Widok
jaka butelka przeciw wzdęciom?
Mam 5 tyg córę i karmię ją butelką firmy MAM, ale zazwyczaj w ciągu dnia po karmieniach nie zasypia, pręży się i mruczy. Myślę, że ma wzdęcia. Masaże brzucha na wiele się nie zdają. Karmię ją Bebilon 1 i wydaje mi się że podczas karmienia łyka dużo powietrza choć butelki są niby anty-kolkowe. Po jedzeniu też długo walczymy żeby się jej odbiło a odbija się mocno i po kilka razy. Czy możecie polecić jakieś dobre butelki do karmienia przez które powietrze nie będzie się przedostawało?
Mmmammma, system antykolkowy posiadają butelki Philips Avent, które polecam. Jak działa ten system? Butelka wyposażona jest w zaworek antykolkowy. Zatrzymuje on powietrze w butelce i nie wypuszcza go do brzuszka dziecka. Proces ten można zauważyć obserwując jak pęcherzyki powietrza wychodzą spod smoczka. Dodatkowo butelki Philips Avent są wygodne w codziennym użyciu. Mają szeroki gwint. Ułatwia to ich mycie i napełnianie. Któraś z Was używa butelek Philips Avent? Jak Waszym zdaniem sprawdza się system antykolkowy?
---
Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
---
Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
http://allegro.pl/butelka-antykolkowa-260ml-tommee-tippee-0-bpa-i1616414900.html ja mam taka jest rewelacyjna
butelki Avent były pierwszymi jakie mieliśmy... i wg nas ten system kolkowy absolutnie nie działa! widać jak robią się bąbelki w mleku gdy dziecko pije :P poza tym smoczek "1" ma taką dużą dziurkę, że mleko "sika" gdy sprawdza się temp. mleka na przegubie ;P
butelki TT absolutnie nie pasowały Gabrysiowi. system antykolkowy nie działa - koleżanki synek miał meeeega kolki, karmiony butlą tej firmy...
zdecydowanie polecam butelki Dr Brown's!!!!!!!!! :) są rewelacyjne :) trochę dużo mycia - ale czym jest ta niedogodność w stosunku do zdrowego brzuszka? ;P
używaliśmy ich do 9-10m-ca życia Gabrysia :) więc daleko po kolkowym okresie ;)
wtedy przeszliśmy na butelkę Avent ze smoczkiem 3przepływowym :) (tych smoczków wcześniej używaliśmy z butelkami Dr Brown's - przez jakieś 3 ostatnie miesiące, do zagęszczonego mleka)
butelki TT absolutnie nie pasowały Gabrysiowi. system antykolkowy nie działa - koleżanki synek miał meeeega kolki, karmiony butlą tej firmy...
zdecydowanie polecam butelki Dr Brown's!!!!!!!!! :) są rewelacyjne :) trochę dużo mycia - ale czym jest ta niedogodność w stosunku do zdrowego brzuszka? ;P
używaliśmy ich do 9-10m-ca życia Gabrysia :) więc daleko po kolkowym okresie ;)
wtedy przeszliśmy na butelkę Avent ze smoczkiem 3przepływowym :) (tych smoczków wcześniej używaliśmy z butelkami Dr Brown's - przez jakieś 3 ostatnie miesiące, do zagęszczonego mleka)