Widok
Taaa niektóre dzieci nie chcą też jeść modyfikowanego! moja nie chce żadnego:((( i to nie jest kwestia jedzenia z butelki bo moje mleko je w butli od urodzenia (ściągam pokarm). Ona po prostu toleruje tylko mamine mleko.
A ja jej bebilon za 30 zł kupiłam!!! potem już byłam mądrzejsza i poprosiłam koleżankę i porcję innego żeby zobaczyć czy zje. i nie je. wypluwa, wypycha butlę i koniec!
Tak więc najlepiej właśnie kogoś poprosić żeby jedną porcję dał na spróbowanie zanim kupi się całe opakowanie.
A ja jej bebilon za 30 zł kupiłam!!! potem już byłam mądrzejsza i poprosiłam koleżankę i porcję innego żeby zobaczyć czy zje. i nie je. wypluwa, wypycha butlę i koniec!
Tak więc najlepiej właśnie kogoś poprosić żeby jedną porcję dał na spróbowanie zanim kupi się całe opakowanie.
ale tu nie tylko chodzi o to czy smakuje. U nas Młody wypił 3 opakowania bebilonu 1 ha, kupiliśmy wiecej, przy 4 puszce okazało się nagle, że mu nie służy - pojawiły się problemy z brzuszkiem i musieliśmy zmieniac mleko. Zatem czasami po czasie wychodzi, że to nie takie mleko jak powinno byc.
a tak swoją drogą nyzosiu, próbowałaś do swojego mleka dodac trochę modyfikowanego? w proporcji np. 150 lub 120 ml Twojego i 30 ml modyfikowanego?? Mnie tak podpowiedziała świetna lekarz z Wojewódzkiego. Poza tym przejście z maminego na sztuczne właśnie powinno odbywac się tą drogą, bo jest bezpieczniej dla Malucha.
a tak swoją drogą nyzosiu, próbowałaś do swojego mleka dodac trochę modyfikowanego? w proporcji np. 150 lub 120 ml Twojego i 30 ml modyfikowanego?? Mnie tak podpowiedziała świetna lekarz z Wojewódzkiego. Poza tym przejście z maminego na sztuczne właśnie powinno odbywac się tą drogą, bo jest bezpieczniej dla Malucha.
Próbowałam ale w innych proporcjach tzn. mniej mojego a więcej mm. Może spórbuje od takiej małej ilości mm:)
A co do Twojej wypowiedzi to u nas było podobnie - jedno mleko jej smakowało bebilon pepti ale jak ją brzuch po kilku razach rozbolał to przez tydzień się męczyła. a na początku też niby wszystko było ok. dlatego to mleko u nas odpadło.
A co do Twojej wypowiedzi to u nas było podobnie - jedno mleko jej smakowało bebilon pepti ale jak ją brzuch po kilku razach rozbolał to przez tydzień się męczyła. a na początku też niby wszystko było ok. dlatego to mleko u nas odpadło.
moj synek jest od urodzenia na modyfikowanym i z naszego doswiadczenia moge napisac tak:
nestle nan- bolal go brzuszek, plakal, nieregularne kupki
nutramigen- ciezkie mleko, bardzo tresciwe, zapychajace-nie polecam!
bebilon pepti okazal sie zbawienny dla naszego synka..teraz konczymy juz pepti 2 i sama jestem ciekawa czy lekarz prowadzacy zapisze nam pepti 3 czy zwykle bebilon...
najwazniejsze jest to, zeby nie zmieniac dziecku czesto mleka.. u nas to byla koniecznosc ale za kazdym razem kiedy chcecie maluszkowi zmienic mleko to radze zapytac lekarza jak to zrobic..bo nie mozna raz tak, raz tak..trzeba stopniowo wprowadzac nowe mleko bo organizm malucha szaleje.. powaznie..tak nasz pediatra mowil.
nestle nan- bolal go brzuszek, plakal, nieregularne kupki
nutramigen- ciezkie mleko, bardzo tresciwe, zapychajace-nie polecam!
bebilon pepti okazal sie zbawienny dla naszego synka..teraz konczymy juz pepti 2 i sama jestem ciekawa czy lekarz prowadzacy zapisze nam pepti 3 czy zwykle bebilon...
najwazniejsze jest to, zeby nie zmieniac dziecku czesto mleka.. u nas to byla koniecznosc ale za kazdym razem kiedy chcecie maluszkowi zmienic mleko to radze zapytac lekarza jak to zrobic..bo nie mozna raz tak, raz tak..trzeba stopniowo wprowadzac nowe mleko bo organizm malucha szaleje.. powaznie..tak nasz pediatra mowil.
Nie jestem specjalistką w mlekach modyfikowanych - ale przede wszystkim:
Bebilon Pepti i Nutramigen - to preparaty mlekozastępcze a nie typowe mleka modyfikowane ... Jeśli dziecko nie ma alergii, kolek i innych poważnych problemów brzuszkowych nie powinno się ich podawać.
Niekiedy Nutramigen jest jedynym możliwym rozwiązaniem.
Dla dzieci z alergiami (ale nie tak mocnymi) są następujące mleka:
-wszystkie z końcówką Ha (NAN, Bebilon), Bebilon Comfort, Enfamil Olack
A reszta - podejrzewam, że różni się tylko marką, ceną, dostępnością - czasami smakiem. Plus jakieś indywidualne uwarunkowania, jednemu dziecku to mleko bardziej służy, drugiemu inne ...
Bebilon Pepti i Nutramigen - to preparaty mlekozastępcze a nie typowe mleka modyfikowane ... Jeśli dziecko nie ma alergii, kolek i innych poważnych problemów brzuszkowych nie powinno się ich podawać.
Niekiedy Nutramigen jest jedynym możliwym rozwiązaniem.
Dla dzieci z alergiami (ale nie tak mocnymi) są następujące mleka:
-wszystkie z końcówką Ha (NAN, Bebilon), Bebilon Comfort, Enfamil Olack
A reszta - podejrzewam, że różni się tylko marką, ceną, dostępnością - czasami smakiem. Plus jakieś indywidualne uwarunkowania, jednemu dziecku to mleko bardziej służy, drugiemu inne ...
ja nie polecam mleka humana - moja core ciagle bolal brzuch miala problem z kupkami i wogole wszystko co najgorsze(akurat u mojej corki tak bylo). Przeszlam na mleko bebiko i naprawde jak reka odjal :) Ulga dla mnie i dla mojego szkraba. Faktycznie i latwo dostepne i w miare tanie. Moge z czystym sumieniem polecic :)
O ile wiem Pepti 3 nie ma. U nas po Pepti niestety były problemy z brzuszkiem podawałam Delicol i było w miarę ok, potem przeszliśmy na Nutramigen i na początku było w miarę potem niestety bardzo złe kupki a dokładnie bardzo rzadkie :( Teraz jesteśmy na Isomilu 2 czyli mleku sojowym również na receptę i jest o niebo lepiej kupki są książkowe :)
witam, jeżeli któraś mama potrzebuje bebilonu pepti to mam do sprzedania 4 puszki. U córki źle zdiagnozowano alergię pokarmową i okazało się, że nie jest uczulona na białko pokarmowe, więc mleka nam się już na nic nie przydadzą.
Data wazności:
3 opakowania 15.10.2012
1 opakowanie 10.10.2012
cena 35 zł
Data wazności:
3 opakowania 15.10.2012
1 opakowanie 10.10.2012
cena 35 zł