Widok

jaki fotelik 9-18 polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jestem na etapie poszukiwania fotelika 9-18. szukałam montowanego przodem i tyłem. chciałabym z isofixem, ale ta cena...
czytam różne opinie na temat różnych fotelików, w jednych są złe mocowania, inne w testach słabo wypadają, jeszcze inne za bardzo reklamowane i dlatego drogie a to nie zawsze jest odnośnikiem jakości...
może polecicie jakieś foteliki. napiszcie jak z systemem mocowania, czy skomplikowany, jak z materiałem, czy łatwy w utrzymaniu, wygodą, szerokością (dla grubasków;) i zagłówkami (dla śpiochów;), pewnie wiele jeszcze ominęłam;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aaa i my sie chyba nie zrozumialysmy maxi cosi tobi mozna montowac tylko przodem do kierunku jazdy
Lidia, a Ty szukasz dla tej swojej malusiej dzidzi fotelika 9-18?
Cytrynka dopki sie dalo to jezdzilismy tylem do kierunku jazdy. A co do tobiego, to odchyla sie na tyle na ile to mozliwe ale moim zdaniem dziecko spi w wygodnej pozycji, bynajmniej nie wisi glowka w dol zatrzymywane pasem jak to widzialam w niektorych fotelikach.
Co do brudzenia fotela kierowcy, no to niestety troche brudzi, ale to jest bardziej kwestia ustawienia fotela, moj maz ma swoj fotel daleko od pedalow i dosc mocno wychylony a Jasiek jak majtnie nogami to czasem go kopie, gdyby mial troche blizej i mniej pochylony problem by nie istnial
altea - ja też uważam, że najlepsze i najbezpiezniejsze sa foteliki tyłem do kierunku jazdy

napisz proszę jak wygląda zatem sprawa odchylania do pozycji leżacej i półleżacej fotelika ? bo przecież tyłem do kierunku jazdy to już mało miejsca do manewru pozostawia

a jak sprawa z butami i brudzeniem oparcia w samochodzie przez dziecko ? czy nózki ma dziecię zgięte mocno ?
aaa i calkiem fajnie mozna pochylic go do spania
Dla mnie najlepszy jest maxi cosi tobi, obejrzalam w mama i ja kilka, przymierzylam synka ktory jest wlasnie dosc klopsikowaty i w tym mu bylo najwygodniej. Ma bardzo fajny patent z pasami ktore rozkladaja sie na boki dzieki czemu nie trzeba wyplatywac ich spod dzidzi jak sie ja juz posadzi. Czesc ludzi uwaza ze jest za wysoki nieco, ale moim zdaniem super, bo dziecko duzo wiecej w nim widzi dzieki czemu podroz mu sie nie nudzi. Tapicerka bardzo fajna i przyjemna w dotyku, z utrzymaniem czystosci tez nie mamy klopotu.
Rozwazalam jeszcze kupno axisa bo mi sie podobal ten motyw z obracaniem, ale byl plytszy/mniejszy niz tobi i podobal mi sie tez roemer king.
Najlepiej pojechac do sklepu, pomierzyc czy do auta wejdzie, posadzic dzidzie, pomacac materialy to nic nie kosztuje a zamowic mozna np na allegro.
polecam stronkę foteliki info
my zastanawiamy się nad maxi cosi Tobi , zainteresował mnie również fotelik kiddy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry