. Córeczka w wieku 4 miesięcy miała pobieraną krew i nawet nie zapłakała, nie było też śladu. Polecam Bruss'a w Redłowie;)
[url:]http://lilypie.com/">
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to już mam stresa, niby zwykłe badanie do alergologa a tu takie coś :(
image
a ktoś wie może - czy 2-latek musi byc na pobranie krwi na czczo?
z tego co wiem to zwykła morfologia nie musi byc na czczo
image
juz doszły mnie słuchy, że nawet z główki pobierają... ale mam nadzieję ze to nie jest prawda
image
ja pobierałam jak mała miała 6 miesięcy i było to z zewnętrznej strony dłoni, babcie zagadywały małą a krewka leciała do porobówki. Mała nawet nie pisnęła :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas pobierali z paluszka - szybko i sprawnie, zanim mój synek się zorientował, było już po wszystkim
my też mieliśmy badanie dla alergologa-panel pokarmowy i IGE całk. i nic nie wyszło,
a na świętokrzysikiej może wejść z dzieckiem tylko 1 rodzic
no nic, jutro sie przekonam, mam nadzieję, że pójdzie gładko, napiszę jak wrócę, może kogos zainteresuje temat
image
Jak mój synek był malutki to wlasnie z głóki mu pobierali, wiem ze brzmi to strasznie, ale doswiadczona pielegniarka zrobi to o wiele szybciej niz z zylki z reki czy z palca. Na główne u takiego maluszka są bardzo dobrze widoczne żylki i nie ma opcji nie trafienia i ponownego klucia.
A ja polecam Akademię Medyczną, mieliśmy już kilka razy pobieraną krew.

Odnośnie Brussa - kilka już razy specjaliści zakwestionowali wyniki od nich, i prosili o ponowne wykonanie badania na AM, więc dlatego ja już unikam i jadę z małą na AM (mimo że mieszkam w Gdyni), nie chcę małej narażać na kolejny stres i powtórne badania.
moj synek odkad sie urodzil to non stp pobierali jemu krew do badan.teras ma 9 mies.ale to wczesniak z 28tyg.i co miesiac lub dwa jezdze z nim na pobranie krwi,pobieraja mu z palca lub z zewnetrznej strony dloni i jeszcze ani razu mi przy tym nie plakal tylko sie usmiechal.
Wracając do tematu, może komuś się ta informacja przyda, krew pobierali u mojej córeczki z żyły na głowie. Nie ma się czego bać, idzie szybko i sprawnie, dziecko płacze bo jest trzymane ale chwila moment i po płaczu.
image
Hej :)
No u mojego synka też pobierali krew z główki jak miał około 7tyg (2miesiąc).Strasznie to wygląda ale jak przedmówczyni pisze,dziecko płacze bo trzymane jest i nie moze sie ruszyć.
Teraz z drugim synkiem też mnie czeka na dniach to badanie :(
Po prostu trzeba iść i to przetrzymać
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (14 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

do góry