Widok

jak zrobić dobre gofry?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wiem że diabeł tkwi w szczegółach i stąd moje pytanie, przy plaży jak kupuję gofry to są takie fajne i chrupkie a w domu wychodzą takie "flaki"
jak zrobić takie pyszne w domu? od czego to zależy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha ja jeszcze nigdy nie zamykam gorfownicy do końca, a jedynie przymykam ją dobrze wtedy goferki mogą swobodnie wyrosnąć i nie robią się takie kapcie.
pieką się koło 7 minut i raczej nie powinno się zaglądać do nich jak nie trzeba.
mam gofrownicę (3 w 1 bo jest grill i opiekacz) - philips cucina ale nie widziałam ostatnio tego modelu w sklepach, moja ma juz kilka lat.

Ja też mam philips cucina i również jestem zadowolona z moich gofrów, a samo ciasto robie "na oko" z mleka wody gazowanej, mąki, jaj, cukru i proszku do pieczenia.
i jeszcze jakiś tłuszczyk, najlepiej rostopione masełko, albo margaryna, ostatecznie olej:)
ja robie ciasto jak na nalesniki i wlewam na blaszki gofry wychodza calkiem calkiem ale sa dni ze wychodza nalesnikowate wiec zalezy jak mi wyjdzie a moja gofrownic tez swoje latka ma i zaczela przyklejac gofry i nie mozna ich wyjac eh chyba czas na wymiane
Mam taką zrobiłam dziś gofry,położyłam na kratce,no i wyszły mi gumisie.

Ceny gofrów w mojej miejscowości są bardzo wysokie. Nie mieszkam w dużym mieście, ale w tym roku za jednego gofra trzeba zapłacić 10 zł, z dodatkami ok 15-20. W sytuacji w której wychodzę na gorfy z dwójką moich dzieci i z mężem trzeba nastawić się na spory wydatek ;)

Z tego też powodu zdecydowanie bardziej wolę przyrządzić gofry samodzielnie w domu. Nie jest to trudne, gofry podobnie smaczne. Bardzo tanie oraz w większej ilości.
Jeśli chcecie robić je często, polecam kupic sobie profesjonalną gofrownicę:
https://sklep.technica.pl/gofrownice
Dzięki której będzie to prostsze i szybsze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

do góry