Widok

jaki rozmiar noszą roczne dzieci i jaka wtedy jest waga dziecka ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
proszę o odpowiedź jak w temacie wątku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miśka nosiła rozm.80 cm (Next- rozmiary różnych firm różnią się) i ważyła między 9 a 10 kg...waga się wahała
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witaj
pracowałam jakiś czas w sklepie dziecięcym...
obserwując maluszki mogę powiedzieć tak... w zależności od tego czy dzidzia jest szczuplutka to rozm.80, jeśli natomiast jest bardziej pulchna to raczej 86
pozdrawiam
Moja jest normalnej budowy ciała (nie gruba) i ważyła ok 11 kg, a ubranka 86, czasem 80 (zależy od producenta).
Moja córeczka (za dwa tygodnie roczek) nosi rozmiar 74/80, waży 8,5 kg. Jest szczuplutka (a je za dwoje :D)
Często spodenki, np. z H&M rozm. 74 są na nią za szerokie w pasie i zlatują jej z dupki.
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
my nosimy 74/80
ma okolo 10 kg
Maciuś ma 4,5 m-ca, nosi 74 i waży 8,5 kg.
Trudno mi przewidzieć jaki będzie miał rozmiar
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jasiek skończył 11 m-s nosi ciuszki 86/92 waży około 12kg
image

image
Misiak skońvzy w niedziele 5 miesięcy. Waży 8500 i nosi 68 i małe 74 :)
moja córka ma 15 miesięcy 80 długa waga 10kg
Cytrynka tak rozmiarowo to stawiam ze dojdziecie do 86

podobnie mój Tomek jak miał ok 4 miesiace tez nosił 74 tylko wazył sporo mniej..

teraz ma 9,5 miesiaca i wkładam mu pełnowymiarowe 80 a na roczek stawiam ze włozymy 86

był wazony ostatni w styczniu (8,5 miesiaca i wtedy było 9,200 kg)

tworzenie i projektowanie stron internetowych - http://www.ascomi.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
my nosimy 74/80, a ważymy około 9 kg, szczuplutka jest hehe :)
imageimage
image
Jasio miał ciuszki 80, np z H&M.
Waga-10,5kg w dzień roczku:)
image

image

Natala miałą wagę 10,650 ciuszki 86 cm ,teraz powoli 92 wchodzimy,spodnie z h&m na 86 robią się za krótkie,bluzki 86,nawet 80 jedną ma.Długaśna jest:)
image
za dwa tygodnie roczek, waga około 11kg i rozmiar 80
image
cytrynka...weź pod uwagę, ze Twój synuś ma teraz 4,5 miesiąca i się nie rusza jeszcze...jak zacznie raczkować i chodzić a zapewne nastąpi to przed ukończeniem roczku to waga nieco przystopuje...

u mnie akurat tak było...Misiak zawsze był grubasem a od kiedy zaczęła raczkować -miała wtedy niecałe 7 miechów-waga stanęła
całe lato przechodziła w ciuszkach na 80, z tym że ja tu pisze o ciuchach firm H&M, Next, Kappahl a oni mają nieco większe ubranka

ja tak myślę ze na roczek powinnaś kompletować rozmar 80 i 86
image
image
Waga to zwykle ok. 10-11 kg.
Wzrost - 80/86cm.

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sara wazy 10,5 kg.
ubranka na 86 cm,ale juz widze,ze powoli robią sie za małe.
image
wcale nie jest pulchna.rozmiar zalezy bardziej od wzrostu niz od masy ciala:P
image
Kurcze to moja jest chyba wyjątkowa:) Ma 3 lata, waży 12kg, a ciuszki nosi 98/104 ;/
image
image

image
poprostu jest pewnie szczuplutka.modelka będzie:)
image
justi, rozmiar od wagi też zalezy ;)
jak jest pulchniejsze dziecko to bluzeczka się bardziej opnie, podciągnie do góry, rękawki przykrótkie...i automatycznie trzeba rozmiar większy nakładać...

wiem bo miałam tak z Miśka jak była mniejsza
i moja szwagierka ma tak samo...ma 2 latke dla której kupuje ciuszki na 3 latka i wieksze bo się nie mieście w te w swoim przedzaile wiekowym, wszystkie spodnie nosi do skracania bo za długie a w pupci dobre ;)
image
image
To u mnie jest odwrotnie wszystko prawie za luźne a nogawki i rękawki za krótkie;(
image
image

image
Agusia...tak z kolei było z moim bratem...z pupy spadało bo za szerokie a nogawki za krótkie :)
image
image
hmmm..to u mnie jest czesto tak,ze rekawki sa z reguly za dlugie,a na dlugosc trzeba napinac (w przypadku body) albo jest za krotkie...
czyli za male na dlugosc.Waga ciala napewno jest wazna w przypadku pulchniejszych dzieci;)
image
moja ma 10,5 mies (prawie) i nosi ubranka 74/80, z przewaga 80. Wazy 10.600
to u nas do dychy już nie długo :) hehehe

mam nadzieję, że waga przystopuje, bo jeśli co miesiąc będzie rósł o kilogram to kręgosłup mi strzeli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój synek miesiąc temu ważył 9200 ;) Czyli jak miał 5 miesięcy. Nosimy 74 i małe 80.
ooo to niezly pulpecik:D
image
dzieciaki zaskakuja:)na letnich wyprzedażach nakupowałam małemu bluzeczek z krótkim rękawkiem z założeniem, ze bedzie je nosił w tym roku w lecie, no i niestety już sa dobre;)
Hm. Wzsystko zalezy od firmy. Niedawno stalam sie posiadaczka dwuch par spodni dla mojej niuniu (17 miesiecy), dwa rozmiary 92, z tym ze spodnie mariquita 92 (prezent) sa sporo za duze, a hello kitty 92 sa ledwo, takie w sam raz. Tak wiec z rozmiarami jest bardzo roznie, czasami trzeba "na oko" lub po wymiarach. Ja teraz mam z kolei dylemat jesli chodzi o komplecik next szorty z rajstopkami. Mala nosi glownie 86,nawet 80 jest dosyc szczupla teraz) 86 next jest na 12-18 miesiecy, a 92 na 1,5-2 latka. No i teraz..teoretycznie powinnam na 1,5-2 latka ale czy nie beda za duze? Moze ktos sie orientuje? w porownnaniu do innych firm.... Ciekawe czy ktos odpowie po takim czasie:)
dwoch aj
ja kupuje rozmiar większy nie ma problemu że za małe, wolę większe podwinąć niż później martwić się co zrobić z małymi za kilka miesięcy. Np.Córka dostała w prezencie na roczek w zeszłym roku spodnie, które podwijałam jej nogawki dwa razy a w te lato już raz podwijam roz.98
Hej ;)
Moj synek ma 16 miesiecy i rozmiar ciuszkow ma 86. Aczkolwiek spodenki na długosc sa dobre tylko w pasie szeroko...
Chudzinka jest.
Wazy cos kolo 13 kg i ma wzrostu 85 cm.
Ale zupelnie tego nie widac...
:)
Moja córcia ma 11 m-cy. Wzrost 80, waga ponad 15kg. Nabita i kawał baby. Ubranka- góra 92. Dół 86 jak leginsy czy dres 104-110 do skrócenia jak spodnie. POdobno z tego wyrośnie jak zacznie chodzić bo raczkuje jak musi, woli chodzić przy meblach.
a jaki rozmiar butów mają 1.5 roczniaki(chłopiec)?
image
image
moja Kornelka ma pod koniec wrzesnia 1,5 roku i buciki to 21, ale juz nawet w 22 chodzi.
image
image
to zależy też od płci chłopcy przeważnie są bardziej ciężcy mój Olek nosi teraz 80 a waży ok 10,5 kg
image

image
moj kuba nosi 80-86 wazy 12kg
imageimage
Cytrynko mój synek też bardzo szybko przybierał na wadze.. ale jak dzidzia zaczyna chodzić albo nawet już raczkować to waga idzie baaaardzo powoli no chyba że karmi się dziecko ciastkami hihi..
image

image
mój Tomaszek ważył troche ponad 10 kg. Ubranka nosił 74 i 80 zależy jakich firm, bo rozmiarówka dużo sie różni

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

do góry