Widok

jaki termometr polecacie dziewczyny?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
używałyśmy taki prosty termometr elektroniczny niby szybki pomiar ale jednak nie sprawdza się pomiar raczej nie adekwatny bo sprawdzałam na sobie a mała tez niebardzo go toleruje pod pachą więc chcę zainwestować w jakiś lepszy, co polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamy term.bezdotykowy.mierzymy nic temp ciała,mleka,powietrza,super sprawa bo nie trzeba przy dziecku kombinowac,mierzy sie z odleglosci kolo 5 cm.
image
może jeszcze ktoś poleci?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wikk wklada sie do uszka i w sekunde jest pomiar.
ja kupiłam 3 dni temu w Rossmanie, za 9,99zł
tani i dobry!!
A czy ktoś używa topcom 4 w 1? Warto kupić?
Ja wierzę tylko zwykłym rtęciowym.
Kupiłam zapasy i póki je mam, nie mam zamiaru używać innego.

Wiarygodny.
image

image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja używam termometru z pomiarem w uchu i na czole-super sprawa, pomiar w 2 sek
image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko
Monika987, a jakiej firmy używasz?
uzywam zwyklego rteciowego i mam tez taki na czoło,ale nie jestem zadowolona.
image
Scaneo - pomiar w uszku (najdokładniej) lub na czole, służy nam juz super kilka lat. Koszt ok. 100 zł.
Braun do uszka i 2sek i jest pomiar
bardzo jestem zadowolona
image
Zapytajcie w szpitalach czy polecaja te do ucha. My dzieki takiemu (z wyzszej polki) wyladowalismy z maluszkiem w szpitalu, gdzie przez 3 doby nie mogli mu zbic goraczki. Nasz pokazywal ok 38 a mial prawie 40. Wiekszosc tych do ucha zaniza temperature. Ja juz nigdy wiecej nie zaryzykuje z takim. Mam zwykly, elektroniczny i mierze pod pacha. Zawsze prawdziwa temperatura.
W szpitalach używają takiego bezdotykowego, ja mam do ucha i do czoła i temperatura taka sama co na elektronicznym
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Na Zaspie mieli taki do ucha powyzej 35 nigdy nie mialam wg niego, a zapisywaly mi 36,6 ;) .
ile kosztuje taki bezdotykowy? spotkalam sie z nim pierwszy raz w szpitalu kilka tyg temu
do tej pory mierze termometrem elektronicznym kupionym kilka lat temu w sklepie medycznym i nie zawiodl przez caly czas ale mierze dziecku dalej pupie , malej nie sprawia to problemu a pomiar jest najbardziej wiarygodny
ja zastanawiam się nad Braunem do ucha i tym Scaneo ...

może macie własne doświadczenia z ww. ???
Mam Braun do ucha - SZCZERZE NIE POLECAM
jest niedokładny czy niewygodny ???
my uzyway bezdotykowy super sprawa nie pamietam ceny ale cos okolo 150 zł
Do ucha wszystkie sa niedokladne. Bezdotykowego nie uzywalam, czy sa dokladne?
ja tez mam termometr ktory wklada sie do uszka i tak jak pisze white
-rabbit jes nie wiary godny zanirza temp.nawet u lekarza mi powiedzieli ze on zanirza temp.
szkoda tylko pieniedzy,a teraz uzywam rteciowego mierze temp.w pupci i jest ok jak dla mnie;)

image

do ucha - moje dziecko ma temp 34-35 stopni. Czy jest wiarygodny ???
Mam do ucha firmy aeg i jest do bani. W końcu się wkurzyłam i kupiłam taki za 9 zł elektroniczny. Zdecydowanie lepszy.
ja ma 4 w 1 i jestem zadowolona a wczesniej miała brauna elektroniczny badziew niesamowity
Moj elektroniczny ok 12 zl kosztowal i jak najbardziej wiarygodny, ten do ucha ponad 100zl i wyladowal w koszu na smieci.
Szkoda tylko, ze za moja glupote (po co to kupowalam) zaplacil moj synek, spedzajac kilka dni w szpitalu. Taki stres dla calej rodziny, ze szkoda mowic...
a co myślicie o tym Scaneo 4 w 1 ???
bo chyba faktycznie z tym Brauna dam sobie spokój ...
podbijam bo dalej nie wiem jaki kupić :////
my używamy scaneo i w uszku się nie myli, pomiar szybki, nawet przez sen czasem mierzymy i nie trzeba budzić dzieci, polecam szczerze starsza córcia dużo chorowała swego czasu, więc przetestowaliśmy dokładnie

a na czole też mierzyłaś?
boję się, że wydam mnóstwo kasy, a potem się okaże, że zwykły elektroniczny jest najlepszy ...
na czole zaniża moim zdaniem, więc w uchu mierzymy, u nas zwyły elektroniczny wogóle sie nie sprawdził, pokazywał bardzo różne wyniki
ja zakupiłam dla mojego maluszka ten termometr: http://www.swistak.pl/a6154737,OMRON-MC-510-TERMOMETR-DOUSZNY-POMIAR-1-SEKUNDOWY.html uważam, że jest świetny.
kupiłam też ten omron 510 i postąpiłam jak zalecono, to znaczy najpierw zmierzyłam jaka jest temperatura Hubusia jak nie jest chory i wszystko jest ok, i do tej temperatury się odnosze jak bęedzie chory, ale niesamowity jest komfort tak szybkiego pomiaru, po prostu rewelacja, fajna rzecz
Mam topcom 4 w1. Wszystko pięknie wyglądało dopóki mała nie miała podwyższonej temperatury. Osoby, które mają termometry do uszka, do czoła itp. Sprawdźcie. U nas pokazuje inną temperaturę w jednym uszku, a inną w drugim. Na skroni, czy na czole wystarczy przesunąc o 1 cm i też inny pomiar. Pytałam lekarki - tak może byc, że w różnych miescach ciała może byc inna temperatura. Ale jaka jest prawdziwa??? Zmierzyłam rtęciowym i miałam pewnośc. Wszystkie termometry ektroniczne mają tę zaletę, że szybko podają pomiar, ale warto miec rtęciowy pod ręką, dla pewności.

może jeszcze jakieś typy ???
MICROLIFE,ok.100 zł
Opinia została zablokowana przez moderatora
Ja po przeczytaniu opinii na cokupic.pl kupie wlasnie microlife nc100, przetestowalam w aptece (w doz czesto sa do wyprobowania).
image

Ja polecam termomert termometr Classic

Ja nie ukrywam że za wszystkim co cyfrowe delikatnie mówiąc – nie przepadam, więc termometru też szukałem do domu tradycyjnego i udało się dobrze trafić z classic xl. Szklany, tradycyjny, ale z tą jedną różnicą in plus, żę bez rtęci w środku. Nie trzeba się bać zwłaszcza dając termometr do badania dziecku.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry