Widok

jaka butelka przeciw wzdęciom?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam 5 tyg córę i karmię ją butelką firmy MAM, ale zazwyczaj w ciągu dnia po karmieniach nie zasypia, pręży się i mruczy. Myślę, że ma wzdęcia. Masaże brzucha na wiele się nie zdają. Karmię ją Bebilon 1 i wydaje mi się że podczas karmienia łyka dużo powietrza choć butelki są niby anty-kolkowe. Po jedzeniu też długo walczymy żeby się jej odbiło a odbija się mocno i po kilka razy. Czy możecie polecić jakieś dobre butelki do karmienia przez które powietrze nie będzie się przedostawało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
butelki tt są same w sobie anty-klokowe - ale można również zakupić takie ze specjalnym wkładem...
ja polecam dr browna
Jak chcesz mam do odsprzedania nową zupelnie butelkę Dr Browna (smoczek dla noworodka) - my okazaliśmy się niebutelkowi
może być tez wymiana na bon z Ikea hehehe
Medela Calma - u nas się sprawdziła
Ja mam tommee teppee, moj mały tylko z tej chciał pić po odstawieniu od piersi.
Dr Brown najlepsza!
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Mmmammma, system antykolkowy posiadają butelki Philips Avent, które polecam. Jak działa ten system? Butelka wyposażona jest w zaworek antykolkowy. Zatrzymuje on powietrze w butelce i nie wypuszcza go do brzuszka dziecka. Proces ten można zauważyć obserwując jak pęcherzyki powietrza wychodzą spod smoczka. Dodatkowo butelki Philips Avent są wygodne w codziennym użyciu. Mają szeroki gwint. Ułatwia to ich mycie i napełnianie. Któraś z Was używa butelek Philips Avent? Jak Waszym zdaniem sprawdza się system antykolkowy?

---
Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
ja uzywam TT i sa dobre, co do medela calma to sa bardzo drogie i raczej dla dzieci karmionych piersia i dokrmianych butelka bo dziecko musi ssac w sposob podobny jak przy piersi i sie nie rozleniwia
http://allegro.pl/butelka-antykolkowa-260ml-tommee-tippee-0-bpa-i1616414900.html ja mam taka jest rewelacyjna
U nas system antykolkowy w butelkach Avent w ogóle się nie sprawdził! mała miała mega kolki, za to przy butelkach dr browns był o niebo lepiej
Zdecydowanie Dr. Brown.
U mnie pomogło po pierwszym posiłku z tej butelki.
W 5 miesiącu zmieniłam na MAM.
dzięki za sugestie :) chyba spróbuję tego dr Browna, chyba że fizycznie przekona mnie jakaś inna butelka. A czy gazy mogą być też zależne od rodzaju mm?
butelki Avent były pierwszymi jakie mieliśmy... i wg nas ten system kolkowy absolutnie nie działa! widać jak robią się bąbelki w mleku gdy dziecko pije :P poza tym smoczek "1" ma taką dużą dziurkę, że mleko "sika" gdy sprawdza się temp. mleka na przegubie ;P

butelki TT absolutnie nie pasowały Gabrysiowi. system antykolkowy nie działa - koleżanki synek miał meeeega kolki, karmiony butlą tej firmy...

zdecydowanie polecam butelki Dr Brown's!!!!!!!!! :) są rewelacyjne :) trochę dużo mycia - ale czym jest ta niedogodność w stosunku do zdrowego brzuszka? ;P

używaliśmy ich do 9-10m-ca życia Gabrysia :) więc daleko po kolkowym okresie ;)
wtedy przeszliśmy na butelkę Avent ze smoczkiem 3przepływowym :) (tych smoczków wcześniej używaliśmy z butelkami Dr Brown's - przez jakieś 3 ostatnie miesiące, do zagęszczonego mleka)
a powiedzcie mi jeszcze dziewczyny jaka lepiej butelkę Dr Brown`s standardową czy z szeroką szyjką, na czym polega różnica? I czy kupię takie butelki w hipermarkecie, czy gdzie?
jestes z gdyni?
jak tak to oddam ci z szerokim gwintem roznicy chyba nie robi czy waska czy nie. ja uzywalam dla maluszka i super. jdynie kupisz smoczek do niej. ja kupywalam w akpolu.
dziękuję Ci bardzo za chęci, ale nie jestem z Gdyni :) gdzieś na pewno ją znajdę ;)
nie pamietam zebym widziala je w hiperach. w akpolu byly przy kasach, kupisz tez w mama i ja. wygodniejsze do sypania mleka sa szerokie-mialam 2, a 1 waska do swojego pokarmu. dzialanie to samo

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry