Widok

jaki prezent na chrzciny

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam, nie dlugo mamy taką uroczystość , zaproszeni goście poprosili mnie abym podała pomysły na prezent i tu "klops" bo nie wiem co to mialo by być, chcialabym aby coreczka miała pamiatke wiec zabawki nie wchodzą w gre , może wasze dzieciaczki dostały orginalne prezenty, proszę o rady i z góry dziękuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też jestem,że takie prezenty to od chrzestnych. Szczerze mówiąc nie pamietam co dostał krystianek na chrzest ale ewcia ma medalik z łańcuszkiem i takiego srebrnego aniołka do postawienia.
Poza tym dla mnie liczyłyby się rzeczy, które troszkę kosztują i nie musiałam sama kupować tzn. mata edukacyjna, leżaczek, krzesełko do karmienia. Zależy w jakim dziecko jest wieku. Mała dostała teraz od chrzestnego konika na biegunach.
http://www.dzieciecy.eu/index.php?m=page&a=page&id=12562 moj synus ma taki kocyk od nas rodzicow, ale od tego czasu kupilam juz u nich 2 kolejne dla maluszkow z rodziny ;) wspaniala pamiatka-super jakosc, bardzo praktyczny
A co do kasy,to wcale nie jest to glupi pomysl-Tomek tez dostal i teraz gdy urzadzamy pokoj dla niego,to wydalismy to na mebelki
Dodam jeszcze tylko, że nasza dzidzia to właśnie prezent dostał tylko od chrzestnych a wszystkie ciocie itd. dały w prezencie kasę. Teraz my decydujemy co i kiedy kupić.
Tylko, że takie pamiątki to najczęściej od chrzestnych/ dziadków a dlaczego od pozostałych zaproszonych gości dzidzia nie maiłaby dostać zabawek? Rowerek, jeździk,mata i mnóstwo innych które sprawią wiele radości dziecku jeśli nie teraz to za jakiś czas.
Jeśli pamiątka to zloty łańcuszek z medalikiem, srebrna łyżeczka lub też obrazek srebrny np http://www.allegro.pl/item1023571956_matka_boska_pamiatka_chrztu_komunii_slubu.html
My kupowaliśmy dla znajomych dzieciaczków,i zresztą nasz Bąbel też dostał, srebrne sztućce dla dzieci z wygrawerowanym imieniem, takie jak pod poniższym linkiem:

http://www.allegro.pl/item1040989762_berghoff_sztucce_dla_dzieci_sheriff_duck_1100098.html

Z tego co widzę wszystkie dzieci się cieszą że mają swoje sztućce, których nikt im nie podbiera :-)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry