Widok

jaka butelka przeciw wzdęciom?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam 5 tyg córę i karmię ją butelką firmy MAM, ale zazwyczaj w ciągu dnia po karmieniach nie zasypia, pręży się i mruczy. Myślę, że ma wzdęcia. Masaże brzucha na wiele się nie zdają. Karmię ją Bebilon 1 i wydaje mi się że podczas karmienia łyka dużo powietrza choć butelki są niby anty-kolkowe. Po jedzeniu też długo walczymy żeby się jej odbiło a odbija się mocno i po kilka razy. Czy możecie polecić jakieś dobre butelki do karmienia przez które powietrze nie będzie się przedostawało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie pamietam zebym widziala je w hiperach. w akpolu byly przy kasach, kupisz tez w mama i ja. wygodniejsze do sypania mleka sa szerokie-mialam 2, a 1 waska do swojego pokarmu. dzialanie to samo
dziękuję Ci bardzo za chęci, ale nie jestem z Gdyni :) gdzieś na pewno ją znajdę ;)
jestes z gdyni?
jak tak to oddam ci z szerokim gwintem roznicy chyba nie robi czy waska czy nie. ja uzywalam dla maluszka i super. jdynie kupisz smoczek do niej. ja kupywalam w akpolu.
a powiedzcie mi jeszcze dziewczyny jaka lepiej butelkę Dr Brown`s standardową czy z szeroką szyjką, na czym polega różnica? I czy kupię takie butelki w hipermarkecie, czy gdzie?
butelki Avent były pierwszymi jakie mieliśmy... i wg nas ten system kolkowy absolutnie nie działa! widać jak robią się bąbelki w mleku gdy dziecko pije :P poza tym smoczek "1" ma taką dużą dziurkę, że mleko "sika" gdy sprawdza się temp. mleka na przegubie ;P

butelki TT absolutnie nie pasowały Gabrysiowi. system antykolkowy nie działa - koleżanki synek miał meeeega kolki, karmiony butlą tej firmy...

zdecydowanie polecam butelki Dr Brown's!!!!!!!!! :) są rewelacyjne :) trochę dużo mycia - ale czym jest ta niedogodność w stosunku do zdrowego brzuszka? ;P

używaliśmy ich do 9-10m-ca życia Gabrysia :) więc daleko po kolkowym okresie ;)
wtedy przeszliśmy na butelkę Avent ze smoczkiem 3przepływowym :) (tych smoczków wcześniej używaliśmy z butelkami Dr Brown's - przez jakieś 3 ostatnie miesiące, do zagęszczonego mleka)
dzięki za sugestie :) chyba spróbuję tego dr Browna, chyba że fizycznie przekona mnie jakaś inna butelka. A czy gazy mogą być też zależne od rodzaju mm?
Zdecydowanie Dr. Brown.
U mnie pomogło po pierwszym posiłku z tej butelki.
W 5 miesiącu zmieniłam na MAM.
U nas system antykolkowy w butelkach Avent w ogóle się nie sprawdził! mała miała mega kolki, za to przy butelkach dr browns był o niebo lepiej
http://allegro.pl/butelka-antykolkowa-260ml-tommee-tippee-0-bpa-i1616414900.html ja mam taka jest rewelacyjna
ja uzywam TT i sa dobre, co do medela calma to sa bardzo drogie i raczej dla dzieci karmionych piersia i dokrmianych butelka bo dziecko musi ssac w sposob podobny jak przy piersi i sie nie rozleniwia
Mmmammma, system antykolkowy posiadają butelki Philips Avent, które polecam. Jak działa ten system? Butelka wyposażona jest w zaworek antykolkowy. Zatrzymuje on powietrze w butelce i nie wypuszcza go do brzuszka dziecka. Proces ten można zauważyć obserwując jak pęcherzyki powietrza wychodzą spod smoczka. Dodatkowo butelki Philips Avent są wygodne w codziennym użyciu. Mają szeroki gwint. Ułatwia to ich mycie i napełnianie. Któraś z Was używa butelek Philips Avent? Jak Waszym zdaniem sprawdza się system antykolkowy?

---
Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
Dr Brown najlepsza!
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Ja mam tommee teppee, moj mały tylko z tej chciał pić po odstawieniu od piersi.
Medela Calma - u nas się sprawdziła
Jak chcesz mam do odsprzedania nową zupelnie butelkę Dr Browna (smoczek dla noworodka) - my okazaliśmy się niebutelkowi
może być tez wymiana na bon z Ikea hehehe
ja polecam dr browna
butelki tt są same w sobie anty-klokowe - ale można również zakupić takie ze specjalnym wkładem...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry