Widok

jak się ubrać do porodu??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładając, że szpital nie da swojego odzienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
koszula nocna albo stara, długa koszulka, skarpetki ... to tyle juz na łóżu, a wcześniej jeszcze szlafrok, kapcie (żeby nie paradować z gołym tyłkiem i boso) :)
papilio1@op.pl
bierzesz koszulke taka jak nocna ,ja tak robie :)
czy założyć, że po porodzie koszulka będzie do wyrzucenia??
moja była czysta

Eee dlaczego? Ja swoją podkoszulkę XL wyprałam i teraz mąż w niej śpi:)
image
hmm, chyba nie, raczej się dopierze, ale nie ma co ryzykowac i kupowac czegoś super, ja znajdę u męża jakąś stara koszulkę której juz nie nosi, po porodzie wywalę
papilio1@op.pl
Lepiej założyć że będzie do wyrzucenia. I nie bierz długiej tylko raczej taką do pupy,
Ja akurat nie miałam problemu bo szpital w którym rodziłam daje koszule.
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w wejherowie musisz miec po prostu koszule lub bluzke bawełniana. lepiej dłuższa bo co bedziesz paradowac z izby na porodowe z golym tylkiem?? ;) ja tam swojej nie pobrudzilam.
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
ja miałam taką starsza koszulę swoją
skarpetek nie miałam, mi było cieeepłooooo :)
no ja rodzilam w szpitalnej akurat ale polecam rozpinana zeby nie trzeba bylo sie zaraz po porodzie przebierac do pierwszego karmienia... No i jesli dzidzie kladzie sie mamie na brzuchu po porodzie to co? Podwija sie pod szyje takiego T-shirta??? Moze glupio pytam ale tak sie zastanawiam-wydaje mi sie ze rozpinana najwygodniejsza no i moja mimo ze szpitalna-byla czysta
image
image
Risika, a gdzie jest izba a gdzie porodówka w Wejherowie?? Bo jak tam byłam to od Wejścia głównego szłam cały czas prosto i na końcu korytarza po prawej była porodówka o ile się nie mylę a po lewej patologia. Ale izby to nigdzie nie widziałam.
nam teraz tam na szkole rodzenia mowili ze wchodzis do porodu wejsciem tam gdzie karetki i tam cie kieruja do porodowej izby przyjec, z tamtad winda na porodowke.
image
image
O kurcze, myślałam, że od razu do tego budynku z porodówką. Po co te komplikacje?
jest tak jak Nisia pisze. izba przyjęć położnicza to tam z tylu od lasu gdzie karetki podjeżdżają. jak wchodzisz po prawej stronie rejestrujesz sie w sor a na prawo jest ławeczka no i ta izba. a na porodowke to trzeba winda i troche połazić;/
image
aaa ale jak juz sie ma mega skurcze to ładują na wozek ;)
image
W czym teraz dziewczyny chodzą do porodu? Prawda, że takie suknie są modne - http://olmik.pl/pl/p/Sukienka-do-porodu-MARZE-O-COFFEE-Pretty-Pushers/5064 ? Widzę, że sporo się zmieniło ;-) Miałyście taki strój?
wow cóż za hit lta 2012 :-) ...jednak nie planuję zakupu hehehe
porazka... nigddy w zyciu, to porod a nie pokaz mody.. ale mam kolezanke ktora strasznie martwie sie w czym ma isc do porodu to jej to podesle :P Jak dla mnie...nigdy bym sie w to nie ubrala do szpitala
image
image
A mogę mieć spodnie od piżamy i koszulkę? nie znosze koszul do spania:/
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

do góry