Widok

jaki fotelik 9-18 polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jestem na etapie poszukiwania fotelika 9-18. szukałam montowanego przodem i tyłem. chciałabym z isofixem, ale ta cena...
czytam różne opinie na temat różnych fotelików, w jednych są złe mocowania, inne w testach słabo wypadają, jeszcze inne za bardzo reklamowane i dlatego drogie a to nie zawsze jest odnośnikiem jakości...
może polecicie jakieś foteliki. napiszcie jak z systemem mocowania, czy skomplikowany, jak z materiałem, czy łatwy w utrzymaniu, wygodą, szerokością (dla grubasków;) i zagłówkami (dla śpiochów;), pewnie wiele jeszcze ominęłam;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, ale gdzieś czytałam, że bez isofixu spada o jedną gwaizdkę w testach. Musisz zobaczyć na ile będzie stabilny w Waszym samochodzie. Wszystko zależy od tego jak masz wyprofilowaną kanapę. U mnie by latał niestety ;/
Na forum gazeta jest fajny wątek o fotelikach, kopalnia wiedzy, poszperaj tam :)
Tyłem do kierunku jazdy bez Isofixu jest także Maxi Cosi Mobi, kosztuje też mniej niż Besafe Combi czy BeSafe Kid.

http://forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
A jak ktoś chce poczekać na nowe testy, to w maju ADAC będzie je robił

Mnie interesuje fotelik Takata Midi. Japońska firma, ale fabrykę ma w Niemczech i tam produkuje foteliki. Montaż przód / tył na bazie z Isofix. 4 gwiazdki ADAC, no i według najnowszego I-Size wyprodukowany - https://www.bociek.eu/7632-takata-midi.html
Cena trochę kosmiczna, ale jeśli ktoś ma i poleca to proszę napisać.

Swoją drogą, przy starszakach fajną opcją jest Smart Kid Belt. Slyszeliście o tym adapterze? Ale od dopiero do 15 kg! wczesniej nie mozna

Cosatto Moova 2 Idealny dla małych podróżników od 9 do 18 kg, ten fotelik oferuje wyjątkowy komfort i bezpieczeństwo. Jego wyższa pozycja pozwala dzieciom podziwiać świat przez okno, co czyni podróż bardziej interesującą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry